Friday, October 30, 2009

mahu ini

tengah2 pokai camnih macam2 benda aku duk berangan nak beli
sumpah setan byk sangat bgayut kat tlinga..ahh psetankan setan!
nak pizza..nak breadtalk..nak shopping baju..nak blackberry..nak itu nak ini
paling aku duk berangan siang malam
benda alah nih ha.....

kalo dapat mende nilah sumpah aku x kesah x dpt msk gamba...*mila pasti plg bahagia*
huaaaaaa nak rompak bank mane nih baru dapat beli..cis cis!
cepat2 mila tulun aku buat tabung derma aku nak tadah tepi jalan besok

Monday, October 26, 2009

sape tao??

yupss...da abis exam,sok dah start blok baru..last blok b4 masuk clinical year
ohoo...ms sgt cepat blalu kan..eh2 da msk 2nd year kita kan..eh2 da 3rd year la..eh2 da 4th year
duk lalok2 trus smpai la nanti esok nak msk hosp baru terasa nak cubit2 dr sndiri
"oh...btol ke aku da msk co-as sok???"....buat2 dramatik pula

okeii ubah topik
ade sape tao tak pasal movie nih....
cam menarik sangat...aku memang suka tgk citer2 horror
konon2 berani..padahal
malam2 duk tbayang sorang2..mula lah bungkus bdn lam slimut kemas2
nk pegi jamban pon x berani..rela tahan smpai pagi..huaahaa

siyesli sangat teruja nak tgk movie nih
x silap box offc nih..top 5 gak la
da kuar blom kat medan ha??
sok harus pegi cari cd..hoyeahhh


Wednesday, October 21, 2009

baru nak beringat

kadang satu benda yang terjadi memang ada hikmah
memang kena percaya itu
Allah xkan uji hambaNya dengan ujian yg x mampu kita hadapi
harus selalu ingat itu
aku hari ni di uji lagi...dah 4 kali di uji bnd yg sama
tp semua nih sbb sikap cuai dr sndr...lalok sangat,x pernah nak berubah
hikmahnya...ada satu kesedaran,keinsafan..yang memang dah lama x terfikir otak ini
redha jelah..dah memang takde rezeki
apelah sangat hlg enfon dibandingkan hlg org2 yg kita syg
*walopon dah 4 kali hilang..redha2..huksss..apolahhh nasib*

thankzz pada kwn2 yg byk mnolong tadi...Allah saje mmp membalasnya..insyaAllah

Sunday, October 18, 2009

wanna be a gud sista

td kol adik aku,dah lama x kol dia
tanya sihat ke tidak,study okei ke tidak,keje kat hospital camne...
pastu membebel 2 3 bakul...jgn malas study,jgn liat smayang..bla bla bla
jarang aku kol dia,biasa msg2 kosong jek
mak aku selalu cakap aku kasar ngan adik aku
kalau dengan kawan pijak semut pun x mati..hahah
memang pun..esp masa kecik2 dlu
aku x suka kawan ngan adik aku
kalo ada geng lagi la aku mengada,aku buat bodo jek kat adik aku
kalau keluar jalan ngan kazen2 mst aku xmo ajak adik aku
adik aku jugak selalu jadi mangsa emo aku
tangan laju jek kalo ngan adik sendiri
mulut pun cam longkang kalau ngan adik sendiri
taktao kenapa ego sangat ngan dia
aku sayang dia,tapi aku x reti nak tunjuk
kalo aku pukul adik aku siang hari,malam waktu dia tido mesti aku pegi usap balik tempat aku pukul tadi,pastu cakap mintak maaf pelan2..*kelaka pula bila igt2 balik*

sekarang..
aku dah berubah skit,dah anggap adik macam member
ada benda yg blh share,dah blh tolerate ngan dia
kalo dulu aku yg suka cepuk dia,sekarang dah x boleh dah...size dia 2x aku..haha
kalo sumo memang kalah ah aku!mati kena hempap..
kalo dulu aku sembur sorang2..skank dua2 dah mulut longkang
sama2 kalah sama2 menang...

papepon...jahat aku,baik aku pd adik aku
aku tetap sayang dia,she's my only one sista..
aku nak dia dapat yg terbaik dlm hdp dia...
ohh tapi satu hal..aku x suka balak dia..oh budak laki tu cam haram
doa aku..moge2 adik aku dapat yg lebey baik dr itu..amin!!

