Saturday, February 27, 2010

'dokter muda'..ready huh?

Bangun pagi aku sudah berada di Medan
macam tiba2 saja…sigh~
akan meneruskan rutin sebagai student seperti biasa setelah hampir 2 bulan lebey otak tidak bekerja
karat2 di otak harus dineutralkan balik..gemuruh jiwa!
entah tiba2 jadi tak xcited sangat nak masuk clinical..bukan seperti 2 3 minggu lepas
marah2 pihak u sebab tunda tarikh clinical dari 22.2 kepada 31.5..marah sungguh time tuh,orang bukan men semangat berapi nak masuk clinical kan..dahlah tiket terbakar..hati hangus~~
time tu da rancang punya baik plan waktu cuti..attachment,pertunangan abang,jaga anak buah baru..bla bla..tup tup pihak u keluarkan tarikh clinical baru 1 mac…bersyukur sambil rasa nak terajang pihak u sebab buat otak dan jiwa aku kelam kabut
hopefully after dis pihak u x buat onar lagi..jangan nanti separuh jalan ada problem
nak cepat2 blah dari sini

okei off.. doc emma kaming!

Thursday, February 25, 2010

belah!

dah lama aku x online
hari ni online dapat tao satu perkara yang xcited tapi mendukacitakan
tambah geram dua tiga ulas
x sure perlu berkecik ati @ tidak
tapi aku x suka bila member buat macam ni
bila aku tanya tade sorg pun nak jawab
alih2 aku paling last tao..bengang tao!
dan untuk aku bertindak..sudah terlambat..esok aku dah balik medan
aku rasa macam x adil
jangan mengaku member baik kalo macam nih
sori beb kalo aku lain lepas nih...belaH!

nasib ada orang baru yang menenangkan jiwa...nurin liyana..penerus generasi..=)

Thursday, February 11, 2010

she's denying?

mungkin sebab impuls x sempat sampai otak
tertahan dihati..tiada pilihan melainkan hanya biarkan impuls terhenti disitu
saraf tidak berfungsi normal
hati menjerit2 minta impuls dilepaskan
biar sampai ke otak
dan otak akan arah mulut untuk berbicara
tapi..myelin sudah rosak
tiada pilihan..melainkan otak diam mulut sepi

Wednesday, February 10, 2010

yunus emo

betolla cakap milimilo lelaki yang panggil pompuan pakai shawl itu yuna..memang macam siot jek
rasa macam nak lempang jek tapi macam terlebih emo plak
tadi masa sibuk2 pilih tudung ada 2 3 ekor..eh orang budak laki pakai baju sekolah
tiba2 nak sound aku..'pakat nak jadi yuna semua pompuan skarang'*bhs trg*
pastu duk panggil yuna..yuna..haishh
xboleh jadi diorang nih..aku pusing kat diorang
'amende yuna2..aku yunus la!'
diorang bantai gelak duk panggil aku yunus plak
malas nak layan..budak mane ntah x reti hormat orang tua betol
taolah besar dari aku..isk

Tuesday, February 9, 2010

drama

drama melayu zaman sekarang macam lawak
sesetengah lah
manusia kena sumpah jadi tikus
kena pukau dengan perempuan pakai baju serba merah
hantu pakai selipar jepun kejar manusia
hantu nak kawen dengan manusia siap suruh panggil tok kadi
banyak lagi lah scene2 'menarik'
smpai rasa xnak benti gelak padahal drama tu serius

ingatkan kat sana jek ada drama2 camnih..rupanya kat negara sendiri pon xnak kalah

Sunday, February 7, 2010

lapang sebelum sempit

orang lain balik kg hepi jek
aku pula..bukan tak hepi..hepi wut dapat jumpa family..bahagia~~
cuma kebosanan yg amat..xtao nak buat ape kat rumah
duduk Medan pun sama..still bosan
terperap dalam bilik ngadap laptop
nak study..banyak sangat perancangan tu...tapi
KEMALASAN menguasai
rasa macam banyak sangat nak kena cover sampai malas nak sentuh ape2
hantu punya perangai!
selagi tak masuk clinical..selagi tulah perkataan 'BOSAN' terus berkumandang
ade kawan yang cakap..'alah..enjoy puas2 b4 masuk clinical nih,nanti dah masuk hosp ko tao lah macam mana...sure ko tarik balik kata bosan ko tuh'
yer2 aku setuju..tapi rasa macam lama sangat kot aku enjoy
sampai tak tahu lagi nak enjoy ape
aku nak life yg serious sekarang!*tiba2 muka bengis*
hahah..takdelah..cuma aku rasa hidup aku kosong sekarang
eh bukan..aku rasa otak aku kosong sekarang
aku perlu sesuatu yg buat aku rasa aku bizi..buat aku berfikir..faham tak?
dahla..aku pun tak faham..baiiii aku nak g mesin rumput jap........

pelisss USU jangan tolak group saya ke belakang lagi...waiting is hard u knoe!

Wednesday, February 3, 2010

balik Msia tapi x boleh makan sedap <-- paling menyedihkan

waktu mula2 pasang memang x sakit
kalau sakit pun,memang boleh tahan lagi
tapi yang x best nya bila ada pyekat lidah ni
mulut jadi penuh..aku xleh cakap dengan baik..senang cakap..PELAT!
pastu nak makan satu hal..xleh kunyah langsung
kena terus telan..tapi nak telan plak prob sbb posisi lidah x betul
kesimpulannya...seksa yang amat!
pagi tadi pegi jumpa doc lagi minta dia ubah posisi pyekat lidah tu
sebenarnya aku minta dia buka jek
tapi dia x kasi..siap member2 dia lagi datang pujuk aku
rasa macam budak2 yg x dapat cokelat..padahal umur dah 20-an..malooo sungguh
time doc cabut pyekat tuh then pasang braces balik..aku rasa macam nak mati sakitnya
lebih sakit dari senggugut...lalu air mata berjurai juga...maloo lagi!
sigh!

takde ke cara lain nak betulkan gigi tanpa perlu pakai braces?laser ke..bedah ke..heh

*menyesal juga*
=(

Monday, February 1, 2010

mati lampu tapi bil tetap jalan





tiap kali cakap pasal mati lampu
mulut mesti rasa nak maki2,nak kutuk kaw2
tapi hati kata jangan..harus kawal perasaan
yelah..aku sedar kat sini juga tempat aku mengaji ilmu
ilmu yang akan aku bawa balik negara sendiri utk cari rezeki
jadi buruk mana pun..harus terima dan harus hargai

3 tahun kat sini cukup banyak mengajar aku erti KESABARAN
insyaAllah aku dapat bertahan..hanya untuk 2 tahun lagi
sabar emma

oh ya..mati lampu adalah sejenis binatang yang haram dimakan & dsentuh..
okei aku tipu..mati lampu=putus bekalan elektrik