Friday, August 28, 2009

kawan.aku.rindu

tertarik dgn entry Ynaa hr tuh...kebanyakan kita x reti mghargai bnd yg ada depan mata tapi bila da takde baru hegeh nk cari..aku x tkecuali..
waktu arwah masih ada aku x jadi kawan yg baik pada dia,ak pernah sakiti hati dia...saket sgt2..dan aku sedar ak tlampau kejam waktu tu,SELFISH..dat's rite word..
dlu kami satu geng..aku,arya,meera dan arwah..kami hepi bsama,byk sgt kenangan kami kongsi bsama,yg bila igt2 kmbl buley tgelak sorang2..erm..miss ol tyme best moment we '4' 2gether~~
F4 meera tuka skolah pergi MRSM,ak sedey sgt time tu.ak paling rapat ngan meera sbb kami 3 thn 1 class..aku pun bcadang nk tuka skolah juga.kononnyer xbes da x cukup geng,alasan lain konon nak rs duk asrm.ak ajak arya tuka skali ngan aku,arya stuju tapi ak xleh ajak arwah sbb dia aliran akaun dan KOSPINT hanya ada aliran sains...mungkin x salah ak tukar skolah tapi yg salahnya bila ak bgtao ak nak tuka skolah shari b4 ak tukar.kejam kan kau buat macam tuh kat besfren kau??ms ktorg cakap psal ptukaran tu,mulanya arwah protes..mgkin dia tkejut.dia x cakap ngan ktorg,x rehat sekali lagi..pdahal tu last day kami bsama kat skolah..sedey sgt time tu.ktorg mmg da rs bsalah sgt,tapi arwah buat cool jek,sikit pun dia x nangis,dia cuma jauhkan dr dari ktorg..esoknya b4 daftar skolah baru,ktorg ada jmp arwah tapi x lama,arwah ada beri surat tapi dia minta buka bl dah smpai skolah br..srt tu masih ak smpan smpai skrg..smpai hr ni kalo bc srt tuh pasti meleleh air mata..kat situ dicurah sgala isi hati dia
sekarang sgt terasa bl arwah takde...ktorg b3 x sehepi dlu,mmg hlg serinya...
sumpah sangat rindu sgalanya tentang dia..lawak dia,gelak dia n plg chumel lesung pipit dia!!
waktu arwah sakit,ak yg pertama dbrtao dlm geng..kata arwah,ak paling kuat..dia sng mgadu kat aku.kalo arya dia sensitif..cpt nangis..tapi itu kata ana.realitinya tidak..aku sikit pun x kuat.tiap kali borak ngan dia x penah x meleleh air mt tp ak x ngs dpn dia,ak tkt dia down
last ak call arwah waktu dia masuk hospital sbb ada sesak nafas,sekejap jek borak ngan arwah sbb kesian dia macam letih nak cakap..itu last aku dgr suara dia..dlm sbulan lepas tu ak call lagi tapi time tu dia da masuk ICU.tuhan jek yg tahu perasaan ak tyme tuh....rs nak terbang balik mesia tyme tuh jugak!!!
nak sangat jumpa arwah time tuh...ak tau dia xkan lama..
siang malam kami doakan dia tapi Allah lebih sygkan dia..5.6.2008 dia pergi buat selamanya..dan aku x sempat juga nak balik jumpa arwah
kali terakhir jumpa dia waktu cuti bulan 12 2007,dia msg aku nk jumpa gak ak b4 ak blk medan,dia cakap takut x sempat nk jumpa aku..sungguh x duga kata2 dia btol..itu last ak jmp dia.dia x macam hari biasa,dia lbh banyak diam,plg sedih bila tgk tgn dia terketar2 efek dr chemo.rambut pun banyak gugur..tangan dia sejuk sangat waktu ak salam dia..aku peluk cium pipi dia...dan skali lagi ak x sgka..itu last LAST..
kesal sangat x btol2 mghargai dia waktu dia ada...
banyak aku belajar dr situ...ak blajar camne nak lebih mghargai orang,tidak tlalu selfish..tapi kadang2 aku lupa juga..maaf..
susah nak jadi kawan yang baik yg x mgecewakan sbb kita manusia x perfect tapi kita mst cuba buat yg terbaik...hanya cuba utk lebih mghargai...x susah bukan???

29.8...genap 22 tahun umr arwah tapi itu jika arwah masih ada...
Tuhan...moga dia tenang disana..al-fatihah buat arwah Nor Farhana Azman

ini terakhir....

sy syg dia sangat!!