*misssss home lol*


Saturday, October 17, 2009

1st impression

petang ni panas sangat..terbakar semua lemak2 tersembunyi i
tapi mood utk blogging tetap maintain u...keh3

setop gedik..msk topic..'kali pertama aku melihat dirimu'..eceh!

mat saleh ade cakap dun judge a book by it's cover
melayu plak cakap tak kenal maka tak cinta
ni semua ada kaitan dengan 1st impression kan
yelah..kita x blh nilai seseorg juz tgk dr rupa lua jek,kena kasi ngam dulu baru tao camne dalamnya..kan!
erm..aku pun selalu camtu..silap nilai org dr 1st sight
tak bagi contoh jauh la..member2 dekat aku sendiri kan
mula2 tgk mila..
monolog dlmn "cam smbg jek dia nih,mesti anak org kaya nih"..ha dah jalannya melengguk jek trus la aku judge smbg padahal bila dah kenal..mila ni sbenanya x smbg pon,cuma dia ni agak hati2 skit nak sym..hahaha..ada gunanya tuh!
mula2 tgk wawa..
monolog dlmn "ek eleh dia nih bisu ke ape?malas ahh tegur dia..." hahah..kejilah aku!bila dah kawan ngan wawa,tao lah dia camne,nampak slow tp dia plg ganas okeiii!!!ka3
1st impression pd ken n mirah..x salah..tepat sekali!keh3
ramai jugakla yg aku judge smbg b4 knal..pdahal sebenanya meleset sekali!
ternyata member2 sekeliling aku nih baik2 jek...1malaysia katakan..

bukan org jek kita xleh tgk dr sisi luar sahaja..makanan pun!
aku selalu tertipu ngan gambar makanan kat menu
lagi2 kat sini
mengada dalam gambar bukan men ayam besar gabak..maveles habes la nampak
padahal...masak sardin aku lg sedap kot *sbb br makan srdin..burp!!*

banyak lagi contoh2 lain...tp pikerla sendiri..
tiba2 aku tade mood dah..katil dah kenyit mata kat aku tuh..
bubaii!!!



Friday, October 16, 2009

okeh saya tensen

jangan tegur..
hari ni hari yg sgt tensen gile2!!
nape susah sngt nak paham nota2 ni
sakit ati..sakit ati
kepla otak slow gila skank
arghhh tensen nyer aku medic nih!!!!!!!

okei itu aje..krg 1% tensen




okeii...jadi kurang 2% lah

Wednesday, October 14, 2009

jumpa lagi

sekarang masa benar2 suntuk..dengki sungguh kat aku nak bsenang lenang
bajet nak baring 15 mnt jek..sedar2 dah cerah dunia
ohoo...jauh tersasar....15 menit + 2 jam
bangun tidur gelabah tengok note yg melambak x bsentuhan
yg nak exam besok..lebey fatal yg nak exam nxt week
aku sgt ketinggalan..jauh dibelakang
dahla...aku nak start marathon ni
jumpa lagi afta exam

okeyy...heppi study sume!

http://emo.huhiho.com


Monday, October 12, 2009

sekarang...

tidak sihat

tidak bermaya

tiada mood

ini yang dirasakan sekarang..sering juga
asal selsema jek,badan mesti panas..penat letey
tak tao kenapa sekarang jadi lembek sangat
kalau dlu setahun sekali kot aku demam..sekarang nak sebulan sekali
kalo kol mak mesti dia cakap
"nok jadi doktor gane,dokrok mepeh sokmo"
hahahha..nk wat camne mak oiiii
mesti sebesen plak mak mmbebel...
"jaga kshtn tu..makan vitamin.cukup tdr..jgn study kuat sangat smpai x ckp rest"
aduyaiii mak ayah..anakmu ini rasa berdosa TERAMAT
anakmu ini sakit sebab terlebih rehat,terlebih tido..takde maknanya kuat study
hukssss...aku bdosa..aku hipokrit
maaf mak ayah


