Tuesday, December 7, 2010

anak anak bertuah





assalamualaikum bl0ggers kental!
khabar?dukacita?sukacita?
dat's life

'Life is never easy for those who dream'


6-12-10 ----- 29-1-11
mata disajikan dengan wajah2 tulus
wajah anak kecil yang menahan derita
seperti tiada hari es0k untuk mereka
simpati
dan bersyukur
berdoa untuk mereka..'masa depan mereka'

my patient's name Rahmat,7 m0
diagnosed wit ASD+EP+Hidrocephalus+Hidrocele+Mild Malnutrition
u see?
1 tubuh kecil pakej 5 penyakit
parents x berharta..bapak pulak macam haram malu mengaku anak
tinggal mak sorang2 setia menguruskan anak
sampaikan sanggup nak jual ginjal sendiri
untuk pengubatan anak
sedih mengenangkan nasib Rahmat
=(











Thursday, December 2, 2010

macam........

takde duit
takde kredit
takde keje

oh tambah satu lagi...tade m0t0


hari2 yang sangat macam tahi

=(

Wednesday, November 24, 2010

23 y0 on 23 n0v



23 n0v..sesuai dengan tarikhnya...fuhhh*lap pel0h*
aku ingat lagi masa zaman skolah dulu umur 23 la yang paling aku tunngu2
aku bajet time tuh aku mesti da 'pompuan' habis r
da pandai tepek2 mekap atas muka
haha..rupanya angan2 x penah nyata

papep0n syukur sangat2 masih dipanjangkan umur olehNya
masih diberi kesempatan untuk menjadi HambaNya
masih b0leh sujud memohon ampun padaNya
masih berpeluang berbakti pada agamaNya
masih dikurniakan keluarga yang cukup bahagia
kengkawan yang sangat best
kesihatan yang baik
semuanya cukup sempurna dariNya
syukur ya Allah

pada pemili,sedara mara,gurlpren boipren
time kasih sangat atas ucapan yang melimpah ruah kat dinding fesbuk kotak inb0x
time kaseh atas doanya
time kaseh atas ingatannya
ohh tidak lupa time kaseh housematee atas cake cantek n satay peberet!
luv luv luv

Wednesday, November 17, 2010

pagi raya yang berhasil

pagi hari raya tahun ni memang berhasil
3 minah kep0chi bangun tid0 kol 7
dekat k0l 8 terkedek2 macam itik pulang kampung menuju ke rumah Allah
niat dihati memang baik..nak menunaikan sunat hari raya
tapi apakan daya...malam tido mimpi indah sangat
sampai terlajak jadinya
dah sampai masjid nampak orang dah nak abis semayang
pulang dengan dukacita
sambil muka tahan macho kembang kempis hidungnya
yelah c0ver malu kat org2 tepi jalan
k0non2 kitorg pegi joging bukan nak pegi masjid
yelah tu...

*pasang lagu raya kuat2*

-selamat hari raya aidiladha-

Monday, November 1, 2010

a GREAT breakfast

expired date : 2 nov 2010


petang 1 n0v 2010 sedar dah jadi camnih




maksudnya pagi tadi aku bukan breakfast roti ngan telo jek
ada menu tambahan

camne boley tak perasan...jijik!

Sunday, October 31, 2010

info baru bagi yang belom tahu

anda seorang stalker?
yes...u are!
aku baru dapat tahu
kalau nak spy orang dari belakang
jangan pandang kepala dia
sebab apa?
sebab manusia ada 6sense spesel
interaksi mata dengan mata
yang mana otak akan olah cakap ada orang tgh pandang kita
kalau nak spy orang
sebaiknya pandang kaki
sebab apa?
sebab kaki bukan 6sense
pandang benda lain pon boley...hehee...

amacam bergune?

jangan tanya dari mana aku dapat info ni...nanti korang tak percaya
haha!


Wednesday, October 27, 2010

hati emak

comel bet0l mak aku
teng0kla sms dia
"salam ma.apa kbar?sbk ke sekarang ni?sedih mak baca berita pelajar msia mati di bandung,teringat mak kat EMMA"
dalam fon semalam p0n x habis2 menyatakan kerisauan dia tu
"ma tensi0n sangat ke study tu?jangan tensi0n2 sangat...jaga kshtn.jgn lupa makan,kalau sakit terus pegi jumpa doc"

dalam terharu ngan 'keprihatinan' hati ibu ni...rasa nak gelak p0n ada
kalau mak nak tahu..anak mak sekarang sikit p0n x stress...nih el0k duk lenggang per0t je skarang
insyaAllah xkan pernah mati kelaparan..mati kekenyangan mungkin keh2
macam tulah mak mak kan...sayang bet0l dia kat kita*eh eh perasan*
sikit pon x berkira ngan kita
jadi jangan kita berkira ngan mak kita jugak
kalo mak minta t0long jangan suka tangguh2, buat muka tenuk
jangan ada prinsip..'duit mak duit saya,duit saya duit saya'..heheee
senangkan hati mak kita selagi mereka masih ada
@ selagi kita masih ada...yang tua x semestinya pergi dulu kan.....

Sunday, October 24, 2010

nasi arab

selamat pagi dunia!
cewah macam tak caye
aku bangun pagi hari ahad..bangun dan bersemangat touchup bilik skit,
pastu basuh segala baju2 k0tor,mandi dan buat keje sk0lah
bukan selalu macam ni beb..tu yg bangga terlebey heh
baru brapa minit baca buku tiba2 perut berd0ndang sayang
kacau daun betol..aku pujuk perut 'tape sayang nanti lunch kita makan sedap2'
dia pr0tes..aku malas nak layan aku suap dia ngan jac0bs 5-6 keping
baru reti nak diam..tapi kosentrasi pada buku dah lari
tiba2 aku g0ogle mesra.net cari ilham nak masak apa lunch nanti

macam2 ada...nasi arab,nasi ayam,nasi car0t,nasi tomat0,nasi kuning...grrrrr
aku kembali ke alam realiti...toksah berangan lebih
dapur kering k0ntang..da berbulan x berasap
hampes....

Sunday, October 17, 2010

doctor la sangat...pengsan!

Criterias for becoming a Malaysian Govt Doctor. Theres no need for an aptitude test. Students should consider these requirements:


1. No life outside medicine; this includes dating, sports, clubbing, chores for your parents and visiting the toilet


2. Not to live with your parents. Move out ASAP as they will never understand the ludicrous working hours that u go through.Furthermore, chores are not suitable for u as to rule No.1.


3. Not to be married until completion of all 4 years of Govt Compulsory service as u will be transferred left and right to some of the most remote Govt clinics in Malaysia. Having wife and kids to follow you to your new working area may increase high level of stress on all parties. Furthermore, if your spouse is a Govt Doctor, he/she will also be transferred away from u and no matter what appeal is made, KKM will put up a deaf ear (unless u have big cables or of a certain skin color).


