Monday, October 5, 2009

entry ala2 semangat



ade member yg post video ni kat fesbuk tadi
cam bminat nak layan..lantas aku klik
hohoho..afta tgk ak gelak jek..kelaka jek diorg ni
tapi aku respect r smgt diorg
macam jauh beza ngan student medic kat sni
aku x cakap org len la..aku sendiri ni
aku pun kadang2 terkonpius..ohooo mommy btol ke aku amek medic?

bila fikir2 ni last sem b4 aku msk hosp thn dpn
CLINICAL YEAR!
mmg x sabar sbb nak cepat2 habiskan study n cepat2 belah dr sni
tapi bila renung2 piker2...aku tye pd dr sndr
'apa bekalan aku nanti'..mksdnya bukan bekalan makanan..ahhh
yep...psediaan lebey tepat!
rasa macam blur jek...habis exam pelajaran lepas2 konpem x ingat
aku sedar salahnya kat mana..
'belajar utk exam-study x btol2 faham-hafal,tulis bnd yg sndri x fhm-
dah cuba berubah..btolkan niat study,cuba faham btol2
tapi macam x lama..nape plak??
aku jawab sndri...sbb x berterusan wat sesuatu,suka bertangguh n x bsungguh..
hawt2 chicken shit....yep2 itu aku

rewind rewind rewind......................
aku bersyukur sgt,pjalanan aku nak amek medic ni x susah
bukan sbb aku pandai okeii!!!
result exam aku x gempak macam stdt medic lain
biasa2 jek..x penah la nak full A UPSR,PMR,SPM...MATRIK????lagi hancor..
tapi dah ini rezeki dr Dia..dah ini ditetapkan utk aku
mungkin juga doa dr mak ayah yg x putus2 mgharapkan yg terbaek buat aku
syukran!!!!!

dapat further study sni pun aku sgt2 bersyukur
walaupun kondisi kat sini x bez cam kat ngr sendiri
bukan nak perasan...ape lagi nak mncetuskan kontrovesi
tapi nak state jugak..ngr sndr jauh lebih baik!!!
nyway da tlanjur kat cni..kat sni rezeki kita..jadi harus terima seadanya
belaja kat mana2 pun sama saje....'usaha' penentunya
x perlu la nak rasa rndh dr sgt compare dr kita dgn org lain
'dia study kat ireland..semat tuh!aku kat indon jek...'
NO NO NO..xde lagi ayat macam tuh k!
manusia sama saja..otak akal tuhan bg sama rata..bezanya sekali lagi..'usaha'
yang penting lagi...trus maju ke depan..jgn pernah berundur
cepat2 habiskan study..balik mesia nanti..semua jd doc yg bgaya..walopon pasti akan....
kena perli..kena buli..!!itu cabaran..ecececeh!!
insyaAllah

-gamba perasan wajibla mencelah..-

ohooo..macam panjang je post kali ni
ahaaaa..nilah aku kalo da naik minyak..kakakakaka
okes..yg baek jadikan teladan
aku doakan kejayaan kita sume
kita sume pon bley jd yg terbaek..pasti insyaAllah~~~~


4 comments:

aiichan said...

gle ah smangat. hahaha.

part last2 tu yg wish2 tu mm lawakk. ade nyanyi lgu barney lg taleh blah. haha.

tp tu lah. haishh. riso gak sbnarnye nak masuk alam bkerja nnt. jumpe2 ngn depa2 ni yg mmg smangat. kte stadi nak tak nak je. huhuhuhuhu.

lets pray for our success together ne emma ^^

haneys said...

emma.. nak nangis aku baca entry ko.. hukhukhuk.. thanx emma.. thnk u for our friendship.. isk.. (sedey plak tetibe..)

kayna said...

semangat blaja jom!!last sem theory dah ni..hawt2 chicken shit no more!!ecehhh..(naik seikh pula)

emma said...

aimi-->sangat la kan!jauh beza ngan kiter..haha..

hanis-->ohoo ak konpius..ak wat entry sedey ko!ko sgt mghayati la dear!yupss...me too..luv ya frenz!sukses together2 eh!=D

kenna-->itulah haaa...hee~~~