Tuesday, August 25, 2009

harus doakan saya

br aku tau rupanya aku yg silap tgk jadual..hari tu bc status sape ntah cakap exam hari jumaat...dalam ht ak bmonolog"ish silap tgk jadual la org ni,exam sbtu la baii"..td kat pleno amy cakap exam hari jumaat la ema..oww ye ek??bukan 28 ke??hohoho bila tgk calendar br ku tau 28hb itu hari jumaat la syg ooiii...
erm tinggal lagi 2 hari nk pulun nota2 nih,nasib tak byk sgt lect note.tapi cuak la juga..walaupun x byk bahan kuliah,objective learning tu boley tahan banyak..dan macam banyak lagi yg aku x kuasai..fuhhh
baru sedar!!hari2 sblmnya sgt disia-siakan..perang fesbuk!perang ym!!layan dvd!!dan tak kalah juga...tido memvavi buta!!ohoho...bahagia sungguh!!http://emo.huhiho.com
ahaa..maka dengan ini aku btekad nak menopup segala ms2 yg telah ak perabis ngan bnd2 yg 'sgt bmanfaat' itu..ya!!http://emo.huhiho.comharus kurangkan tido,harus off fesbuk 2 hari,harus off blog 2 hari..ohoo..ini dugaan besar buat sy yg sgt lemah iman..ngeheee
moga2 berhasil sgl niat suci lagi murni sy ini..jadi kawan2 sila doakan sy!sy juga pasti akan doakan kjayaan kita semua...cewahhh smgt sy bgitu berkobar2 kini...sungguh2 tak tipu...http://emo.huhiho.com

Saturday, August 22, 2009

.....RaMaDhaN tIbA.....


alhamdulillah..jumpla lagi aku ngan ramadhan kali ni
today hari 1st kita bpuasa..1st day pun perut dah buat hal..mulas2 ayam gitu
ni kes penangan tom yam kaw2 hawt farah ler..pedas mak aiiihh
seperti biasa..aku mgharapkan yg terbaik untuk Ramadhan kali ini
terutama dr segi ibadahnya la kan..masa nilah kita nak up grade tahap keimanan kita..hihi
bukan bermaksud bulan pose jek nak jadi baik..cuma menjadi lebih baik..insyaAllah
niat baik dah dapat phl weiii!!!kehkehkeh
bulan baik nih..hendakla kita:
-->jaga mata...tundukkan pndgn anda sekalian..no skodeng2..ngahaaaa
-->jaga mulut...no gosip2 no ketupat2 no sound2..lebih baik kita bzikir...=D
-->jaga kelakuan..jgn korek idung dengan sgj,jika anda x bkesempatan utk puasa jgn menunjuk mkn dpn org len
-->rajin berterawih..jgn liat2..rapat2kan saf!!!!moge kita semua bpluang btemu mlm LAILATULQADAR..insyaAllah
-->rjn bc Quran..kalo biasa 1muka..kita up kan skit jd 3-4 muka kan..
-->bykkan bsedekah...kalo x mmp,ckplah anda hya mnsedekahkan syuman anda...ngeheee
-->bykkan tulun menulun..misalnya tlg member anda siapkan KTI...haha..baek punyer!!
n ini mungkin last...moga2 bln pose ni aku x ponteng klas...wahaaa...nilah yg plg merisaukan.konpem liat gl nk g klas nnt....haishh!!!
tak ini last....
moge2 fsiologi tbh ak x bkerja normal bln ni sampai aku dpt pose penuh taun ni..yuhuuu!!!




Wednesday, August 19, 2009

ini suatu pyesalan????

tinggal 9 hari lagik..

DAMN U emma..tlalu banyak mmbuang ms!!!!

Tuesday, August 18, 2009

fowed....

Subject: Fw: H1N1(pengalaman family pesakit) - Apel Hijau sebagai penawar, Insya'Allah


JUST A SMALL BUT MEANINGFUL INFO FROM ME TO YOU AND YR FRIENDS...MY PERSONAL EXPERIENCE OF H1N1 SINCE IT PRACTICALLY HIT US LIKE A TIME BOMB.....

My staff was crying herself sick on Tuesday morning...was told that her son was confirmed of H1N1 in his Uni at Kangar, Perlis...worse was that when he was bedridden 2 days the warden didnt even bother to sent to hospital till his dad came fm KL and with his friends assistance brought him to GH Kangar....

No one bothered in the hospital and he was put in the normal ward for another 2 days!!! (imagine the amount of people he has infected!!) .....after 2 days and his eyes were turning yellow and saliva greenish...he was put in quarantined room...

Called his mom to say...minta maaf and ampun la dosa dia, etc...she practically fainted just telling me the story.. cant do much cos she x have enough money to go to the north with the father...

First thing we did was made her call the hospital and insist that they sent him to Sg.Buloh Hospital or any other hospital in KL since they seemed to be more alert and more equipt...they refused of course...so I sent her off to Kangar the same day to solve the problem.

Whilst this was happening, SUBHANALLAH, I had a call from one Ustaz who was in town to "help cure" another H1N1 child in Shah Alam....and was told this simple prescription by him.....of course kena redha pada ALLAH and niat dengan sesungguh nya...selawat 3x...