4. If married, no to have children until u finish all 4 years of Govt Compulsory service, as to which u and your spouse will not have much time for your child/children or they end up not recognizing u and refer the Indonesian maid as their mother (change in language patterns commonly follow).


5. To obtain life insurance once your govt service begins as there is not many claims for accidents during work. Don't be fooled, Doctoring in Malaysia is hazardous.


6. Able to withstand 36 hours of non stop work and stress without mistakenly labeling Left for Right or uvula for vulva (or Volvo S40)


7. To buy a car with complete safety features (like I'm doing) which includes multiple airbags, ABS, EBD, side-front-rear-top-parallel and diagonal impact bars and seat belts to ensure survivability if u are involved in an accident because your driving resembled a drunkard maniac after working in the hospital for 40 hrs non stop.


8. Constant supply of coffee


9. Nicotine Patch as u will have the urge to start smoking due to overwhelming stress


10. Interest in watching medical sitcoms such as House MD, Scrubs, ER, Grays Anatomy and Chicago Hope to inspire u to continue your life as a doctor as the exciting things u see on TV does not resemble the real life of a Malaysian govt doctor.


11. Not to have any pets or plants (not even cactuses) as u will have no time to feed or care for them and eventually all will end up in your mortuary.


12. Able to endure the stench of your own sweat as to when 36 hours "on call" does not permit u time to bathe or freshen up.


13. Able to carry on working without food or water over 15 hours. ( I was in OT for 16 hrs without food, water or bathroom breaks). If during fasting month, able to break your fast with ?water for injection? as u had no time to buy food.


14. Able to come to work with fever/cough/illness or physical disability (sprained ankle etc) as to which doctors do not deserve MCs. (My MO was on crutches during rounds)


15. Able to stand scolding, destructive criticism, kiss ass behaviors, racial bias, finger pointing, scape goating, and in competency from your superiors.


16. Able to withstand the jealousy when your friends call u up for some fun and ur stuck in the hospital during on call.




(▒)(▒)_______███☼███____(▒)(▒)
(▒)(█)(▒)__ ███_☼██████
_(▒)(▒)___██____████████
_________██____███▒▒▄▒▒
__________██____█▒▒▒▒▒▒
___________██____ █▒▒▒♥___(▒)(▒)
____________██_____▒▒____(▒)(█)(▒)
__________ __██____▒▒______(▒)(▒)
_____________██__▓▓▒▓_______█
________██__██ ▓▓▓▒▒▒▓____█
_(▒)(▒)___███_ ▓▓_▓▓▓▓▓___█
(▒)(█)(▒)______▓▓__▓▓▓▓▓___█
_(▒)(▒)_____ _▓▓__▓▓▓▓▓___█___█
___________ ▓▓___▓▓▓▓_▓___█_█
__________ ▓▓___▓▓▓▓__▓▓__█
_________ ▓▓___███☼█__▓▓__█
___♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥ __▓▓_█
___ ♥▒♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒♥__▒▒▒
____ ♥▒♥▒▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒____█
______ ♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒♥__█
________ ♥▒▒♥▒▒♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒♥
___________♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒
_______________▓▓_▓▓
_(▒)(▒)_________▓▓_▓▓
(▒)(█)(▒)_______▓▓_▓▓
_(▒)(▒)_________▓▓_▓▓
_______________▓▓_▓▓
_______________▓▓▓▓
_______________▓▓▓
______█████████
________██____██
______█☼█____██
______█_______██
______________█☼█
______________██__█▄


Thursday, October 14, 2010

kenduri kendara


sepatutnya aku kat umah malam ni
bersama2 berbizi-bizian ngan family
urus kenduri 'sambut menantu' abang ke3 aku
kelaka plak bila mak cakap nak g jemput menantu pg esok
setau aku family pompuan yg dtg hantar panten ke umah family laki
tp disebabkan umah ktorang dekat*dah namanya satu kg dekn0n ooii*
so mak ayah panten laki la yg pi jemput panten p0mpuan tu
hahaa...entah adat mana p0n aku x paham daa

aku suka kalo ada kenduri camni kat umah..meriah!
aku paling suka part bungkus cenderahati tetamu
pastu part bergambar berp0sing2 maut *over ngalahkan panten kao!*
part buka hadiah pon best *macam la hadiah aku*
sebab jarang sangat kot nak ada kenduri besar2 camni
tu yg eksaited terlebey
nak tunggu kenduri lagi besar mestilah tyme i kawen kan...auuww auww*tiba2 miang*

hiii maka bertambah la sorang lagi ahli keluarga baru
kak ipar..walop0n umur lebey muda 3 ta0n dr aku
tape2...aku x tercabar...*eh eh eh...hiii*
moge majlis 'sambut menantu' sok bjalan lancar
moge2 cuaca elok,makanan cukup,tetamu puas ati
amin


akhirnya nikoh jugok abg aku nih
ade gok org nok ke mu amir op...hahahaaa





Wednesday, October 13, 2010

gigi besi

kan best kalo ada benda alah nih
x perlu pakai gigi besi tu lagi
tapi ni maybe untuk mild case jek
semalam baru jek pegi kontrol braces
setelah 5 bulan x kontrol..gila ke tak??
mak aii betol kata orang beauty is pain
skarang nak ketap gigi pon sakit
ape lagi nak kunyah makanan
sakitnya smpai ke hidung
tapi dah gatal sangat nak pakai
k0non biar konpiden cakap ngan patient nanti..konon!
*cis..kalo gigi cantik tapi cakap tade p0int watpe gak..hahaaa*
entah sempat ke tak bukak braces ni b4 abis clinical
x sabar sangat aku nak buka benda alah ni
x best wei..tiap kali siap makan nak kena korek2 dulu
cermin kecik ngan lidi cungkil wajib de lam poket
kalo dulu malu2 gak nak korek tapi skarang x lagi
kat mana2 aku bedal korek gigi..member2 pon naik malu
huahua..sori la beb
lagi malu kalo cakap lada bsepah lekat celah gigi kan..heh

problem gigi aku..open bite pastu ada 2 gigi yg rotate 180 degree
n0ti punya gigi!
*bukan gigi aku*

sekarang tambah alat baru plak..spring ape ntah
macam2 rekaan daa
perih2

Tuesday, October 12, 2010

muhasabah

hari ni pulang rumah seperti biasa jam 2
pulang dan bosan....yer sangat bosan
sekarang aku posting kat department radiology
pergi dengan otak kosong pulang dengan otak kos0ng..hoyeah
baru minggu satu kat sana..'enjin belom panas' kata orang
masa k0s0ng aku banyak habiskan dengan aktiviti2 membina lemak badan
yeah..makan depan yesTV pastu melenggok depan tv pastu makan lagi pastu dah bosan sangat masuk tido..sebelum tido wajib berangan
eh bukan berangan ape...sekadar 'muhasabah diri'
piker2 renung2 balik ape pbuatan tingkah laku kata2 aku pada orang sekeliling sepanjang hari
berpiker dan menyesal
yer..kadang2 apa yang dalam hati kita x sama dengan apa yg kita ungkapkan
kadang kita x jadi diri sendiri
kadang kita terikut2 dengan tingkah seseorang semata2 untuk menyenangkan hati org tersebut
itu niat kita
tapi kadang orang jadi salah paham..orang kata kita plastik..huuu
tapi takpe..cubalah untuk myenangkan hati semua orang selagi boley selagi hati kita mampu

