Tuesday, September 29, 2009

haii nama sy razali,yaakob,rogayah,hamidah

kalo dah namanya raya banyakla ceritanya
hari itu borak2 dengan ayah cik
dr topik mal-indon smpai la ke topik nama budak2 zaman skarang
membuat aku t'piker
mungkin suatu hari nanti xkan wujud lagi nama ismail,hamid,embong,kalsom,rokiah....
nama budak2 skarang..mak aihh jangan citer la..sorg2 nak sedepa panjangnya
xyah contoh lain,anak buah sendiri misalnya
nurain alisya khadeeja
see see..khadijah pon da jd moden..aduhaii
yang kelaka nyer nama ayah cinonet jek..rushdi..
mungkin ini 20-30 tahun akan datang
semua nama pon dah cyber,moden,bombastik
ryan,danish,arina,qaisara,balqis,sofea bla bla bla..
bila dah tua nama moden2 kelaka jugak aku rasa

takpela nak nama ape pon,yg penting maksud tuh
tapi nama elok2 pon duk panggil nama samaran yg xde mksd
macam x guna juga
xyah bg contoh lain
nama sendiri...
mardhiah panggil emma
hahahahhahaha
ni salah family aku la start panggil emma
mulai hari ni panggil aku mardhiah la
barula hidup aku terasa diredhai sehari-hari..ngeh3

Wednesday, September 23, 2009

s.e.n.g.s.a.r.a

betol ni aku cakap,kalo ade yang upah aku sribu hinggit suruh balik medan
sumpah aku tanak
tade la smangat sgt nak berayer..rayer ni pon x banyak jalan pun
tapi bila piker keje kat medan tuh....WALLLLAAWEIII
sumpah malas malas dan malas lagi
nota yg btimbun2 dr awal blok yg haram aku x sentuh
KTI blom masuk data lam SPSS lagik..sampel pon x penah nak cukup
l.isu lagik..*cewah baeknyer aku da piker tutor*

ape nak jadi?????
nabil cakap...lu piker la sendiri!!!

Thursday, September 17, 2009

syawal tiba...

okeh ini terakhir b4 balik msia tonite
moge semuanya slamat sampai ke destinasi
insyaAllah....kesempatan ni..aku nak minta maaf pd sume member2 sekalian alam
esp all my housematee..ken,mila,mirah,wawee
atas segala kesalahan yg SENGAJA dan x sengaja dlakukan..huhu
maap yek..sy manusia biasa yg penuh khilaf
*muka penuh keinsapan*

moge kamu2 sume berayer dgn penuh hepi dsamping org2 tsayang
pd member yg x blk rayer..tabahkan hati anda!!!
aku mgerti perasaan kalian
kahkahkah!!!




Wednesday, September 16, 2009

hancor

nape saat2 terakhir baru nak datang??
hancor harapan aku..baru ingat nak berlagak
nak kasi tao sume org kg
btol la kata org..xleh simpan niat nak blagak
Tuhan x berkat...

erm..xleh cuci mata kat masjid nnt...toink toink!!!!
http://emo.huhiho.com
*gurau jek...hahah*

sok balik weiiii!!!!!!!!!
http://emo.huhiho.com

Tuesday, September 15, 2009

rambut dah kusut hati dah kecamuk

ini entry mengenai sorang pompuan yg memang x boleh bnafas lagi kat dunia medan
tiap hari mengenangkan kg halaman yg indah walaupun ada bau2 busuk dr gerai keropok lekor
die juga dah mula packing barang..sedikit demi sedikit..psiapan dia tlalu awal
die memang tlalu xcited nak blk rayer
berbaloi la die nak xcited pon..sbb die x tinggal pose lagi
*waaa bagus dia nih!boleh kasi duit raya lebih la*

otak dah x boleh terima ape2 ilmu
dia buka jek slide kuliah trus die nampak biskut raya..baju raya..duit raya
maka niat nak menuntut ilmu terpaksa dibatalkan
nak pegi kuliah pun terasa berat sgt kaki nak melangkah
kesian die..dah desperado sgt nk blk tuh...