Sunday, October 11, 2009

sedap..ah sedap ah sedap

sesekali ku rasa teringin..melewati hatimu yang dingin
mendengar keluh resah.semenjak kau kehilanganku.....
lalalalalalala...x reti nak sambung
saje nak test vokal dipagi hari minggu yg indah..ternyata masih mantap..KAH KAH KAH
tak tak...okeh siyes back to da topic sedap ah sedap

sebenarnyaaaa...teringin nak makan DIMSUM..hihi

SO wattt???
dengan rendah hati nya..........aku merayu....
buat housemtee yg....
SANTEK! CUN GILOS! MANTAPS! JELITOS! BAEK HATI...ape lagi tambah2..CERDIK PANDAI! RAJEN! AYUUUUU! MULUS! GEBUS!...
PUTIH BERSIH BERSERI*utk mila je*

*mereka yg da bezz da BOOM!!!*


jummm la kite pegi makan dimsum cuti smgu ni...pelisssss..pelisssss!!!!!

*wink*

psss: hopefully..misi tercapai................ngeh ngeh!!

Thursday, October 8, 2009

sedey geram malooo

part sedey...
cerita pasal pekak lagi..tao la dah bosan tapi aku nak cerita gak..hahha
pagi tadi afta skills lab aku gagahkan jugak pegi poliklinik
tak tahan woo..pg td macam makin kronis aku nyer pndgrn
tambah ngan malu satu hal..cmmnicate pon x lancar
yelah aku duk asek ha?ha?..malu2!nampak cam budus jek..dengan muka blur2 nak jawab..yelah tkt slh denga soklan kan..damn!
part geram....
menyampah gile aku kat makcik yg jaga kaunter poliklinik tuh!
camni ha..ak smpai klnk ade la lam kol 830 tapi siit la ENT buka kol 10 plak
aku pon sengal x tgk board kat dpn tuh
aku cakap la kat ibu tuh aku nak jmp doc THT kan...
pastu die cakap xde..bukak kol 10
tapi aku x denga die cakap ape..dah tinge aku probl kan
tambah pulak ibu tuh cakap cam kentut lam slimut
sayup2 jek denga..bukan salah ak sorg
yg aku bengangnya..makcik tu ley wat muka fedup dia kat aku sbb aku x denga kan
siott gila muka dia time tuh,pastu nada suara xyah la cakap...cam *ahwmxniayt*..okeh faham
tulunla..kalo da keje kat kaunter tuh..kite berhubungan ngan masy
tulunla maniskan muka tuh,senyum,cakap leklok,xde marah2..
ini tidak..macam haram..bukan skali okeii aku nampak ibu ni buat muka camni
pastu wat keje cam x ikhlas
ishh...aku pelempang gak nih!sabo jelah..nasib masih ada adab lg
okeh..kita masuk part maloo....
*blushing*
kol 11 lebey aku pegi poli lagi..alhamdulillah dapat gak jmp doc
doc periksa tlga aku..keh2..maloo nak cakap
serumen tersumbat lol!!keh3
doc cakap cara aku bersih tlga tuh x btol
serumen tu macam makin trtolak kedalam..
aku pon konpius..aku rasa dah korek tlga sbulan skali
rasa cam da cukup dalam..tapi ntohle..teknik salah kot..

heh..ni nak kongsi cara bersih tinge yang betol tepat lagi jitu...

Steps

  1. Talk to your physician or an Ear, Nose and Throat specialist (ENT) if you have frequent and troublesome buildups of ear wax.
  2. Obtain an ear syringe and hydrogen peroxide, or ear wax removal kit, from a drug store. Or use a Bulb Syringe.
  3. Fill the ear syringe with room-temperature hydrogen peroxide or cleaning solution, 3% or 4% solution (dilute with water as needed).
  4. Tilt your head back and to the side, allowing the ear to face upward.
  5. Carefully insert the end of the syringe into the ear and squirt a few drops. You should hear (and feel) fizzing or popping. This sound is the hydrogen peroxide reacting with the wax.
  6. After the fizzing has stopped, tilt your head to allow the liquid to drain out into a tissue.
  7. Repeat the process for the other ear.
  8. Now, you get another fresh pair of cotton swab. Clean outer part of throughly.