satu hal lagi..bila dipiker2 balik aku mula setuju dengan pendapat mak ayah tentang aku
diorang cakap aku tak ramah..x pandai komunikasi dengan orang
dulu aku menentang sebab aku rasa aku dah cukup riuh dikalangan member2
tapi hari ini aku mula sedar sesuatu
memang betol kata diorang..aku tak ramah
sejak masuk clinical year dah berapa puluh kali aku kena marah ngan patient ngan doctor2 senior
sebab apa?sebab komunikasi yang salah
berkerja dengan manusia..komunikasi adalah elemen paling penting
ko pandai macam ape pon tapi kalo mulut ko berat,kaku,x ramah mesra
ko xkan berjaya..orang xkan ingat ko org xkan datang lagi pada ko
contoh situasi..
tadi pagi aku kena marah ngan sorang patient
sebab apa?sebab komunikasi yg salah
aku tanya patient tanpa perhati betol2 arahan di kertas
x psal2 aku dah 'myusahkan' patient
*sebenarnya x myusahkan sangat p0n..patient tu yg mengada..wekkkk!!!*
hihi..tgk xnak mgaku salah lagi ko..hehee..
memang salah aku pon,kal0 aku buat kerja ngan teliti pasti x jadi macam tu
pasti aku dapat myenangkan hati patient tu
okei pak saya sedar kat mana salah saya...
*tapi bapak tetap salah jugak..over nak mampus mereka cerita memburuk2kan aku*
=p

Monday, October 4, 2010

berakhirlah syawal 2010

hehe jakun gila bila tiba-tiba aku buat entry raya
walaopon dah masuk bulan zulkaedah
tapi tape..sebab aku rindu sama orang rumah
jadi aku hapdet cerita mereka
gambar-gambar mereka
suka hati jek..

okei ape yg best raya ta0n nih?
opk0s raya ngan family walopon tahun ni x cukup ahli keturunan Majid

bermaap-maapan..pas rayer buat dosa lagi..wahahaaa...tapi tape2 air dicincang takkan putus..kan kan kan
berposingan kenang-kenangan....rindu!

makan besar..time2 nilah kita nak mengada nak request semua mknn kegemaran..kon0n anak perantauan sesekali balik umah nak makan air tangan mak...k0non la kan..
tyme2 nilah juga nak kuarkan semua pinggan mgkk kesayangan yg b4 nih duk pajan lam almari kaca jek..kon0n raya semua pon nak lawa..hek eleh..hahaaa

paling aku nanti..paling aku chenta mati..DUIT RAYA!!hua haa
walopon taun nih kutipan kurang memuaskan tapi takpe..balik bukan poket kos0ng ;)

walopon tahun ni x sempat beraya sama member2 kat mesia tapi sempat juga buat open house kat medan..beraya gila2 bersama mereka yang..oh kec0h x hengat!

okei jumpa lagi syawal ta0n depan..kalo masih panjang umur kita =)

_♥___8888_________8888888____8888____________8888__88888888888
_____8888________888888888____8888____♥_____8888___88888888888
_____8888_______8888___8888____8888________8888____8888_____♥_
_____8888___♥___8888_♥_8888_____8888______8888_____88888888___
_____8888_______8888___8888______8888____8888___♥__88888888___
_____8888_______8888___8888_______8888__8888_______8888_______
_____8888888888__888888888_________88888888________88888888888
__♥__8888888888___8888888____♥______888888_________88888888888

Thursday, September 30, 2010

eh eh tengoh gerang nih

aku blebe kang kate aku blebe
kate aku mokcik muluk banyok
aku tego molek2 kang mu x reti base plok
aku wat diang kang koho jaddi peranga mu
doh mu nk suruh aku wat nde plok??
nok napo??

macam biasa..exam lagi lagi dan lagi


terima kasih teman aku setadi
jadi setadi sambil berdosa sebab puji dia
jadah haram pompuan ni punyalah yakin diri sanggup wat video camni
haha
tapi salut gak r..memang x c0ver langsung..semp0i2..

minggu depan dah start exam
terus terang department 'kulit dan kelamin' bukan kegemaran aku
study penyakit kulit ni aku rasa macam azab sangat
tiap kali nak start study mesti nak kena lempang diri sendiri dulu
'ikhlas woii ikhlas!nak jadi doctor sume penyakit ko kena pulun'
'jangan balik mesia dengan otak kosong..peliss peliss harus study ini amanah'

susah betol nak buat benda kita x suka kan
doakan jelah aku sempat cerna apa yang aku dah blaja nih


Sunday, September 26, 2010

d3000


aha malu nak citer
nampak macam kolot sangat
tapi takpe..nak cakap jugak..ihiii
dah lama sangat terhingin nak beli dslr..da satu ta0n simpan hajat lam hati
tapi macam biasa la..hidup mgharapkan duit negeri kan..hehee
pinjaman rm800 sebulan cukup2 untuk makan n shopping2 kat cni jek
duit masuk tabung memang tade r..masuk tabung orang len ade r..hiii
impian aku takde r nak yg hebat2 sangat
utk org yg baru nak berjinak2 ngan dunia photographer cukup ah ngan nikon D3000

harga sekarang dah x mahal sangat..lam rm1700 boley dapat
hehe..sempat la kot kumpul b4 ta0n depan
yg pasti raya ta0n depan wajib ade mende alah nih
dengki ta0 tgk masing2 berp0sing ngan dslr
masing2 nak amek gamba pakai dslr sampai malu nak wat kua camera cokia aku..hahaaa
tape2
mau juge mau juge