owwww owww owww balik kg..owww oww owww balik kg
*mungkin dia sedang mental skrg*

Sunday, September 13, 2009

ancaman yang mencengkam jiwa.....

aku paling tak suka kalo dpt msg begini...
"taon ni x dapat kasi duit raya,x dpt bonus"...huaaaa...ape ko rase??
ak rasa nak trjun longkang skrg juga!
itu msg dr abg aku..
hari tu dah dapat msg dr k.farah...sadis jue..
"sorry to say..taon nih x dpt bonus,duit raya xde la yep!!"
hukss...korang memang..penat adinda pulang beraya
patutnya dsambut dgn penuh gilang gemilang

yep..aku memang begini..bg aku 'duit raya' adalah stu kewajipan!
memang diorg wajib kasi ak duit ry selagi ak x kawen..
so doa2 la aku kawen cepat yep abg2ku kalo nak duit korg slamat tyme raya..ngahaaa

x pueh ati tol..nak buat2 boikot xmo blk rayer r...ade ke yg layan??
haha..sila sorok muka celah ketiak skrg juga


Friday, September 11, 2009

dah boleh dgr lagu raya

hari ni da 22 Ramadhan,dah msk 10 hari terakhir Ramadhan...
kejap jek ms blalu.nk kurus pun x sempat kan??hehhhh
tadi sahur..1st time terbangun lambat..450 okeii..taktao nape kuak rentang mlm td syok sgt
mgkin rumah kena bom pun x sdar kot
sorang2 mkn cam watson nyambek nak dpt pingat emas

ohoo..back to da topic..sekadar mengingatkan
dalam2 kite ter-hepi ter-xcited nak beraya
jangan kita lupa..mencari malam penuh rahmat penuh berkat yg dijanjikan Allah taala
malam yg lebih baik dr 1000 bulan..malam 'Lailatul Qadar'
pada malam yang telah diturunkan Al-Quran

"Sesungguhnya Kami menurunkan Al Qur'an pada malam Lailatul Qadar, tahukah engkau apakah malam Lailatul Qadar itu? Malam Lailatul Qadar itu lebih baik dari seribu bulan, Pada malam itu turunlah malaikat-malaikat dan Jibril dengan izin Rabb mereka (untuk membawa) segala urusan, Selamatlah malam itu hingga terbit fajar." (Al Qadar : 1-5)

Rasulullah Shallallahu 'alaihi wasallam bersabda:

"Barangsiapa berdiri (shalat) pada malam Lailatul Qadar dengan penuh keimanan dan mengharap pahala dari Allah, maka diampuni dosa-dosanya yang telah lalu." (HR. Bukhari (4/217) dan Muslim (759))


Dan dari Ibnu Abbas Radhiyallahu 'anhuma, ia berkata, Rasulullah Shallallahu 'alaihi wasallam bersabda:

"(Malam) Lailatul Qadar adalah malam yang indah, cerah, tidak panas dan tidak juga dingin, (dan) keesokan harinya cahaya sinar mataharinya melemah kemerah- merahan." (Thayalisi (394), Ibnu Khuzaimah (3/231), Bazzar (1/486), sanadnya hasan)


jom sama2 kita cari lailatul Qadar...stay up utk study fesbuk boleh jek kan??
so ape slhnya kita stay up utk ibadah..moge sama2 beroleh keberkatan
insyaAllah...