EAT MINIMUM 6 GREEN APPLES A DAY AND FRESH ORANGE JUICE
for those with sore throat please blend the apples and keep on taking till your fever disappear and yr symtoms are gone....I cannot explain it but the child in Shah Alam was ok too after taking this tip....

ALHAMDULILLAH...my staff's son was given the apple juice for the whole day on Monday/Tuesday and dengan kuasa ALLAH he was out of the fever yesterday Wednesday....she called me and was crying on the phone to say that her son was out of ICU and was able to eat normally...all these happened within just 4 days today (thursday 6 august)...

This is just to share with my fellow sisters and brothers and hope this small info could assist others as well, INSYA'ALLAH!!!!!!!!!! No harm in trying and kuasa ALLAH anything can happen!!

Monday, August 17, 2009

janganla ckp aku kena flu khinzir

sumpah 1st time aku rasa da malas nak tido
semalam lebey kurang stu hari aku perabis masa ngan tido jek
kepala berat sangat
taktao kenapa demam tiba2
ada ke patot nat cakap aku suspek H1N1...
"ko ada demam..ko ada batuk..ada skt kepala,ada skt badan...flu khinzir la tuh!!"
tak baik doww..aku demam biasa jek..mayb dsebabkan perubahan cuaca
saje jek nk takutkan aku...ishhh
ya Allah...jauhilah ak dr flu khinzir..amin


telan WOODS...aku ngantuk lg....tido lg smpai tulang reputhttp://emo.huhiho.com

tutup mulut

kadang2 lebih baik diam dr bsuara
biar sakit macam mana pun
kau telan je sorang2
nanti bila kau bising orang anggap kau bajet
orang kata kau emo
asyik nak melenting
okey..kali ni aku diam
kau cakap je..kau maki jek puas2
aku terima..aku xkan balas



*pagi ini sejuk*

Thursday, August 13, 2009

hari ini aku sial

perasan semalam...bajet hari nih cuti peristiwa..da tao ade kuliah agama tp nk ponteng gak
see now...tuhan dah bg balasan org niat jahat nk ponteng klas agama
pagi tadi cam pelesit aku pegi lab microb
dengan baru bgn tido..trus siap2 pkai baju,tempek2 bedak 2-3 inci..ohh ini wajibhttp://emo.huhiho.com wlau rush camne pun..hihih
rasa cam buduh gila,tatao camne bleh silap tgk jadual
nasib fida kol bgtao ada lab..thankzz sgt wei!!
kalo tak mati aku..leceh woo nk ganti lab
hr tuh gelak kat seha sbb x msk lab..skank da kena kat aku..hahah
tapi..alhamdulillah semua selamat walau aku da tlambat 40 mnt..ngeh2


pss....sori la yep fida,rai kalo ade bau2 x myngkan td..hahaha..den x sempat nk bsiramhttp://emo.huhiho.com..kah3

moral-->jgn penah ade niat nk monteng klas..kalo nk monteng tuh xyah pkai niat,monteng jek trus..http://emo.huhiho.com

Monday, August 10, 2009

tersasar

sekali tgk cam taman rama-rama pun ada
tgk betul2 cam taman bunga la plak
pandang keliling..dah rupa selat melaka
sungguh menyimpang dr tema yg diimpikan
langsung x macho
aku sendiri konpius..........*bunyi ombak*

Friday, August 7, 2009

so sick LOL!!

masuk hari ni dah 8 hari aku menderita*derita ke??* diarrhea..
sejak balik dari bandung hari tu,kat jakarta da rasa da symptom2 nya tapi x menggila lagik
start hari balik medan tu memang da kronis..dalam sehari ada la 5-6 kali masuk toilet
pastu perut pedih sangat,lepas telan antasid yg mila kasi da hilang pedih perut tu
tapi diare tu tetap ada smpai hari ni
seksa woo bila time rasa nk melepas tuh,takleh tahan2 punya
sekali kuar...gedebush...*perlu ke buat byi??perlu2 biar citer nampak real =p*
huuu..bukan aku sorang jek,wawa n syairah sekali
3 budak lain selamat....nape diorang selamat??pdahal makan sm jek...
adakah sbb ktorg makan x bc bismillah..owhh tidak2..xkan la wawa x bc bismillah..keh2
slps dikaji selidik..kami dapati 'strawberry' la puncanya
sehari sbelum balik jakarta,ktorg ade pegi tangkuban parahu,beli strawberry kat sana
waaa...mavelesss rasa strawberry tuh..manis melampao smpai melekat kat bibir rs manis tu
ktorg bertiga la pulun stobeli cam makan nasi
padan muka.....
mirah cakap strawberry tuh ada sembur somethg nk kasi rasa mns strawberry tuh..mgkin sbb bahan tulah
dahla 1st2 makan,x basuh dulu buah tu,x ikut nsht kenna lagik...kan da kena..sob2
mgkin juga kami t'kena infeksi cacing...euwwwwwhttp://emo.huhiho.com