sape mau sedekah rm1000..bia aku kumpul balance jek..hihii

Friday, September 24, 2010

wang simpanan masa depan

seharusnya tapi bukan wajib ahh
bila umur ko da capai 23 haruslah ada duit simpanan sendiri
maksudnya dah mula menabung berjimat dan bercermat kumpul duit untuk simpanan masa depan
masa depan kat sini bukan bermaksud simpanan hari tua untuk pergi naik haji atau untuk beli tanah atau untuk buat kenduri fairy tale ank cucu *oppss tiba2*
masa depan yg dimaksudkan dalam artikel ini adalah time pas jek abis study sementara menunggu panggilan ilahi eh bukan..maksudnya 0ffer kerja dimana pada situasi itu duit pinjaman automatiknya terst0p maka bermulalah kehidupan sadis se0rang penanam anggur
jadi apabila kita mempunyai simpanan wang sendiri maka kita dapat menghabiskan cuti2 kita itu dengan lebih bermakna misalnya melancong ke pulau redang maupun ke wilayah er0pah*tinggi cita2* dengan menggunakan duit p0ket sendiri tanpa sedikit pon mengharapkan belas ihsan duit makpak
maka dengan itu haruslah kita mula menanamkan sikap berjimat cermat dengan menghindarkan diri kita dari terjerumus dari amalan2 syait0nirrojim seperti menabur duit ke 'sun plaza' 'medan fair plaza' maupun 'online plaza'..weeeeheeee
semalam niat baik nak bertanya khabar dari makpak diakhiri dengan ceramah percuma berjudul 'pembaziran'..begitu banyak ayat2 p0wer dari puan patimah yang menusuk jantungku diselangi ugutan.."m0k xm0 kasi duit pencen m0k,guna duit sendiri nanti"..kua kua kua...amboii puan x agak2 ugut anak sendiri yer..telep0n teledera baru ta0..hahaaa

Monday, September 20, 2010

i'tiraf

malu pada Dia bila sedar diri terlalu mengejar dunia
akhirat dilupakan dijauhkan
tidak sedar 1 hari diakhirat seperti 1000 hari didunia
kenapa masih taksub pada keindahan dunia yg sementara?
terima kasih pada dr.zul yg mengingatkan tadi
'kejarlah akhirat,dunia kau dapatkan'


Thursday, September 16, 2010

entry pening


banyak nak cerita pasal raya tapi malas sangat mood juga lari sebab hati jiwa raga masih dirumah bersama family dan makanan sedap-sedap kat tanah air selain itu segala perbuatan tindakan jadi serba tak kena jadi macam tiba-tiba tak terbiasa suasana kat sini padahal cuti sekejap jek pon mungkin aku mengada..kan?
sekarang masuk department baru 'kulit dan kelamin' xsaited la tuh belajar pasal kelamin eh eh tak pon aku macam x minat sangat dengan department baru macam bosan walopon doctor sana baik-baik dan cantik-cantik tapi sebab x ada doctor hensem2 maka jadi x menarik juga..hahahaaaa

menanti buka puasa..dah start puasa 6?puasa cepat nanti boleh raya lagi!!




mak oww mak...x puas lagi makan masakan mak kat umah...wuuuu

Wednesday, September 8, 2010

packing beg wooo

mungkin sebab rasa yg berkobar2 nak balik beraya kat kg
eksaited sangat sampai aku boleh lupa hari ini hari malang
tiba2 tukar dr.penguji...dari 'dewa' dapat 'harry potter'..ciss...
dewa awal sangat mintak cuti raya kan sampai x pasal2 aku jadi haru
dahla 'harry potter' nya mo0d x stabil hari nih
x pasal2 kena jerit ngan dia tadi
kecut jantung aku dahla case exam susa
punyalah aku pulun HF,ACS
tuptup dapat VHD..boleh tahan gelabah ah tadi
nyway thankz kat member2 yg banyak tlg tadi
amy,ct,qilah,dija
walopon exam hari ini memang sangat x memuaskan hati
tapi aku redha jekla malas nak piker sangat
sbb dah rasa aku macam dah usaha skit setakat aku mampu
lagipun da nak raya kan...lam kepla hanya ada 'rayer'
lain2 hal tolak tepi dulu

oh0h000 balik kampung!
~selamat hari raya~
maafkan sayer jika ada tersalah bahasa,terlepas laku,termasam muka,term0ody x semena2..
ampun~~~
sayer memang x sempurna

semoga syawal kali ini membawa keberkatan pada kita semua..amin~

slamat berhepi2 bermanja2 bersama family dan org tersayang
selamat melaran..wooot!
slamat kumpul duit rayer banyak banyak banyak!!haha

paling penting
slamat makan banyak banyak banyak!!

Sunday, September 5, 2010

bukan gampang

bukan satu benda yang gampang untuk orang macam aku
bila terpaksa melawan hawa nafsu malas
mengadap buku biru 'pathophysiology of heart disease'
yer..dikala2 orang gumbira ditanah air menanti kedatangan syawal
menghabiskan sisa2 ramadhan bersama lauk pauk mewah dirumah
terawih bergerombolan bersama orang kampung
sadis...m0ment2 indah yang dah lama tak dirasai
paling x best bila kawan2 sedara mara antar sms..'woi aku da kat umah...bestnya!!'
oh memang rasa nk lempang laju2 korang sume
tapi..hati harus kuat
promise myself
doakan aku dan kawan2 lulus dengan cemerlang gemilang dan terbilang untuk kali ini
amin~~


Thursday, September 2, 2010

damai

ada sekitar dua juta orang Indonesia yang bekerja di Malaysia baik di perusahaan, di bidang pertanian, maupun di berbagai lapangan pekerjaan. Ini adalah jumlah tenaga kerja Indonesia yang terbesar di luar negeri. "Tentu saja keberadaan tenaga kerja Indonesia di Malaysia membawa keuntungan bersama bagi Indonesia maupun bagi Malaysia," jelas Presiden

sementara itu, ada sekitar 13.000 pelajar dan mahasiswa asal Indonesia yang belajar di Malaysia dan sekitar 6.000 mahasiswa Malaysia di Indonesia. "Ini merupakan aset bangsa yang harus dibina bersama dan menjadi modal kemitraan," kata Presiden

dipetik dari sumber TERPERCAYA

haa...baca tuh!lagi mau bising kah??

~damai kita damai~


Tuesday, August 31, 2010

kurus pahala

asal sikit nak emo asal sikit nak emo
memang jenis xleh bawak berbincang
orang x habis cakap lagi dah buat muka dah kuar suara
ingat kau sorang pandai emo
ema pon pandai emo tao
tapi aku malas nak melatah depan2
kalo aku melatah..aku jadi sama macam kau
jadi aku macam benci diri sendiri
jadi aku nak buat dunno saja
dah lama sangat aku tahan
kau memang macam x reti nak berubah
aku malas nak bebel lanjut2
sebab bulan puasa bulan baik
jadi aku cuma carut dalam hati saja
hari raya nanti kita jumpa aku mintak maaf
okey sudah!

