Thursday, December 31, 2009

mari pasang azam baru

hari ni hari last tahun 2009
esok sudah 2010..bermakna umur dah masuk 23..wut?sungguh x sesue
tapi aku tak takut tua..lagi cepat tua lagi bagus sebab bila dah tua kita dah banyak pengalaman
kita dah banyak langkah..kita mungkin dah sampai hala tuju kita
dan bila dah tua kita mungkin dah boleh rasa nikmat2 kejayaan yang kita usahakan dulu..itu pon kalo kita jadi orang tua yang berjaya..bukan yang x guna

sebenarnya aku dah set azam baru utk awal muharam tapi x jalan so aku jadikan azam tu azam tahun baru 2010..keh3
biasanya azam aku sangat simple..nak jadi lebih baik dari tahun sebelumnya..tapi problemnya selalu xleh pakai..bila di review balik aku rasa makin teruk dari thn ke thn..aku rindu emma yg dulu
jadi tahun ni aku nak pasang azam tinggi2 sampai langit biar aku jadi makin semangat bukan lesu layu macam sayur kangkung

azam tahun baru aku dapat dari kesilapan2 tahun lalu..azam tahun baru bukan harapan tapi pengajaran dari kesilapan kealpaan aku sendiri
1st...wajib buang sikap MALAS yang amat..sikap malas memang sangat menghancurkan lebey2 lagik utk org yg x berapa nak pandai cam aku..harus sedar diri
2nd...jangan suka salahkan orang bila diri sendiri buat silap
3rd...jangan cepat putus asa bila dah jatuh,harus KUAT!
4th...BERDIKARI!jangan suka susahkan orang...selagi ada daya ada kudrat..do it urself
5th...jangan berfikiran cetek..harus pandai buat keputusan dan tetap pada pendirian kalo rasa keputusan itu betol tepat dan jitu
6th...amalkan sikap tolong menolong..jangan penting diri
7th...jangan suka cakap melebihi tindakan..maksudnya jangan hangat2 tahi hayam!
8th...kurangkan aktiviti membuat ketupat..keh2..insaf2lah mak hayam
9th...harus pandai save duit!ohhh ini sangat susah...kawan2 tulun lempang aku kalo korang rasa aku membazir...ouchh
10th..okeh ini last..tapi ini sangat penting!tulun kurangkan MAEN TENET..tenet sebenarnya sangat melalaikan aku..yeps aku sedar itu...weehee~~~

apa2 azam kita pasang..yang penting harus ikhlas lillahi taala..insyaAllah sama2 kita realisasikan azam masing2 supaya x jadi angan kosong

so apa azam kamu?

