Thursday, May 21, 2009

otak udang

kali nih aku nak mengarut
kalo td ankrusanani stoli moli pasal citer katun 90-an
aku plak nak imbas balik pmainan zaman kanak2 riangku
mmg aku sgt rndu zaman 'kegemilangan' itu..heheh
tak perlu piker apa..lam kpala otak ada 1 jek..yakni...MAIN
mmg best..xyah piker study,duit,mana nak cari makan
sume ada depan mata

ms kecik2 dlu tujuan g skul pon sbb nk maen ngan kawan
maen baling2 pmadam (tade la baling sbijik pmadam tuh..potong kecik2 r)
pastu bsepah lantai kelas kan..
maen lawan pmadam la..pmadam yg dpt tindih pmadam lain tuh dikira menang la
pastu maen tudung botol..huhu..nih feberet aku walopon x terer pon main
men cop tiang..hahah
maen galah panjang...maen bola beracun
maen ting-ting..(aku lupa lam bhs ibunda ak pggl ape..maen nopak2 ke r??)
pastuh maen getah..2 org pegang hujung getah yg dsambung..pastu ada yg lompat kat tengah..biasanya aku jadi 'anak wek' jek sbb x pndai sgt nk men..slalu x lepas nk lompat bila da smpai kat kepala..hahah
men apa lagik eh kalo kat skulah...ermm lupa da
biasanya time main ktorg time rehat la..byi jek loceng sume dengan pantasnya cabut
'terima kasih cikgu'.....then trus lesap!
abis jek rehat sorang2 bau cam apa..bju pun da kalerpul..huhu

kalau kat rumah jgn citer la..lagik byk..
lagi ramai kawan kan..kena plak aku duk umah flat
ramai la member sebulu..yg x berapa nak cukup akal nih..hehe
balik je skolah tak tukar baju trus pi terjah member kat padang
tuh kalau mak aku x sedar la..kalo tak kena marah gak
paling best main baseball (bola katok sudeyhh)..semangat pukul bola smpai pecah cermin kete org..cam pelesit ktorg lari..(oppss bukan aku punye keje..tyme tuh aku tukang baling bola jek)
maen rollerblade..huhu..teringat time rollerblade jadi trend mainan kanak2 sdunia..
sume hegeh mintak mak pak belikan
tmasukla aku..tp mak aku x layan..(tyme tuh aku rasa mak aku sgt kedekut..aku da guling2 kat tanah pon dia tak layan)..haha.
nasib baik kawan aku baik..dia ada dua,kasi aku pinjam satu..hihi..main kejar2 ngan rollerblade tuh
pastu ingat tak trend main tikam tuh(cam judi la..yg kita beli makanan dlm bgkusan,dalam tuh ada skali kertas..anda menang somethg)..alah x reti la nk describe
tapi nak citer nyer..aku nih jahil ms kecik2 dlu..aku n da geng suka tipu kat pakcik kedai cakap kitorang dapat hadiah pdahal kat kertas tuh tulis 'terima kasih' jek..keh2.tade apa pun sangat hadiah tuh..stakat coklat milo,pensel tekan je pun....aduyaiii
jahat kan..tuh citer lama..aku da x wat keje camtu..haram..hi3
main sorok2..sangat best n kreatif budak2 nih,macam2 tempat diorg myorok
paling aku ingat pegi menyorok kat lam tangki air
puas ktorang myorok kat situ..tak datang2 tukang mencari
rupa2 nya dia balik umah sebab penat cari ktorang x jumpa...hampeh tol ko budak
da lemas2 kitorang bersesak lam tuh...nsb hidup lagik..keh2
erm..sbgai kanak2 pompuan yg pnh ciri kwanitaan,mstila aku penah main masak2,main mak2,main patung kertas tuh (bhs ganu nyer..anok kang)hahah...lawak bila teringat blakon jadi kakak,jadi adik
tapi x penah dtugaskan blakon jadi mak okeii..hikss

huhu...seronoknyer!!!!!banyak lagi sebenarnya..tapi aku da lupa2 ayam
nanti aku sambung stoli moli kat skool mngh plak eh..
tyme skulah menengah da matured dah..well2..(bluekkkss)

okeii da..study2!
http://emo.huhiho.com


karut-marut:tgelak bila teringat sorg member cakap...ko tade perasaan cinta ke??http://emo.huhiho.com
aku nampak kental sgt ke??hahaha..kamu sgt lawak!

4 comments:

amy emyla said...

baseball ke softball??
gaggaga

kelako laa cik ema oitt

weee~~ cinta ema udah lame berputik...die xkental...wakkakakkaka

anakrusanani said...

men pemadam potong2 tu aku men gak. tapi aku men kat sekolah agama.. feel lebih sket.

aliaa said...

haha..
gne pakcik kedai 2 leh cye ke mu..??
bkn ke pttnye die tgk dlu ke ketas 2..
nk make sure btol2 dpt adiah..












se lg mu ske men :


tepon smartshop..



hahaha..

wawee said...

ahaha...zaman kecik2 mmg besh
x de problem,
x de penyesalan,
x yah fikir pape...huhuhuhu

but... life goes on...




p/s : emma still single, nak bekenalan? leh contact aku...alalalala