Sunday, August 29, 2010

malam2 terakhir


pejam celik pejam pejam pejam celik*repeat pejam banyak2 sebab kuat tido..ngahaaa*
malam ini dah masuk 10 malam terakhir ramadhan
bumi berputar terlalu pantaskah?
ramadhan kali ni macam kurang 'hawt'

berapa banyak terawih yg t'tinggal
berapa buah juzuk Al-Quran yg x terkejar
brapa banyak sedekah yg x terhulur
brapa banyak pahala yg terkumpul??
x lupa juga..brapa banyak hari kena ganti puasa...aishh

andai ini Ramadhan terakhir
betapa ruginya diri



Monday, August 23, 2010

satisfied??

persoalan yang selalu dalam kepla
'sejauh mana aku puas dengan kehidupan aku?'
dah lama aku cari jawapan tapi aku sendiri x penah puas dengan jawapannya
mungkin aku kurang bersyukur..mungkin ya~~
mengeluh dalam satu hari macam satu kewajipan
dari kecil aku slalu x dapat apa yang aku nak
dari mainan kanak2
sampaila bila aku dah reti erti 'masa depan'..'sekolah impian'
tipulah kalo cakap ko takde..nak jejak kaki skolah SBP
x layak woo..sebab nk jugak skola asrama penuh aku jejak kaki ke KOSPINT
skolah asrama penoh kerajaan negeri..cukupla baii..ada syukur disitu
dapat masuk matrik..aku macam cukup puas sampai aku lupa tanggungjawab aku kat ctu
study kat sana tunggang langgang..hanyut
dapat result final..aku x puas
padahal aku sudah jangka apa hasilnya kalo malam exam ko tido lena smpai pagi
bila masuk u..x dapat apa yang aku pilih
aku x puas lagi padahal aku tao dengan result seciput aku macam mimpi disiang hari untuk dapat course tu
sekarang aku kat cni..dapat course yg sangat hardcore bg org cam aku r
memang sangat mengujakan
dalam bersyukur banyak juga aku mengeluh
walau dengan hal yang sangat remeh temeh
sekarang bila dah kerja..clinical maksud aku
aku dapat kenal macam2 ragam manusia
aku banyak belajar erti kesabaran
nak layan macam2 kerenah manusia
memang xkan pernah puas sepenuh hati dengan manusia2 sekeliling
dari kawan sampai lawan
tapi...
bila hati n akal bersatu
dapat satu kesimpulan

'aku pun x pernah sempurna,x mungkin dapat puaskan hati semua orang jadi jangan mengada harapkan org cukup sempurna pada kita'

selepas ketawa pasti menyusul air mata
selepas nestapa pasti kegembiraan menjelma
selepas Allah berikan kita gelap pasti akan datang terang
Allah berikan terang untuk bersyukur
Allah berikan kita gelap untuk bersabar
kadang-kadang Allah beri kita hujan
kita tanya mana matahari
rupa-rupanya Allah nak bagi kita pelangi
kadang-kadang Allah beri kita malam yang pekat
kita tanya mana bulan
rupa-rupanya Allah nak bagi kita lihat bintang
Allah patahkan hati kita untuk selamatkan jiwa kita
Allah patahkan hati kita untuk kuatkan diri kita





Tuesday, August 17, 2010

jantung

baru jek oncall satu malam dicardio
aku dah demam
si lembik

Friday, August 13, 2010

ramadhan dulu

kelakar bila dengar cerita budak2 puasa
macam2 ragam
tadi sarah bgtao..shamil hampir2 tewas ngan godaan si adik
xtahan dahaga nak buka p0se nak minum air
pastu mak pak tok nenek pak mak sedara duk ugut
kalo buka pose x dapat duit raya
terpaksalah kawan tuh duk tahan tgk si adik duk menunjuk makan depan dia
kesian2..
dulu zaman aku pon macam tuh
start dajah satu aku dah mula pose penoh
tapi pose yang y0k ler..siang2 bukak periuk
aku x buka periuk
aku buka peti
tyme org tido
diam2 buka peti minum air f&n
pastu kantoi sebab ada bekas kat mulut..lidah jadik warna oren..hahaaa
dulu jugak selalu lupa yg diri tuh pose
tyme bkumpul ramai2 ngan sedara-mara,mst ada sepupu sepapak yg x pose
pastu mak2 akan sedia mkn utk budak2 ni
aku yg x sedar aku puasa
turut join skali makan
bila org tanya...'adk ema pose dop?'
'puasa!'...pastu baru sedar
tapi tyme tuh kopok leko dah lekat celah ank tekak
x mungkin nak ludah balik
sempat lagi minum air segelas
pastu smbg puasa balik
tyme berbuka dia paling sibuk
macam dia yg puasa lebih jam dari org
haha..budak2
bila da start waras baru stop keje2 kejiw camtuh
baru tahu erti puasa sebenar
heh



Thursday, August 12, 2010

air mata gugur juga...aku x macho lagi


hari ini bukan hari indah
permulaan yang tidak baik
duduk didepan penguji macam org bodoh
betol2 kosong gelabah kelaut
doctor leo cukup baik kasi aku lulus
kalo aku jadi dia..aku gagalkan jek student macam aku
biar dia rasa..berani datang exam dengan otak lubang2 yer..ish
belasah kang~~

bukan hari yang indah lagi..
baru sampai rumah dengan bebanan otak sekilo
harus patah balik ke hospital
motor tertinggal kat sana
balik dari hospital ujan renyai2 pula
tyme tuh rasa cam nak langgar semua lori yg lembab kat depan

bukan hari indah..
keluar dari satu selekoh hampir dilanggar avanza
tapi umur masih panjang
kereta sempat brek
alhamdulillah
kalau tidak..arwah dibulan ramadhan..macam bagus jugak..hahaa..ishh

sebab dah tensen sangat
x sanggup nak tunjuk muka selebek kat org2 rumah
pegi lepak umah ili
rezeki datang berguling-guling
depa ajak buka pose
gila ke ape nak tolak??
alhamdulillah,
rezeki..sambal udang,daging masak kicap,tumis sotong,sayur lemak taugeh,broccoli celup tepung,air bandung,tembikai..melon
indah bukan episode akhir hari ini???
toceiii toceiii!!!



akhir hari ini
aku cuba mempositifkan balik fikiran aku
'kegagalan adalah pelajaran terbaik'

tapi akhirnya otak aku penat
benar..aku bleh jadi motivator yg baik pada org lain tapi tidak pada diri sendiri
hati aku masih merajuk dengan kebodohan tadi

selamat malam


Tuesday, August 10, 2010

ucapan selamat

perghh...patot la bau mengancam gila
aku ingat bau bangkai cicak mati terkepit celah pintu
dah aku cuci kikis mayat cicak x bsalah tu
masih x hilang2 bau mengancam tersebut
aku selak tilam...perghh gilak ah
patot ah bau macam haram busuknya...kembang kempis hdg aku duk tahan bau
hasil buangan 'anak wawa' rupanya
sekali lagi dia cirit bawah katil aku
aku sodom dia..┌∩┐ (◣◢)┌∩┐

haa..esok mula puasa
jadi macam x terxcited
aku baru jek tanam niat baek punya
konon kalo aku exam hari ni
aku nak masakkan housematee aku' spesel' punya
tadaaa....masak sadin ngan telur mata lembu
spesel kan...kan kan...heheee
tapi disebabkan doctor penguji aku x sudi nak uji aku hari ni
maka exam ditunda esok
jadi malam nih terpaksa gigih lagi mengadap nota2 kaki tersebut
automatik aku terpaksa tarik balik niat suci itu
tunda malam lain sajelah..heh
kita pakat sahur roti sajelah yer 1st day puasa...