Sunday, December 20, 2009

syiok nyer

hooolahoop!
okey kali ni aku nak cerita-ceriti skit pengalaman aku join Malaysian student's charity work btempat di Desa Pasi,Sidikalang,Indonesia..Alhamdulillah program bjalan lancar walopon ade cam kelam kabut skit,tapi fine la..junior yg urus program nih..tabek spring lah...
cerita dari awal yeps..kitorang btolak pd 18hb lam kol 10 lebey kot n sampai ke destinasi lam kol 6 lebey..yeps pjalanan agak lama ngan jalan yang sangat 'extreme'..rasa cam naik kuda..oyeah~~~1st time sampai tgk kedaan kg tu,agak daif jugaklah coz majoriti pnddk kg tu petani..dah tgk keadaan hidup diorg banyak mengajar aku tentang erti kesusahan..ada rumah yg takde tandas n diorang terpaksa mandi kat tandas awam..pastu rumah2 plak ala kadar jelah..jauh bezanya mereka dengan kita..insaf2~~
okey malamnya pula takde ape2 kegiatan,juz mandi-manda,solat then persiapan ubat-ubatan..lepas tuh titoooo..mak aihhh tido satu hal..himpit2 macam nasi himpit pastu tambah sejuk cam duk obesi pastu lenguh yang amat tido atas lantai ngan kepala beralaskan beg..tyme tuh sangat merindui medan..yepss buat kali pertamanya!hahha
esoknya bangun seawal jam 4.30 pagi pastu terus beratur nak mandi...shit okei tunggu sejam lebey utk mandi...last2 x mandi pon sbb kesian ramai lagik yg duk beratur blkg..jadik kambeng bertauliah stu hari..tapi dun wori aku da sembur perfume satu body dah utk cover x mandi..hehhe..
lam kol 10 lebeh program dmulakan dengan ucapan2 macam biase lah kan..pastu ade pendaftaran untuk budak2 yg nak dsunatkan n pddk kg yg nak wat medical checkup..haa ada juga acara 'merenjis air tawar'..*memandai aku kasi nama*..ni untuk budak2 yg nak dsunatkan,adat org kg ni maybe..
selesai sumenyer.. program sirkumsisi n medical checkup bmula...hohoh..part xcited bmula!
first aku dtugaskan utk jaga meja konsultasi,digandingkan ngan hanis..gelabah jugak la nak kena wat diagnosis penyakit then kena prescribe ubat.macam2 kes ada..gelabah biawak jugak nak wat anamnesa pasien pastu nak kasi nasihat sume..yg paling cuak tyme kena prescribed ubt...cuak sggh!nasib ada sorang doc yg jaga kitorg,so pape masalah leh confirm ngan dia..heheh..dan semestinya aku akan gunakan doc tuh sebaiknya,sume pasien aku pon aku bawak jumpa doc tuh nak confirm kan ubat..buahahha..fenat jugaklah layan sume pasien2 ni..tapi walopon penat dapat banyak belajar teruma belajar tahan geli..aku dapat sorang pasien yg makan sireh.tyme dia cakap tsembur2 sireh atas report card..aku tahan jelah geli tuh sambil kuis2 sume sireh yg melekat tuh..yaksss..sabo jelah
petangnya..saat yg dtunggu2 telah tiba!skank turn aku plak utk sunat orang..suke2!!ka3
kali nih aku partner ngan mirah n ika..partner yg sangat sempoi n ktorang dapat bkerjasama ngan baik!group ktorang dibimbing gozali..budak pandai satu batch ngan aku.mulanya gelabah gak la..sume pon tangan tketar2 kan..hihi..lama2 okeylah da dapat control nervous tuh n kerja jadi makin seronok.kitorang dapat 3 orang pasien..hihi..kerja sampai maghrib..phewww~~
malamnyer...lepas dah mandi,solat n makan kitorang btolak balik medan!!kali nih pompuan balik naik van plak..sangat sangat sangat x best!rasa cam naik roller coaster spanjang pjalanan okeii..bape kali aku nak tjatuh dari sit tyme tdo..ngok!
okai..itu aje!meh layan picca sampai muntah...



ni pasien last..da siap jahit sume tgk2 still ada pendarahan n terpaksa buka balik jahitan nak ikat pembuluh darah tu..pasien ni paling lama amek masa..sejam lebih kot.dahla terpaksa suntik 3 kali anestasi kat dia,kesian sungguh!

muka wajib semangat!buahahha..thankz to wawa jadik tukang baca al-fatihah n tukang suluh lampu utk group aku..hihi

budak2 nih beratur untuk acara renjis air tawar tuh

bergambar ngan budak2 madrasah..cumeyl2 jek

ohooo..ni odw ke sidikalang,singgah brastagi dulu..

ni plak sementara tunggu orang melepas hajat..posing kat banner dlu..wajib2~~

baru jek sampai dah start bergambar..senior2 nih memang gila gambar..harap maklum..keh3

gila semangat muka duk anamnesa..keh2..pasien last kitorang..hihi..penduduk kg nih sangat berkerjasama..hailaik!!satu rumpun katakan...

terakhir...muka bernafsu dari aku..kakkaka!


bubaii sidikalang..kita mungkin xkan bersua lagik..heheh
tapi kenangan di sidikalang xkan pernah aku lupa..yippiii..terbaek!

Thursday, December 17, 2009

0ff for 2 days

bila aku kebek2 balik entry2 aku
banyak entry maen2...maksud aku x bmanfaat..heh
ntah la..kadang aku menulis dengan otak kosong
bukan untuk menyampaikan sesuatu
kadang terasa nak memberi sesuatu pada orang lain..sesuatu yg bmanfaat yg mungkin dapat buat mereka berfikir
tapi sebab tidak cukup yakin..maka x jadi post..cukuplah tempatnya hanya di 'draft'
mungkin juga sebab ilmu x cukup banyak untuk aku kongsi
jadi aku rasa aku perlu banyak belajar,banyak mengkaji untuk aku benar2 yakin dengan tulisan aku
insyaAllah mungkin satu hari nanti

off 4 2 days....circumcision!!!!!abes ah budak2 tu...hahahaha~~~~~

aku bersyukur aku seorang pompuan..mueheheh

Wednesday, December 16, 2009

sape mengantuk sila layan ini





siyesli video ni buat aku hilang mengantuk
terus rasa nak jerit kat housemate...woi2 jom nari camni
i want nobody,nobody but u!kah3
sial gedik 'wondergurls' 5 ketul tu...*wonder la sangat*
tapi aku suke jek...layan~~~

