Tuesday, March 9, 2010

hari ni ada orang kurang ajar


yah..hari ni hati saya bengkak dan berkudis
dimalukan depan orang ramai dengan pertanyaan yg bodoh
oleh manusia yg cetek akal
pagi tadi seperti biasa bertugas kat wad psikiatri
mula2 datang ambil vital sign semua,then ambil status patient
hari ini aku n amy dapat patient schizophrenia paranoid
lelaki,baru jek 26 tahun mengaku yg dia anak nabi Muhammad yg terakhir
yang dah mati tapi dihidupkan kembali n diberi mukjizat utk jaga keamanan dunia
tapi suara syaitan dah ganggu dia..hasut dia utk hancurkan dunia
dan dia juga percaya kiamat berlaku tahun 2015
hahah...sounds funny rite..but dat's schizophrenia
schzophrenia=jiwa terbelah

okei back 2 da topic
duk asek2 anamnesa patient
tiba2 menyampuk sorang nurse lelaki
aku tau...dah lama dia nak tanya kitorang,nampak muka dia x puas hati dari awal lagi
"kenapa ya orang Malaysia itu kejam kali ya?habis org2 kami dianiayanya..lihat si Mela itu,kejam kali ya..aku pun ngak sanggup mencubit perempuan,ini pula mau mukuli,terus si manohara tu juga...n bla bla bla..
mulut busuk itu terus membebel...


ya aku setuju memang suami Mela tu kejam gila2
tak tahu dia kawen dgn binatang ape..memang teruk akak tu kena tibai

tapi kat sini aku teramat x puas hati kat nurse tu
suka hati dia maen belasah tanya soklan camtu depan nurse2 lain,depan patient lagi
ape lagik..muka diorang sume pandang kitorang macam toooot jek
dalam fikiran diorang entah macam mana lah..
dia macam saje nak provoke org lain benci malaysian
macam2 dia kutuk malaysian pastu compare2 ngan org dia
kononnya malaysian yg datang kat sini dilayan dengan baik
dan kononnya semua org dia yg ke malaysia dilayan cam sampah
HELLLOOO...otak kau cetek sangat la bro
mata kau x cukup luas okey
bajet org dia baik sangat kat negara org?
pecah masuk rumah org!rogol ank dara org!apecer???
camne plak dengan rasuah yg berleluasa kat negara diorang?
kes manohara tu plak..dah terang lagi bersuluh kot sape yg salah
kalo stakat baca paper negara ko..memang la x bkembang bro
celah mana ko pergi pun xkan jumpa tempat yang orangnya semua baik2 lah
pada aku selagi kita pandai bawa diri kat tempat orang,hal2 buruk camni xkan berlaku

ya ya..aku memang sangat marah
sebab kelu tadi
x mampu nak bela tanah air sendiri

kadang geram juga dengan pihak berkuasa negara sendiri
kenapa x hadkan saja orang luar ke negara kita?

malu sangat bila pemerintahan negara diperlekeh org luar
"org atasannya pun udah jahat..gimana pula dengan org bawahnya"
fuhhh berdesing telinga!
inilah..sbb nila setitik,rsk susu sebelanga


moga hari esok lebih baik..insyaAllah





7 comments:

amy emyla said...

hahahha..tuh la terkelu ak
mmg xley nak ckp td...
si bodoh tuh mmg laa..da la hitam perangai plak buruk..truk gilerr bajet hebat lahh tuh...apekebodo orang tuh...hal manohara tuh dh jelas monaohara tuh bodoh n gila....
bodoh n bangang btul ..cetek ilmu pengetahuan...wehhh mmg otak die xberkembang...die tuh patut bace paper hari2 kt mesia rmai org indon jahat2 keje kat mesia ..da la menumpang ..buat jaat plak..igt org die baik laa sgtt..cam taik jek...kesian kami yg baik2 dtg nk blajar...kalo ak la big boss kat ctu dah lame ak pecat die...da la gemuk ..itam lak tuh..perangai bruk..cam taik jekk!! geram akk!

MR APIP_NB696 said...

pesal ko xamnanese die skali..
ntah2 dier ade skizo jgak kan~

aiichan said...

emo2~

alahai.
org jahat tu kat memane pun ade.
org baik pun kat memane ade.

nape la mende yg sesenang tu pun diorg taleh nak pk.

kalau nak ckp org msia ni suma suke blasah org.
ade nampak mcm kte2 ni muke pukul org ke?
lol.

anakrusanani said...

ye! sah! bengap wal bangangun... wal jibauk, wal otakun sempitun.

emma...bukan nama sebenar said...

mi...itulah pasal..nyampah betol aku kalo org x ensem mulut busuk camtuh..pmikiran kuno!

apip..aku pon rasa dia ade mslh jiwa..paranoid..hahah

aimi..tulah ha..muka kita bkn men baik kan..sopan santun lemah gemalai lagi..bahahhha

seha..ana setuju sama anti!hahah

iFFa said...

betul2..dorang kat sini bukannya baik sgt. Kalu naik ktm @ bas tu, ya Allah penuh ngan org negara mereka je. Pastu tolak2 org wat cam kenderaan awam tu milik mereka. benci betul huh~

emma...bukan nama sebenar said...

tulah ha..jd cam kampong dia da ha..jangan nnt org dia plak bkuasa kat ngr kita suda...weng!