okey malam ni jangan lupa terawih okei
start malam ni dah dikira masuk 1 ramadhan
selamat menjalani ibadah PUASA
kita bukan puasa makan minum jek
kita puasa mata,mulut,telinga,hati juga..
moge ibadah puasa kali ni lebih sempurna dari sebelumnya...amin~~




Friday, July 30, 2010

hapdet ringan2

dalam 2 minggu lagi da nak masuk bulan pose
omak suke bulan puasa!
buley terawih ramai2 buleh bukak pose ramai2...suasana meriah n syahdu gituww
walopon x se best suasana ngan family..*omak tiba2 sedey*
heh tapi takpe omak rilex jek...pas pose kita raya kan
omak balik raya ngan family taon nih...hepi x terperi
walopn cuti sgt2 limited edition*sedey balik*

b4 balik ada byk sungguh liku2 hidup yg penuh ranjau onak dan duri yg perlu aku tempuh
yg paling mencabar hati dan perasaan bila terpaksa tempuh 2 exam besar
INTERNAL n CARDIOLOGY
exam internal lagik 2 mgu ..psediaan??
macam biasa
suka buat keje last minute..biar otak mati terkejut jantung keje kuat
yg penting..usaha selagi termampu
hasil belakang kira kan..tawakal
kalo ada rezeki insyaAllah lulus
kalo tak..pakat repeat ler..nauzubillah~~
tapi segala ketentuan Allah ada hikmah tersendiri..kena selalu ingat tuh
suka piker senang macam nih..
bukan apa..setakat nak tenangkan jiwa sendiri
heh

okey belaja...nanti x pasal2 kena tolol lagik..aduyai doc..laser gila mulut kau
=(






Friday, July 23, 2010

bintang


Teman ku punya cita-cita
Yang kan ku genggam akhirnya
Sudikah teruja untuk bersama
Melewati ruang angkasa

Thursday, July 15, 2010


esok mula oncall utuk minggu ni
3 hari 2 malam non stop
macam pakej percutian ke langkawi pula
tapi ni lagi best
bercuti disebelah bilik mayat
ohoo...doakan 'mereka' tidak nakal dengan kami
amin~~~~

Monday, July 12, 2010

persiapan nak mantap



saatnya membeli belah kain baju raya
weeheee
sedey tukang jahit bju da xnak terima tempahan baju kurung
so terpaksa tempah kat sini jek
ciss melayang duit aku
heheh..biasa baju raya pakai duit ayah jek...heh

kali nih nak yg simple jek..
putih suci tulus mulus
takpon..pinky2 gitu


lawa kan....cakap lawa cakap!cakap!


akan aku cari sampai lubang cacing


psssss....pompuan2...persiapan raya nak mantap kan...pose da abis ganti ke?????????



Sunday, July 11, 2010

perempuan dan bola

lelaki cakap p0mpuan semangat tengok bola time world cup jek
pastu p0mpuan bukan tgk pmainan ... pompuan tgk pemain jek
pompuan bukan ta0 pon skills pmainan..pompuan tao jerit beli bola da nak masuk gawang
herm yelah..aku sbg pompuan akui jugak kebenaran tuh
kadang memang macam tuh
aku?jujur lah aku x ikuti sangat piala liga perdana inggeris b4 dis
yg aku kenal beberapa team yg memang da tkenal..MU,Chelsea,Arsenal,liverpool..heh itu ajo!
kire aku memang x uptodate langsung la pasal bola
tapi bila world cup..aku suka
tahun ni x dapat ikuti sume plawanan
sebab rumah cni baru ada tivi..hahahaaa...kesian~~
kalo pemain plak..konpem2 la aku suka tgk yg hensem kan
gila ke ape x suka yg hensem...x berhormon ah kalo tgk bola x tgk player
kah kah kah...
okei dah dah...
kalo skills mainan plak aku suka gaya pmainan spain n netherland
diorg macam teratur n tenang
so malam ni...tanpa ragu2
tanpa pengaruh si kurita
*
*
*
*
*
saya sokong SPAIN!!!




juara mengeluh


juara beli buku mestilah aku
juara malas baca buku akulah jugak

merenung buku2 yg da memuncak tingginya
tapi nafsu nak sentuh langsung x memuncak

sekarang suda masuk minggu 8
gila~~~
otak masih banyak space kosong
sangat perlu perbaiki diri
diri sangat malas
fren...pelissss sedarkan aku ingatkan aku dkala aku malas


cerita hari ini..
tadi siang pegi wedding kakak senior kami
oh jakun juga
lama x pegi Indonesian wedding
1st pegi jiran seblah rumah
dapat layanan istmw lagi..duk meja khas siap org layan bagai
wedding kat sini best
macam2 makanan ada
rendang daging..sayur capcai..air cendol..aiskrim pon ada tao
lain skit ah dari negara kita..kalo kenduri kan wajib ada gulai,ns myk,air sirap
so 4 me kat cni nyer lebey meriah kot
tak masuk part pakaian diorg lagi
penyambut tetamu pon da pakai seragam
tetamu pon x kalah hawt
pengantin xyah cakap la
hawtie hawtie~~~i like~~~
=)



yang biru tuh penyambut tetamu..@ kakak senior walaupun sama umur..keh~~

orange..kami dukung netherland..kui2~~~

Saturday, July 3, 2010

rumahsakit


yups..aku sedang homesick tapi taklah sampai nangis sedu-sedan sambil tutup muka ngan bantal
masih berjaya kawal emosi
baru berapa bulan x balik
rasa da x senang duduk kat tempat orang
tiap2 hari duk berkira2 berapa hari lagi nak ke 9 sept
yeps..akhirnya ambil keputusan nak balik raya
walopon cuti hanya 4 hari
dan raya ke-4 dah balik medan
sedih tak?
jadi nilai 1 hari di malaysia=rm200
jadi nanti balik rumah nak melekat elok bawah ketiak mak
xnak lepas pandang skit pon
xnak benti makan masakan mak
xnak benti borak ngan adik badik
memang nak gunakan 24jamx4 sebaiknya
xleh rugi sesaat pon..hahahaaa...berharga doww

psss...duit pinjaman macam liat pulak nak masuk..aku pokai elok nih...huh~~

Tuesday, June 29, 2010

edisi kuciwa


faham tak perasaan keciwa tuh macam mana?
mesti faham sbb semua pernah merasainya

kali ini aku benar2 kuciwaaa
sampai rasa nak buang hati letak tepi jalan
biar bergerak tanpa perasaan
cehhhhhhhhhhhhh ayat...keciwaa habis~~~hahaaaa

keciwa tak kalo org yg ko admire sejak dr ko belom baligh smpai ko da tumbuh bulu ketiak
da nak kawen..keciwaa kan...kan..
sekarang aku malu..keh keh keh

okeila kita mula episod baru
hargai apa yang ada

gajah depan mata x nampak
e.coli diseberang laut jelas sekaliiiii
arghhhhhhhh
*keciwa berat*
=p

