Friday, July 24, 2009

untuk p0mpuan2....

entry ini mgandungi amaran2 keras buat yg rasa dia pompuan @ separa pompuan..
jeng jeng...
al-kisah telah dceritakan oleh ibu mrtuaku..no no..ibu ku..=p
telah jue dceritakan oleh sahabat handai ibu ku itu
cerita dr mlt ke mlt,dr hati ke hati..kira camtuh la..dah2 ema anda mgarut!!
ada sorg gadis melayu yg cantek lg malatop*lebey2 jek nih..ak tatao pon rupa akak nih camner..heks*
jam x dyatakan tp kejadian pd wkt malam yg sepi pi pi..pak mat jual roti..*sila smbg sendiri*
akak nih baru balik dr meetg kat KL sinun..hanya dia sorg2
driver offc dia da dtg jemput nk hantar blk rumah
tapi akak nih tolak..konon2nya dia da pro jalan KL sinun,so dia nk naik teksi jek*tulah akak konon sgt...keh2*
then dgn lemah lmbt akak nih tahan sebuah teksi
maka berhentilah teksi tersebut utk mgambil penumpang a.k.a akak td la..perlu ke state camtuh?
okes smbg2..bila jek akak tuh slamat msk lam teksi tuh
tiba2 jek drvr teksi lock smua pntu..akak tu da mula curiga2 ayam
"uncle kenapa ni"...SHUT UP..uncle tuh jawab ngan kasarnya..
akak tuh mula la msg kawan2 dia cakap beliau mayb lam bahaya
tapi x sempat dek non oiii...drver tuh acu psau suruh campak barang2 kat sit depan
pastu drvr tuh trus bawak akak tuh kemana2 ntah
akak tuh cuba bsuara lagik.."uncle nih bukan jalan rumah saya..uncle sesat ke??"
buley la plak dia tya camtuh..x sedar2 dr lam bahaya ke cik kak oiii..ha3..ampun kak!
akak tuh dah cuba attract org luar suruh selamatkan beliau
tapi takde siapa pun yg layan...nilah org kita..takde smgt kejiranan..kjiranan???layan..
tapi mayb sbb malam..org x nmpak..kesian akak tuh
drvr tuh bawak akak tuh kat sebuah apartmt
tp bukan lam blk ha..jgn piker jauh2
kat bawah jek..tmpt tuh gelap r..biasalah nak buat keje jahat mstilah lam gelap br ade feel...kua3..kuang ajo nyer ema!!
drvr durjana tuh da state awl2 dia nk rgol n bnh pompuan tuh..syialll!!!!!!!!!!http://emo.huhiho.com
kat situ blaku la pgelutan..leher akak tuh da luka2 sbb mgelak pisau
nsb akak nih terer mgelak....akak tuh cuba lari tp x sempat
kudrat sorg pompuan stakat mana la sgt kan..tp ngan sisa2 kudrat yg msh ada
akak tuh jerit ngan sekuat hati...smpai la ke tingkat 10 dengar jeritan tuh
ya ya...aku x tipu
kebetulan ada la sorang hamba Allah sdg mghirup udara malam kat beranda..cam byi keranda jek kan..=p
maka trdengarla beliau akn jeritan itu..dan di teropong la..
hanya nampak sebuah kereta yg dipark dlm gelap
beliau mula curiga dan kemudian myuruh husband beliau turun ke bawah myelamatkan mgsa keadaan
alhamdulillah..umur akak tuh msh panjang..dia selamat
tyme org dtg nak slmat nih,si drvr durjana tuh kecut la kan n nak lari la..tapi beliau x puas hati lalu beliau cuba langgar akak tuh ngan kete beliau...sgt sadis kan!!!!tp x bjaya..alhamdulillah
akak tuh punya trauma x habis2 lagik..kebetulan superman tuh satu bgsa ngan pnjahat tuh,akak tuh x pcaya la kat superman tuh..
"byk2 mgucap dik..ingat Allah..jgn rsau sy dtg nak selamatkan adik"..lebey krg camtuhla dialog superman muslim tersebut..akak tuh da tenang then diorg pun pergi buat laporan polisi..polis pun trkejut camne akak tuh blh slamat.sbb dah banyak kes2 camnih blaku..tp kbanyakan nya x slamat..pnjahat pun x dpt dkesan & x dpt diberkas lg tp disyaki org yg sama..
okeh pnjg lebar aku bcerita...ksimpulannya pompuan2 sekalian BERHATI-HATILAH anda..jgn buat2 kental sgt.kalau nak kemana2 tuh biarlah berteman esp kalau naik teksi..
sekian trimas................zasssss!!!


pssss.....cam takde amaran keras pun???ala..pndai2 korg piker sndri apa pgajaran dr kisah ni...http://emo.huhiho.com

Wednesday, July 22, 2009

last day...wallaaaaaaweiiiii

makan manyak2...puas hati!

sok daku akan meninggalkan mesia terchenta...so hari nih aku nak pulun sume yg ada depan mata

tanda protes xnak balik medan..(mengada..pdahal raya nnt balik lg..ka3)

actually x rasa sgt aku study kat ovrsea nih..ovrsea ke????yakssss...

yelah dalam setaun 2-3 kali balik...sama rupa jek ngan yg study kat mesia

cuma bezanya..aku byk kena perabih duit nk beli tiket flight

kan bagus kalo bley balik jalan kaki jek

baru ada can kaki nk slim cam liyana jasmay...opsss...aku melalut okeihhh

hari nih mak aku sanggup cuti semata2 nak wat cake utk aku

wawawawaaa....oh mummy..tharu u!!!http://emo.huhiho.comkakakka..cam ler mak ak baca blog aku nih...watever!