Tips

  • According to Ear Nose and Throat (ENT) specialists, cotton swabs are the last thing you should be putting in your ear. Cleaning your ears with q-tips may cause more problems. Instead, use a moist cloth to wash the external part of the ear or rinse your ears out during a shower.
  • Clean ears after taking a shower. It's much easier.
  • The hydrogen peroxide technique should not be used more than once or twice per week at most. More than this can cause the ear canal to dry up too much.
  • Do not use the hydrogen peroxide technique if you have a perforated eardrum or a history of ear problems.
  • If you're not sure about any of this, consult your physician.
  • For problematic earwax, consult an ENT (Ear, Nose and Throat) Specialist.
  • If you find your ear canals are drying out too much from the hydrogen peroxide, put a couple drops of oil (toasted sesame, olive, baby) into your ear. Toasted sesame is best, as it is slightly warming and has anti-fungal and anti-parasitic properties.
  • Foreign objects, such as Q-Tips, should not be placed in the ear canal.


pssss....wehh..pasnih korg jgn wat muka jijik jumpa aku..aku bukan pgotor..huahuahua!!

okeh..ear cleaning time!!!ecececeh.....






Wednesday, October 7, 2009

sembuhkan telingaku

hari ni bangun lmbt lg..tutor kol 730 aku bgn kol 710
prgai cam haram...nasib kenna ketuk blk aku
kalo tak mau ada yg trlepas tutor..mak aihh
TAPI sempat 'mandi' okei..walopon ala2 kadar jek..takpe..aku dah backup ngan perfume
setiap sudut aku sembur..kah3
aku dah set alarm ngan lagu yg rawk2 kapak punye...still x sedar ape...ohh innalillah~~
ni sume telinga pekak punye pasal...*xnak ngaku smlam mkn banyak smpai poyot lipat sampai tdo sedap sgt*
dah 2 hari tlga aku ni buat hal..pekak sebelah
bangun dr tido kelmarin lepas tiba2 rasa pelik jek..sayup2 jek dengar bunyi skeliling
aku tatao ape probl tlga ni...yg pasti bukan sumbatan najis tlga yep!!
aku da korek..tade okeii..x caye??meh nk tunjuk...=p
pagi esok nak pegi cek rrr..riso gak aku kang pekak btol2
xley lah jiwang2 nanti..hahhaha...ape kaitan????
okehh..aku nak pesan..buat masa ni jangan cakap ala2 romantik ngan aku
aku x suka nampak pekak!!
http://emo.huhiho.com

Tuesday, October 6, 2009

mgerti perasaan org tuli


jadi dr sendiri..tlg jangan be 'plastic' okeiii!!!
memang kena pandai jaga hati org tapi jgn tlampao hypocrit
kesian dr sendiri
ahhhhhhh...x suke!


study pula

Monday, October 5, 2009

entry ala2 semangat



ade member yg post video ni kat fesbuk tadi
cam bminat nak layan..lantas aku klik
hohoho..afta tgk ak gelak jek..kelaka jek diorg ni
tapi aku respect r smgt diorg
macam jauh beza ngan student medic kat sni
aku x cakap org len la..aku sendiri ni
aku pun kadang2 terkonpius..ohooo mommy btol ke aku amek medic?

bila fikir2 ni last sem b4 aku msk hosp thn dpn
CLINICAL YEAR!
mmg x sabar sbb nak cepat2 habiskan study n cepat2 belah dr sni
tapi bila renung2 piker2...aku tye pd dr sndr
'apa bekalan aku nanti'..mksdnya bukan bekalan makanan..ahhh
yep...psediaan lebey tepat!
rasa macam blur jek...habis exam pelajaran lepas2 konpem x ingat
aku sedar salahnya kat mana..
'belajar utk exam-study x btol2 faham-hafal,tulis bnd yg sndri x fhm-
dah cuba berubah..btolkan niat study,cuba faham btol2
tapi macam x lama..nape plak??
aku jawab sndri...sbb x berterusan wat sesuatu,suka bertangguh n x bsungguh..
hawt2 chicken shit....yep2 itu aku

rewind rewind rewind......................
aku bersyukur sgt,pjalanan aku nak amek medic ni x susah
bukan sbb aku pandai okeii!!!
result exam aku x gempak macam stdt medic lain
biasa2 jek..x penah la nak full A UPSR,PMR,SPM...MATRIK????lagi hancor..
tapi dah ini rezeki dr Dia..dah ini ditetapkan utk aku
mungkin juga doa dr mak ayah yg x putus2 mgharapkan yg terbaek buat aku
syukran!!!!!