Monday, June 21, 2010

sayangla..org bpelajaran tinggi tapi otak sempit

kau memang sengaja spoil mood aku
hari pertama ktorang da kena babun ngan kau
dahla tengah2 blur
aku tak faham kenapa kau suka ungkit benda2 yang x patut
benda2 yang x perlu jadi isu kat situ
suka nak ungkit pasal negara kau negara aku
suka nak cakap kitorg perangai macam hell
kitorang yg suka babun korg
kiranya..korg insan teraniaya habis
macamtuh?
kalau kau piker panjang skit jek
tambah 1cm jek panjangnya
kau mesti paham
sebenarnya kita sama jek..2x5 5x2 hasilnya 10 bukan 7
sstgh org kau cakap kitorg jahat..suka dera kau suka tipu kau tapi
kau datang jugak negara aku cari rezeki
kita sama2 cari rezeki kat tanah bumi yang sama
pastu ada pulak sesetengah org aku cakap kau sempit kau kuno
tapi ada jugak org aku pergi blaja kat tempat kau kan
kita carik ilmu pon kat tanah bumi yang sama

nampak tak skarang persamaannya??

sudah2la kau merepek yang bukan2 yang x kena tempat x kena masa
kita satu agama,satu bangsa,satu rumpun,satu budaya satu bahasa
warna kulit pun setara jek
dan yang penting
kita punya liver sama busuk sama wanginya jek

jadi janganlah nak salahkan satu pihak jek..ngerti?


dah2...nanti aku merepek sampai pagi pun x habis







sangat sedih atas pemergian arwah khairiah..
salah sorg patient kami..
semoga arwah ditempatkan dikalangan yang beriman
semoga keluarganya tabah menghadapi dugaan ini esp her husband
amin...al-fatihah.....


Saturday, June 19, 2010

hapdet

takde idea nak blogging
sengaja tukar layout lagi dan lagi
sengaja buang masa lagi dan lagi
serunak hanyut ikut telunjuk syaitonirrajim
astaghfirullahalazim

okeii sampai jumpa

nak lawan dahi cikteh la tuh!

nanti jumpa ..cikteh nak makan pipi kamooo




psssss....bro da beli belom tiket raya sayerrrrrr???
iskkkkkk


Monday, June 7, 2010

nak cerita jugak

nak cerita jugak
insiden kat hospital tadi
geram giler kat satu keluarga patient
boleh dia mengamuk tengking2 doc
tuduh kawan aku x bersih ulcus kaki suami dia
padahal pagi tuh kawan aku dah cuci
sedap2 dia kata kitorang penipu
doc x guna...
vaviii gila mulut makcik tuh
pastu ada doc kitorg yang datang cuba tenangkan keadaan
ditanyanya patient sendiri sebenarnya dah dicuci belum ulcus tuh
belom sempat patient nak jawab
ada sorg lagik keluarga patient yg sama sialnya
tengking doc aku tuh balik
kesian gila kat doc tuh
tapi doc tuh tenang jek,buat bodoh lari n sambung kerja dia
kawan aku pun bagus..sikit pun x bkira
ditenangkan keluarga patient n cuci ulcus tuh sekali lagi
siap tolong beli ubat lagi,guna duit sendiri plak tuh
memang xtahu bterima kasih langsung
last2 maloo sendiri gak...buduh!
geram2~~~
kalau aku ada kat tempat kawan tuh
konpem dah nangis
terokk dow diorang marah2
dasar batak!!

tulah cabaran mental yg mungkin aku hadapi satu masa nnti
kena tengking kena marah
orang x nampak apa kita buat
asyik nampak salahnya
memang banyak kena bersabar jadi doc nih
siap2 la latih diri jadik org penyabar
yang tenang yang x cepat gelabah
yang telinga keluli boley tahan herdik maki hamun
sabar jelah~~

Monday, May 31, 2010

1 minggu di INTERNAL ward

aku memang bizi skarang
bukan bizi konon2 tapi memang betol2 bizi
4hari seminggu nak kena oncall
rutin..sampai 1 bulan
balik jek kije konpem katil arah tuju aku
x hirau lapa busuk bau longkang..tido is no 1
tadi dah dapat sorang patient..akhirnya!
patient b4 nih x sempat nak sentuh lagik
dah meninggal..case septic shock
kali nih dapat case septic e.c diabetic ulcer
memang da kronis gila2...hampir separuh bahagian belakang badan dia dah berlubang2
ada lagik dekat tangan,bahu,celah kangkang
bernanah bagai..busuk lagi..lalat2 berterbangan
xdapat bayangkan camne sakitnya...kesian sangat
diorg rela tahan sakit
dengan alasan takde duit nak bawak berubat kat hosp
dah parah sangat2 baru nak jenguk hospital
tapi sayang..macam dah terlambat
tadi waktu cuci luka dia..bapak tu mengerang skt
aku cuba tenangkan dia walhal dalam hati sendiri
menangis....sedey mengenangkan nasib golongan camni
ada sesetengah dari mereka sggp bgadai hrt nak dpt pengubatan
hurm..
sendiri mau ingat
betapa beruntungnya kita berbanding mereka...


'prevention is better den cure'

nih yang biasa jek..banyak lagi yang lebey mengancam dari nih
mula2 tengok memang macam geliwwmat skit
tapi dah banyak kali tgk
macam dah terbiasa..cuma sekarang bau jek masih xleh nak 'terbiasa'





Friday, May 21, 2010

takde 'life' selama sebulan



baru 3 bulan kat cni tapi terasa cam lama sangat jek...
entah bila boley balik mesia
nak jumpa ini budak gemoook
nak penyet2 gigit2 pipi nurin nih..

isnin ni da start masuk department baru..internal medicine
terasa agak xcited nk masuk dep nih
org cakap sgt best sbb dapat byk blajar bnd baru
memang agak bizi..tapi layan ahh

okeh doakan aku n kawan2
moge2 segala urusan dipermudahkan..amin~~~

b.u.s.y mode activated....*konon*

Tuesday, May 18, 2010

secawan teh sepinggan ubi goreng

makan ubi minum teh
cuaca elok jek..muram~~
teringat kampung teringat umah
serunaknya kat sana...
masih ragu2..nak balik raya ke tak?
raya ke-3 dah nak kena balik cni lagik..sanggup ke cuti 5 hari jek?
berbaloi ke habiskan byk duit tapi cuti ciput jek?
konpius..tambang makin lama makin naik..aiseymannn~~~


tiba2 dengar suara ati sound
....

hoiiii...raya lambat lagik ah!banyak berangan!