tadi kemas beg..mak oiii..byk pulak brg aku kali nih..bukan selalu byk ke???saja buat2 tkezut...hukss

penat aku sumbat brg2 tuh..mmg padat gile r konpem sok kena xtra lgg nih

macam2 aku isi dalam beg tuh..ada nescf,tea,milo,mggie,sos cili...hua hua hua..kesimpulannya stok MAKANAN

stok puasa kununnya...keh2..alasan manusia rakus~~http://emo.huhiho.com

bukan kat medan takde semua tuh..ada..tapi saja2 suka suki aku nak pow duit mak aku..olalalalla~~

hahaha...takdelah..actlly aku nak menyahut seruan kerajaan..'belilah barangan buatan mesia'..yezzaa..baek punyer~~~~http://emo.huhiho.com

Tuesday, July 21, 2009

tade tittle

only 2 days left...huaaaa..* sambil hentak2 kaki*

sangat2 STRESS

perasaan normal dan mungkin juga fisiologi...erm mungkin..bila dah nak kena balik medan terchenta..sigh!!!

kembali spt sedia kala..nak kena piker bnd2 cam haram tuh..KITTAS.KRS,BAYARAN BLA BLA BLA

masuk sem baru lagik..dah 4th year..biar betik??

sungguh pantas masa berlalu bak deras sungai mengalir....ayat nk puitis pdahal tatabahasa haram..watever!

cam banyak lagik yg blur2 ayam..sumpah aku takut nk jadi doc!!!

fuhhhh...tarik nafas..lepas....ilek2..

pegi baring diam2 lam selimut....zzzzzzZZZ

Thursday, July 16, 2009

bumper ko!!!

'ping-ping lalu-lalu'
gedebush....senang2 ati die langgar bontot aku ngan troli tuh
ingat bumper kete ke sng2 ati ko nak rempuh..mahal tuh...kakakaka
xde la sakit tapi....
AKU BENGANG
cuba la mintak laluan tuh elok2
'permisi dik..lalu skit..(uikkss permisi??indon mai tuh)
pastu trus aku jeling smpai juling kat akak tuh
nak jek sound tapi mak ada kat sebelah..huhu..cover2
aku x paham ngan org xde adab nih..tuh jek aku nk membebel pg2 hari nih..sekian trimas!!

Wednesday, July 15, 2009

aKu bAnyAk cErItA-cEr!t!.......

holaaaahupp!!slamat tghari mesia...
dah lama aku x jumpa tenet nih..last week tiba2 jek wireless skolah buley pakai lagik
ape lagik...curi line la beb..wakakaka
banyak benda yg nak dicerita ni pasal cuti nih..tapi banyak sangat,aku pon malas nak menaip..weeee~~~
so kita PENDEKKAN....
sume orang sibuk bercerita pasal program khidmat masyarakat tuh
'program tuh best,pnddk kg lubuk lesung sporting,sume nyer bjalan lancar'
yup..memang btol..alhamdulillah sume beres...http://emo.huhiho.comWORLD lah!!!!
mak angkat aku pon bukan men sayang nyer kat anak2 agkt die nih...(perasan skit...)http://emo.huhiho.com
tiap2 ari kot tepon@mesej...jadi segan plak aku ha..aiyooo

okes kita ttp citer lubuk lesung yg bez..
ma new familia...=)

member2 yg cam bess

--------------**************-----------------------------------------------------------------------

aku jugak menghabiskan cuti aku kat umah abang aku
walopon tade pape pon umah abg aku tuh tapi still suka menyebok umah dia
leh main2 ngan alisha kesayangan ku...wahahahha
biasala yg baru disayangi lebih...yg dah lama2 tuh kurang skit..kua3..nasib la ko budak2
yg penting aku ada misi pegi umah dia...oyeyeyeye
sume orang tao...mintak sponsor la beb nak g makan angin nih..ngap!!!
alhamdulillah...MISIhttp://emo.huhiho.com TERCAPAI!!!!!hua 1 hua 2 hua 3...huahuahua

ma cuteeee one...dada!!!!!
ma adik..ade cam manjalara tak??kua3
-------------***************----------------------------------------------------------------------

yg paling njoy bila kuar lepak ngan member2 lama
bkongsi gosip2 http://emo.huhiho.comtrbaru...cam biasa la kan
waaa...dah ramai kawan aku yg btunang,dah nak kawen pon
risau gak aku..aku bila???http://emo.huhiho.com(kui3..segmen ulat bulu seketika~~~)
yelah..kakak ipar aku suka btol menyibok tanya pasal bf
malas btol nk cerita ceritut ngan diorg
jawapan biasa aku..ala kawan2 jek..pastu aku ubah topik..kua3
padan muka diorg....(muka frust xleh korek rhsia)

x puas bgosip kamoo sume..next cuti kita jmp lagik eh!!pss...sowi ya,mek..pic kita same2 tade la plak...adeihh
lepak wit ma sepupu sepapak...

----------------*****************---------------------------------------------------------

next week dah balik medan http://emo.huhiho.com !!!!!!katakan TAKNAK!!!!!
walaupon bosan gak duk umah nih..tapi aku suka jek..

next next week plak...oliday trip...JAKARTA BANDUNG...
hoooooreyyyyyyy!!!!!!!
tapi risau H1N1 lahttp://emo.huhiho.com..kawan2 jgn lupa beli mask tao!!!