Tuesday, December 15, 2009

bukan percuma

finally FINALLY
jiran seblah da xleh curik line tenet lagi
da 1 taon lebey kasi pkhidmatan tenet free kat pnduduk gang selamat nih..eceh!
tak dapat nak teruskan lagi buat kebajikan nih sebab
lately tenet slow mengalahkan siput babi yg kena HINI
memang menyampah sebab x padan dengan bayaran tenet sebulan
kitorang habiskan rp200k a.k.a ~ rm80 seorang utk tenet k!sangat mahal boleh kumpul duit ni buat beli satria neo 10 tahun akan datang..
okai xleh merapu over2..aku nak study utk paper besok pula


thankzz to waweeto sbb da bjaya pasang password!!!



Wednesday, December 9, 2009

...sayangi harta anda...


scary rite??
got dis picca from slide note
dun understand how she can survive under dis condition LOL
so people...take care of yourself
hihi
tade modal..busan study

bubaiiiii!!

Monday, December 7, 2009

satu malam dalam kepala

banyak benda aku fikir semalam,sampai takde mood nak study...*alasan* =p
sume duk bising pasal incident kat KB Mall,dr ctu dpt amek pgajaran yg sangat besar....maut datang bila2 jek,x kira masa,x kira tempat...bayangkan duk tengah elok shopping,xpon tengah men fesbuk ke...*kena kat dr sndr*..tiba2 maut dtg mnjemput.tyme tuh entahkan kite da solat ke blom,pastu da mintak maap ngan mak ayah ke blom..yg paling penting..amal da cukup ke nak bawak bekal ke akhirat??ya Allah..kadang2 diri sungguh leka mengingatiMu
al-Fatihah buat mangsa kejadian...moga roh mereka dicucuri rahmat..amin Ya Allah


cam x kena jek cpr tuh...*well...org baru abis OSCE*..keh!


ohooo...satu lagi..kelakar syiall mimpi aku smalam..aku mimpi ayah aku pinangkan laki utk aku...wakakkaka...bangun tidur aku tpiker..'btol ke mimpi ni wei???kesian nyer aku...x laku sgt ke smpai kena pegi pinang laki'...wakakkakakaka..lawak2..xnak ler camtuh ayah!

dahla emma..jgn bmimpi lagi...esok final exam kowt~~~




Friday, December 4, 2009

pompuan suka pompuan

jangan salah paham..aku bukan lesbo
aku masih pompuan normal yg akan angau bila tgk edward cullen..*tade contoh lain ke..yewww*
tapi tahukah anda bahawa bukan lelaki saje yg suka tgk pompuan cantek,pompuan pon same..suka tgk kaum sejenisnya yg santek tapi mungkin bezanya laki kalo tgk pompuan cun dia perhati dari atas smpai bawah..pompuan pula stakat tgk muka,body shape pastu dressing..tade naik2 nafsu tade lebey2...x macam lelaki..heh

ini istilah 'santek' bagi aku...



hohoh..minah ni sangat cumeyl kecik molek!


scha juge kegemaran jiwa!muka selamba tp cunn lah

nasha!tapi dia seksii sangat...tuh yg btambah suka kan...buahah

pompuan melayu terakhir...siyesli vanida sangat lawa 4 me

mek saleh yg paling menambat hati!

ramai lagi yang cun2 kat dunia ni,tak payah nak tunggu artis baru nak lawa
orang biasa bsepah yg lawa2
nyah pon ade yg cun kot

amek kaoo...waria cun gila!maluu aku sbg pompuan sejati..hahah!!

ahahah....tolong la nyah...muka kao sangat kental kot

tak perlu kita nak ubah segala ciptaanNya
sesungguhnya ciptaan Allah teramatlah sempurna!
walaopon muka kamu mungkin x secun ct nurhalija,erra fajira n sape2 yg cun
tp bersyukurlah...semua penciptaan itu ada tujuan ada hikmahnya!
jangan suka nak bersungut...kan Allah tarik balik sume baru padan muka kamu
ingat pesan ustajah ni...muehehehe!


yeahh akhirnya da update juga entry walopon entry hanya macam sampah
bla bla bla....
HEH!!!

eh jap
tunggu dulu...

sebenarnya ini yg paling menambat hati sekarang..muehehheheh


hormon masih belum menurun nampaknya
;)