Sunday, May 16, 2010

aku pernah bergelar cikgu selama seminggu

dulu sebelum masuk usu aku pernah masuk upsi
walopon x sampai seminggu tapi sempat merasa jugak dipanggil cikgu
hahah..cikgu bio lagik x sesuaii x sesweiii
jiwa aku x pernah merasa nak jadi cikgu ekceli
sebab aku memang x pandai mengajar org
satu sebab lain..ak x cukup konpiden nak bdepan ngan org ramai
aku wat pilihan masuk upsi pon sebab mak aku yang suruh letak
so aku letakla 1 dari 8 pilihan..sekali dapat
rezeki kat situ tp x tahan lama x sampai seminggu
rezeki lain dtg..dapat usu..memang da cita2 duk berangan dr kecik nak jadi doc..alhamdulillah dapat
tapi bukan nak entry pasal cita2 skarang
nak entry pasal cikgu student skolah dan dot dot dot
sempena hari guru....

dulu kat skolah aku masuk dalam kaetgori budak biasa la
tadak la nakal gila vavi tapi tak la skema rabak
biasa2 jek..penah jugak buat salah,penah jugak kena marah,penah jugak kena rotan,penah kena halau dr kelas,penah kena lari pusing padang...tapi penah la jugak nek pnts time adiah
hahah..bukan nak bangga dek non
cuma aku nak menampakkan gambaran aku sorang student yang stabil..ada baik dan jahatnya
org cakap kalo baik sgt xbest jugak..xde kenangan nak dikenang
tapi kalo nakal sgt pon xbest jugak...asyik kena maki..wat malu mak pak..berdosa wei
kalo dengan cikgu plak
aku jarang buat hal..
cuma pernah cikgu mengadu kat mak aku bawak benda haram g skolah
ciss novel jek pon..kecoh la cikgu..hahah
pastu penah mengadap pengetua sbb kuar hostel tanpa kbenaran
ala..pegi beli rt canai jek pon..kecoh la cikgu nih..hahah
penah la jugak cikgu mengadu kat mak,aku x g skolah sbb x siap keje tkt kena denda
alaa..cikgu nih suka kantoi kan aku..penat aku blakon sakit perut pagi tuh
hahah..cikgu memang x rock,,malu sayer..
yg lain biasa2 jek...mengata mengumpat cikgu tuh adat
tipulah kalo x penah kan..hahah..ampun cikgu

tapi walo macam mana pon kita dulu
budak nakal perangai cam setan @
budak baik skema rabak @
budak rajin @ malas macam haram
itu x kesah..xyah dikenang
lihat apa yg kita capai sekarang
kita xkan smpai ke tahap nih
kalo bukan bermula dari seorang insan yg bernama cikgu cikgi
so hargailah diorg..nanti kalo jumpa tgh2 jalan jgnla nak menyombong
haa..satu yg penting..jgn ada niat nk lepas dendam kat cikgu skrg
mane tao ade x puas ati ngan cikgu sbb kena rotan dulu
simpan niat nak bls dendam bila dah besar..cikgu kan da tua
hahah..dulu aku penah ada niat macam nih
jangan wei...berdosa berdendam dek non

TERIMA KASIH CIKGU SEMUA..SELAMAT HARI GURU!!!!


psss...gila rindu zaman sekulah!

khilaf

sungguh x best rasanya bila semalam rumah kena masuk pencuri
dahla time tuh ramai dalam rumah duk bkumpul dalam bilik
time malam minggu lagik...jiran2 ramai yg lepak luar rumah
benda jadik memang tanpa sedar..skit pon x dengar tanda2 org masuk umah
aiseyyman..walopon bukan barang sndr yg hilang
tapi tetap rasa bsalah yang amat..
sebab aku adalah org last duk dekat pintu
n aku yg biarkan pintu rumah x bkunci.....oww ya Allah such a BIG mistake i've done
tapi nak menyesal x berguna..kat cni kalo dah hilang barang jangan berangan akan dpt balik
mustahil gila der!
cuma sama2 ambek pengajaran..sekali kena baru nak beringat kan
hati2 jelah kawan2..xyah percaya kat sape2
ko kat cni memang slalu kena aim
konon ko kaya banyak harta so kalo hilang sikit2 tadak hal
kepla otak la..ingat mak pak kita carik duit goyang kaki ke

ishh..kalo lah dapat pencuri tuh
nak jek penyet2 dia letak dalam botol
pastu buang kat tengah2 laut
biar kena makan ngan ikan jaws
ha...kan da fantasi terlebey...

Monday, May 10, 2010

mintak pelempang satu

aku memang jenis hangat2 tahik ayam
baru taip entry 2-3 ayat pastu blank
save dalam draft--> terjun katil
tapi malam nih nak update jugak..nak jugak
nak membebel kat diri sendiri
sungguh kuciwa ngan diri sendiri
umur sudah 23 tapi still x reti nak jaga diri sendiri
maksudnya masih x reti nak piker panjang buat keputusan terbaik utk diri sndr
masih x reti nak bezakan mana perlu mana tidak
terlalu ikutkan perasaan ikutkan kehendak bukan keperluan
langsung x matang dalam manage life sendirik
terutama bab manage duit..fail fail!!
duit mengalir laju ikot celah jari
kadang x sedar pon bila duit keluar,sedar2 tgk akaun...

cilake duit aku tinggal ciput!

eh betol ke akaun aku nih...gosok mata..haaaa
ahhh tidak2 start esok aku nak kena jimat..
kena belanja xlebey 10k satu ari
xley makan kat luar..jimat2!
xley shopping bnd mengarut..jimat2!

tapi sayangnya...
tahan la stgh hari azamnya tuh
lepas tuh..kelaut~~~

umur dah makin menua
tapi aku rasa masih cam budak2
yang perlu dikontrol mak ayah lagik
x macam abang2 aku
seingat aku umur 20-an diorg dah nampak macam dewasa
aku??huhh..f5 pon x lepas
mak aku pon suka cakap aku 3suku..hahahahhaha
kesian aku..
aku sangat respect pada abang 2nd aku
bukan nak puji
tapi dia memang idola terdekat aku lah
umur 23 dia dah start keje
dia sempoi jek tapi dia rajin keje
umur awal 30an dah ada syarikat sendiri
atas usaha diri sendiri
sikit pon tadak myusahkan family
dia berani buat keputusan sendiri berani bdepan ngan rsiko
tak macam aku..beza sangat
umur 23 masih myusahkan mak pak
masih tkt2 ngan keputusan sndr..level konpiden aku memang rendah tahap sayur taugeh
masih suka jugak paww duit mak ayah sbb duit pinjaman suka buat joli2
aduyaiiii bdosanya aku....mak ayah maapkan anakmu yg sengal ini


nak cuba berubah jadi lebih matang
lebih konpiden lebih berani lebih bdikari..insyaAllah
memang kena cuba walopon pelan2

tawaran istimewa..kawan2 lempang jek aku kalo nampak aku kelaut