Tuesday, September 8, 2009

mgisi masa lapang dgn mendajalkan sahabat2

sbb xleh post kat fesbuk..ak nk post kat blog
keh3..suka-suki jek..
ak sedang mgantook ini...
http://emo.huhiho.com
gelak2..mata sudah booolat!!
ohh amaran..pgunaan bhs agak keterengganuan..haha
jgn salahkan kami!!
=0



video

nilah bila 'makang ikang' bkumpul...memang bsg xtao nk cover..hahah
nyway...bg aku diorang mmg best
......tgk beday boy 2 org tuh...tlebey suda..beday gegurl diam jek kan.....



video

nilah laki2 seksi yg beriman sdg mandi-manda
kahkahkah...*mati ak kena blasah nnt*
=D



video

time tarik tali vs lubuk lesung team...
mak aihh kesian korunk yer..tguling bagai!!
nasib menang juge walopon setipis selai bulu ayam...keh3



video

anugerah buat 3 paling gigih maen kat 'ancol'
mirah,mila,wawa
aku??..lembek weh...1st2 da fatal..huaahuaa
*malu kat rakyat jelata*



video

kesian korunk budak!
.....bising siot bro tuh,rsk sound system phone aku..kah3...


dah..dah...
*sy minta ampun*
http://emo.huhiho.com

Monday, September 7, 2009

laporan yg x hangat

sekarang nak post entry pon kena ikut turn tao..
nanti takut t'post citer sama jek..kan basi plak..keh2
kali ni turn aku plak nak buat laporan mjls buka pose gegurl YT yg btempat kat villa kebanggaan kami semua...huaahhh cam poyo byi nya
semalam dalam kol 11 kitorg b5 gerak pegi pasar,bli bahan2 utk masak
sempat juge wawa rembat kucing sekor...haiihh makcik tuh memang!
balik pasar..mandi manda jap..kang bau longkang plak mknn2 tuh nanti
mau lagik terangkat selera kan...huaaahh
kitorg start masak after zohor
masak benda simple jek..ada ns minyak gulai ayam,laksa penang,puding gl hgs,jelly nata de coco,air sirap bandung...maveless tak???kahkah
nsb budak2 nih sume cukup makan..laku gak la mknn2 tuh walopon ade gak ksilapan tknikal
ak r..memandai wat rsp sndr pegi letak tpg jgg lam puding
ngeh2...ku sangkakan dah ambil tpg custard..sekalik tpg jgg daa...
cuak gile aku time kena blame sbb silap masak tuh...hmpr2 nak nangis daa
ter'over' sensitip plak makcik haa..sindrom pre-moon come!!hoyeahh
sorik la yep geng...
seperti biasa..ktorg akan terawih sama2..dan cam biasa juga msg2 maen tolak2 nk suruh jd imam
bila nak terasa 50sen jd imam nih???haihhh kena tuntut nih..huhu
pastu maen mecun plak...tp maen manja2 jelah takut kang kena sound free ngan jiran2..
stu lagik..mirah kesian kat pakcik parkinson dpn umah...ka3
hjg mgu ni cadang nak buat kat umah boys plak..buka pose rmai2 ngan bdk YT..uhuu
xcited!!makan best la kite nnt
mok mu..ayh mu..plan btol2 yep..anak2 ikot telunjuk jek!!heee

opss sori weii..ak x sempat nak amek pic daa....makcik bizi bebenor smalam..heh!

Saturday, September 5, 2009

sayangi mereka

video

pada anak2 jgn buat mak bapak korg camnih..nanti masuk neraka
pada pompuan2..jgn carik laki camnih..nanti ak tanak pegi majlis kawen korg,pastu xnak kasi hdiah besa2..huhh*cam la org nk jmpt die...hahah!!!*
WAJIB jemput aku weii...http://emo.huhiho.com
pada laki2..jgn jadi mnantu cam haram begini..nnt ak doa bini korang pasang laki laen...muahahaha*keji*
kesimpulannya...jgn jadi camnih..nanti aku MAKI!!

okey..yg baek jdikan teladan..jg buruk jauh2kan
sayangi hormati mak ayah kita!!http://emo.huhiho.com
insyaAllah hidup kita sntiasa dberkati..amin....

