Sunday, April 11, 2010

buat baik x semestinya selalu dibalas baik kalau baik x btempat

malu aku nak ceritakan
sebab rasa macam terlalu budus gampang sangat percayakan orang
tapi it's ok lah..sekadar nak kongsi rasa bengang plus nak ingatkan u ols sume supaya jangan jadi bengap macam hakoo
nak dijadikan cerita
satu pagi yang damai dikala hari menyepi
sedang nak2 aku melayan 'bukumuka' tiba2 dapat msg dr sorang 'kawan'
nama xleh mention sebab maybe bukan salah dia
maybe org gunakan account dia
'dia' minta tolong aku belikan topup rp100k
aku dengan baik hatinya..'oh okey2'
katanya nak diganti..aku x berkira sangat sebab kawan dah minta tlg
aku belikan jek...dah hantar topup,terus 'dia' diam sampai sekarang
dalam pikiran tyme tu positive habes...'mayb dia urgent tyme tu,mayb dia busy sampai x ingat nak bayar balik' hape2lah

tapi baru sekarang aku sedar aku ditipu dengan sangat mudah semudah ABC
sebab bila aku jumpa 'kawan' tu muka dia selamba badak jek
malu pula nak bertanya sebab aku dah penah sms 3 kali tapi tak terjawab

DAMN...aku kena kencing baiiiiii

memang nilai duit tu x sebesar mana..*walopon kuciwa gilak babas terbang duit makan aku seminggu*
disini bukan soal nilai yang dibahaskan*muka serius*
tapi bagaimana seharusnya kita menggunakan otak sebelum buat sesuatu keputusan
jangan terlalu gampang percayakan orang
manusia sekarang sungguh LICIK*macam emila..hahah*

6 comments:

kayna said...

iskkk..nseb 100k jek..haihhh..sapelaa yg miskin sgt tuh???

amy emyla said...

hah...ak licik ke??..ak sbnrnye xkan wat bende yg menyushkn idup ak...n ak sgt pentingkan diri..hahhahahha
tuh la emma..
kdg2 kte kne pentingkan diri sendrik..
jgn ske sgt percaya kt org ...budus2 je....nnty sng org tindas kte...jgn percaya kt org yg ms sssh je nak cari kte ..ms sng lar wat2 xigt...then muke je baik..hati len2 oke, bak kate ore musuh dlm selimut.....
..tuh pengajaran bg mu...tgk dah kne lecture dgn ak daa...hehe
len kali tnye ak dlu...
baik duet tuh mu blnje ak n ken ke..at least kenyang gak ak..hahhahaha dpt pahala lg..ngeh

aliaa said...

emma.. jgn baek2 sgt.. kne jahat gok sumtyme.. mu mitok je la nge dia duit 2.. kalu ye xmoh wi.. kabo ke aku.. meh aku gocoh.. haha..

emma...bukan nama sebenar said...

hohoh...sy xkan bodo sbegitu rupa lagik

aiichan said...

aih ada gak org gtu eh.
mesti muka dia tebal 89675874676787 inci.

emma...bukan nama sebenar said...

dan muka sy juga tebal sbb kena tipu...huaaaa xsuke!!!