dapat further study sni pun aku sgt2 bersyukur
walaupun kondisi kat sini x bez cam kat ngr sendiri
bukan nak perasan...ape lagi nak mncetuskan kontrovesi
tapi nak state jugak..ngr sndr jauh lebih baik!!!
nyway da tlanjur kat cni..kat sni rezeki kita..jadi harus terima seadanya
belaja kat mana2 pun sama saje....'usaha' penentunya
x perlu la nak rasa rndh dr sgt compare dr kita dgn org lain
'dia study kat ireland..semat tuh!aku kat indon jek...'
NO NO NO..xde lagi ayat macam tuh k!
manusia sama saja..otak akal tuhan bg sama rata..bezanya sekali lagi..'usaha'
yang penting lagi...trus maju ke depan..jgn pernah berundur
cepat2 habiskan study..balik mesia nanti..semua jd doc yg bgaya..walopon pasti akan....
kena perli..kena buli..!!itu cabaran..ecececeh!!
insyaAllah

-gamba perasan wajibla mencelah..-

ohooo..macam panjang je post kali ni
ahaaaa..nilah aku kalo da naik minyak..kakakakaka
okes..yg baek jadikan teladan
aku doakan kejayaan kita sume
kita sume pon bley jd yg terbaek..pasti insyaAllah~~~~


aduhh mak!

Emma Mardhiah
Emma Mardhiah hahaha..mgkinla satu hari nnti
Emma dah tau cemaner dia kojol.
Emma dapat tau cemaner dia kojol, orang tu kata:

Ko akan mati sebab main FB lama sgt!.
Emma Mardhiah
Emma Mardhiah
hahaha..cess perli aku!!!!!!
18 minutes ago · Delete
Amir Su
Amir Su
bukan la.menyokong.
17 minutes ago · Delete
Anis Alias
Anis Alias
ema, ngucap dlu stp kali buke fesbuuk
11 minutes ago · Delete
Amir Su
Amir Su
betul.ada syarat tu sblom bukak.
10 minutes ago · Delete
Emma Mardhiah
Emma Mardhiah
ka3...BAEKLAH.siap smayang tobat skali!!
9 minutes ago · Delete


juz for fun..tapi aku rasa mende nih kelaka!!
perli aku woo...sebijik kena!!!

Friday, October 2, 2009

tolong cuci otak aku

masalah btol
nape aku gagah gila bc entry blog yg panjang sedepa
gagah sgt bila study buku muka??
tapi..
bila baca jek note...x sempat satu page
AUTOMATIC aku cakap...seluruh badan aku rs cam lembek tiba2
nausea tiba2,vertigo,strabismus dan segala bagai
ini gejala penyakit ape yer??
aku sednri x mampu nak diagnose...

http://emo.huhiho.com

study:rest
1:5
=dalam sehari aku study cuma 4jam termasuk kuliah sekali,
so aku rest 20 jam
wahhh terbaek!!!!

http://emo.huhiho.com

setan..jauhi aku!!!!
http://emo.huhiho.com

Thursday, October 1, 2009

hanya peringatan buat kita

rumah aku tade tivi,jadi x dapat banyak sangat liputan berita
banyak tau pun dr tenet..sumber utama fesbuk la
tgk status org...misalnya 'gempa di Padang'..cepat2 google
baru tao ada gempa kat Padang..tao mcm gitu-gitu jelah
tadi tgk tivi umah aya..mksd aku tgk berita
x sangka agak teruk juga kesan gempa tu....sedey melihat keadaan yg hampir lumpuh
bangunan2 hancur,ramai korban yg msh blm djumpai..ribuan..
bayangkan terpisah ahli keluarga...x dpt bygkan jika tjadi pd aku
berat mt memandang berat lg bahu yg mgalas beban

sekejap saje Dia tarik nikmat dunia
dengan goncangan bbrp minit shj..hancur,lumpuh,kelam segalanya
Ya ALLAH..maha agung kuasaMu
mungkin ini hanya peringatanNya..umat Islam sekarang ramai yg lalai
same2 la muhasabah dr..lihat kita camne

suda2 la nak gaduh..nk claim itu aku itu ko punye
tade pekdah..yahudi tepuk tangan tgk umat Islam bpecah sbb hal remeh camni
dah dah dah setop!!!!!!
mari sm2 doakan mereka..cuma itu yg mampu setakat ni