Thursday, September 3, 2009

sahur yang bergaya

rindunya nak sahur kat rumah
dah 3 tahun asyik sahur kat medan jek
tahun ni sempat 1 hari sahur kat rumah..sob sob sob
kat rumah best..lauk untuk sahur pun maveless
bangun jek tido sume siap hidang atas meja..wawawa..
dengan muka sorang2 cam unta...taik mata melekat lagik dah hadap makanan
tu abang2 aku la..ak sopan skit..huhuuu
tapi part yang x best bila tgk pinggan mankok...*tgk da jadi lui..'mankok'..ha3*
melonggok lam sinki
ceytt...naseb anak pompuan sulong!!
selagi tak subuh..selagi tu duk telan air banyak2..konon2 takut dahaga bila puasa nanti
dulu kan ada 2 kali bunyi bedil..masa byi bedil yg 1st tu da get ready ngan satu gelas bsr air
minum cepat2 b4 byi bedil kedua...hahaha...gila tamak halobaaaa dan cumeyll...*nak jugak!!*
esoknya...toilet bau cam haram..ngeh!
yg best lagi kalo x dapat tido afta sahur kitorg akan duk sembang2 sambil ikat popia
popia ikat cam reben tu....yg sedap kalo makan depan TV pastu berebut2 ngan abang2
selalu macam tu..bila duk terhidang atas meja tamu tu tade sape pon yg hirau
bila sorang amek bawak dpn TV mula mengada yang lain hulur2 tgn..paling over kalo yg makan popia macam makan nasi goreng amerika sambil peluk balang kuih

erm...melalut...makalah belum siap lagi itu yang skru macam da longgar

hari ni 13 Ramadhan...huhu...BAHAGIA~~~
selamat b'puasa.....

Tuesday, September 1, 2009

kurus pahala

sejak kelmarin pahala puasa aku menjunam turun
ni bukan sebab aku layan cd porno..@ aku skodeng @ aku sgaja korek hdg @aku sgaja telan air tyme amek wuduk....oh no no..tidak sekeji itu
kelmarin..tahap ksabaran aku teruji sekali dan berkali-kali
bermula dengan urusan imigresen yg macam HARAM..beratur berjam-jam semata-mata nak ambil gamba pasport tu,aku x paham kenapa??waii??maza??
kenapa x boleh bg jek gamba pasport yg kita ambil kat kdai gamba yg sudah semestinya kualiti gambar tersebut lebih baik kerana pori2 myk di muka kita pasti belum sempat terbuka dan pasti jua kita akan lebih ikhlas melemparkan senyuman??http://emo.huhiho.com
kenapa tidak begitu??
kenapa harus beratur panjang2 sambil menahan skt perut..yep2..ak diare time tuh okeii
tu yang btambah hangin nya daku..haishh terseksahttp://emo.huhiho.com
muka dah cam tenuk time ambek gambar...amek ko!
balik rumah..diuji lagi...petang mati lampu!!!
yg best lagi...sampai pagi ni....ouhhh medan!!!!
tido dtemani nyamuk2 yg bjoget zapin kat tepi telinga aku..sambil mhirup darah segar kaki aku
enak sekali...dtambah lagi dengan alunan gelak ketawa jiran2 sebelah yg rumah mereka x mati lampu
mnambah-nambahkan lagi kesebalan yg terbuku sekian lama
akhirnya aku tertidur jua sambil mulut terkumat-kamit ber'ISTIGHFAR'http://emo.huhiho.com
yep..anda tao..itu sebaliknya...
hari ni pula..dengan semangat pergi kuliah tapi lectr x datang.sudah la kuliah hari ni cuma 1 jam
so...SIA-SIA!!!
ya Tuhan..memang aku sambung 'ISTIGHFAR' lagi..tapi cuma dalam hati
pulang kuliah..teruskan b'ISTIGHFAR' lagi...
maka kurusla pahala puasa aku 2 hari ni...
ALHAMDULILLAH...dah menarik nafas lega..rumah dah kembali bercahaya
aku dah boleh start buat makalah,baca untuk tutor dan skills lab esok
tiada lagi kedengaran pkataan2 busuk....http://emo.huhiho.com

ohh Tuhan....kau tingkatkan la tahap ksabaran aku dibulan yg mulia ini...amin~~~