Friday, August 28, 2009

kawan.aku.rindu

tertarik dgn entry Ynaa hr tuh...kebanyakan kita x reti mghargai bnd yg ada depan mata tapi bila da takde baru hegeh nk cari..aku x tkecuali..
waktu arwah masih ada aku x jadi kawan yg baik pada dia,ak pernah sakiti hati dia...saket sgt2..dan aku sedar ak tlampau kejam waktu tu,SELFISH..dat's rite word..
dlu kami satu geng..aku,arya,meera dan arwah..kami hepi bsama,byk sgt kenangan kami kongsi bsama,yg bila igt2 kmbl buley tgelak sorang2..erm..miss ol tyme best moment we '4' 2gether~~
F4 meera tuka skolah pergi MRSM,ak sedey sgt time tu.ak paling rapat ngan meera sbb kami 3 thn 1 class..aku pun bcadang nk tuka skolah juga.kononnyer xbes da x cukup geng,alasan lain konon nak rs duk asrm.ak ajak arya tuka skali ngan aku,arya stuju tapi ak xleh ajak arwah sbb dia aliran akaun dan KOSPINT hanya ada aliran sains...mungkin x salah ak tukar skolah tapi yg salahnya bila ak bgtao ak nak tuka skolah shari b4 ak tukar.kejam kan kau buat macam tuh kat besfren kau??ms ktorg cakap psal ptukaran tu,mulanya arwah protes..mgkin dia tkejut.dia x cakap ngan ktorg,x rehat sekali lagi..pdahal tu last day kami bsama kat skolah..sedey sgt time tu.ktorg mmg da rs bsalah sgt,tapi arwah buat cool jek,sikit pun dia x nangis,dia cuma jauhkan dr dari ktorg..esoknya b4 daftar skolah baru,ktorg ada jmp arwah tapi x lama,arwah ada beri surat tapi dia minta buka bl dah smpai skolah br..srt tu masih ak smpan smpai skrg..smpai hr ni kalo bc srt tuh pasti meleleh air mata..kat situ dicurah sgala isi hati dia
sekarang sgt terasa bl arwah takde...ktorg b3 x sehepi dlu,mmg hlg serinya...
sumpah sangat rindu sgalanya tentang dia..lawak dia,gelak dia n plg chumel lesung pipit dia!!
waktu arwah sakit,ak yg pertama dbrtao dlm geng..kata arwah,ak paling kuat..dia sng mgadu kat aku.kalo arya dia sensitif..cpt nangis..tapi itu kata ana.realitinya tidak..aku sikit pun x kuat.tiap kali borak ngan dia x penah x meleleh air mt tp ak x ngs dpn dia,ak tkt dia down
last ak call arwah waktu dia masuk hospital sbb ada sesak nafas,sekejap jek borak ngan arwah sbb kesian dia macam letih nak cakap..itu last aku dgr suara dia..dlm sbulan lepas tu ak call lagi tapi time tu dia da masuk ICU.tuhan jek yg tahu perasaan ak tyme tuh....rs nak terbang balik mesia tyme tuh jugak!!!
nak sangat jumpa arwah time tuh...ak tau dia xkan lama..
siang malam kami doakan dia tapi Allah lebih sygkan dia..5.6.2008 dia pergi buat selamanya..dan aku x sempat juga nak balik jumpa arwah
kali terakhir jumpa dia waktu cuti bulan 12 2007,dia msg aku nk jumpa gak ak b4 ak blk medan,dia cakap takut x sempat nk jumpa aku..sungguh x duga kata2 dia btol..itu last ak jmp dia.dia x macam hari biasa,dia lbh banyak diam,plg sedih bila tgk tgn dia terketar2 efek dr chemo.rambut pun banyak gugur..tangan dia sejuk sangat waktu ak salam dia..aku peluk cium pipi dia...dan skali lagi ak x sgka..itu last LAST..
kesal sangat x btol2 mghargai dia waktu dia ada...
banyak aku belajar dr situ...ak blajar camne nak lebih mghargai orang,tidak tlalu selfish..tapi kadang2 aku lupa juga..maaf..
susah nak jadi kawan yang baik yg x mgecewakan sbb kita manusia x perfect tapi kita mst cuba buat yg terbaik...hanya cuba utk lebih mghargai...x susah bukan???

29.8...genap 22 tahun umr arwah tapi itu jika arwah masih ada...
Tuhan...moga dia tenang disana..al-fatihah buat arwah Nor Farhana Azman

ini terakhir....

sy syg dia sangat!!

9 comments:

amy emyla said...

so ape lg emma
hargai lah ak ken wawa n mirah seadanya
apekate blnje ktorg makan kt seoul garden ke...haaa...kt JW MARRIOT kew...hehhehe

sedey ak bce cter mu nie...wlpn mu prnh cter kt suatu ketika dlu
ak pon prnh tgk mu bgkak2 mate after arwah neh meninggal...
jgn sdey2...semua itu takdir tuhan..ajal maut ditgn tuhan...
btulla..ak pon ske gak luahkan kt mu...huhu...kdg2...sdap gak..
coz u r da best listener n advicer too !!
thanks to be my friend =)

aliaa said...

emma.. sedeynya.. aku nangis.. huhu.. sabor2.. ktorg kn ade.. hehe..

kayna said...

hahaha..betol amy betol!!kami sedia dihargai..ikh3

kayna said...

same2 kita doakan dia evry afta kita solat jemaah k

aiichan said...

sedehnye emma.
tak penah lg experience ilang kawan bek camni. haishh.

tp ada gak hikmah disebaliknya kan.
kalau meninggal awal, takdak la byk sgt dosa2 lagha cam skang ni >.<
insyaAllah arwah di tempatkan d tempat org2 beriman. amiiin.

al-Fatihah utk arwah..

emma said...

mila,mirah,ken-->amboi kamu2 over plak...hahah.yelah..same2 la kt slg mhargai yup...br la idup kt stu umah aman damai gitu...ka3...nyway korunk mmg housemate yg best..susa sng bsama la bak kata bapak kita..hihi..luv u oll!!!

emma said...

erm btol tu aimi..makin panjang umr cam makin byk dosa jek tapi tuh kalo lagho la kan..
tulah..ni 1st time hlg member yg rapat...tuh yg terasa sgt..

julu said...

hoho..
mujur aku lelaki sejati..
hampir2 nk nanges..hehe..
al-fatihah untuk arwah..
moga rohnya ditempatkan dikalangan orang beriman...aminn

emma said...

hahaha...ayat xley blah...sjati la sgt!!!
insyaAllah...amiiin~~