Thursday, April 22, 2010

cita-cita murni

semalam ditegur sebab buat entry moody jadi hari ini entry ala2 bersemangat jiwa dan raga sedikit

masuk departmen baru nanti aku ada pasang cita2 baru
tapi cita2 ni valid untuk satu bulan jek
tu pon kalo aku dapat hidayah n ada kudrat
aku bercita2 nak masak sndiri untuk satu bulan ni
memandangkan next dep macam x brape nak bizi tade oncall
so ak rasa macam sempat kalo nak masak sendiri
bukan ape..bosan sgt makan kat luar
dahla banyak perabih duit
maklumlah nafsu serakah aku up skit
ns minang bukan nak layan kan..ank saudagar emas katakan~~~keh keh keh
kalo masak sendiri boleh makan lauk variasi skit
tomyam,sup,masak merah,masak lemak cili api,bla bla bla
tadelah busan dengan menu sama jek
walopon aku masak x sedap macam kat kedai
tapi aku rasa air tangan sendiri lagi suci kot dr air tgn org kedai
betol aku cakap weh*muka kepoh*..
kat 'sini' terutamanya..
dari segi kebersihan macam kureng skit
kadang2 dia letak lauk pakai tangan jek
ntah pegang ape b4 nih kita tatao kan
sekali baru sudah korek hidung..terbaek~~~
kadang2 mknn yang dah jatuh pon diorg leh kutip balik
depan customer plak tuh
geli memang geli tapi sbb dah lapar telankan aje buat2 x nampak jelah..
perut ni plak dah gagah kot ngan kuman2 sbb dah terbiasa sgt

sekian sajalah cita2 aku untuk bulan ini..
ouhh alang2 aku da buat entry pasal makanan
so aku ada nak kongsi 1 resepi,belajar dengan mak tyme cuti hari tuh

okeh hari ni kita belajar buat kek marble..sangat cepat dan mudah macam korek hidung

1st gaul sebati gula halus (~2 cawan) dengan mentega (2 cawan ++)
2nd masukkan telur sejibik demi sejibik sambil teruskan gaul,jangan malas nak gaul yerk!owwh telur ayam okei..kalo guna gred a boleh letak dalam 6 biji,kalo agak2 telur tu kecik..letak 8 jibik
3rd masukkan tepung gandum..jangan gelojoh..masuk skit2 cool2 gitu..tepung gandum pun dalam 3 cawan lebih la.kalo rasa adunan agak2 lembik leh campur gandum lagi

4th masukkan esen vanilla ~2sudu,teruskan gaul

5th bahagikan acuan kepada 3 bekas(3 warna berbeza).pastu dalam setiap bekas letak la warna apa yang suka..kalo nak nampak terlebih funky leh bahagikan adunan mengikut berapa warna
yang kita suka
6th masukkan dalam acuan.campur jek adunan tu..design suka suki kamu..last masukkan lam ketuhar dengan suhu ~100,tunggu dalam sejam kot..pandai2 la test sendiri kek dah masak belum


wokehh..siap!silakan melantak~~



tiba2 rasa macam blog chef wan pula uuuuu!


psss....rindu duduk dapur sama emak sambil tengok mak masak sambil bgosip isu semasa..ewaahhh

kebal

Alhamdulillah...siang tadi ujian post test didep neuro suda berakhir
walopon tidak selancar yang diangankan
tapi syukur sangat2 at least tidak sesak bila berdepan dengan penguji
yup..boley dikatakan nasib aku sangat baik
sudah 3x test dengan penguji yang baik2..dewa dewi habes..hahah
masa ujian pun sangat sekejap
mungkin ini pertolongan dari Allah atas kekurangan aku sekarang
walopon kekurangan ni selalu sangat dicaci merba
sampai telinga dah berbulu hati da cukup keras kejung melayan usikan PERIT itu!
tapi lantak ahh malas suda aku nak layan..aku suda kebal
syukran ya Allah parut dhati suda bjaya aku buang berkat kekuatan yg KAU berikan

zzzzzzzz............



mari nj0y 2 3 saat b4 masuk departmen baru lagi...yukkk!

Sunday, April 18, 2010

rindu mereka

2.54 a.m....mata still xleh lelap
sambung study sekejap utk midtest
jangan cakap aku rajin..nih keje last minute namanya
maen scan jek..x sempat nak baca semuanya
harap2 ade la yg melekat

sambil study sambil dengar lagu raya
ahahahha...

pastu tiba2 rasa sedey..rindu kat family
rndu nak bsama diorg..riuh2 ngan mak ayah abang kakak adik,ank2 buah
rindu rindu rindu!!!!!!

Wednesday, April 14, 2010

kadang2 aku gatal juga...eh kadang2 ke??

saje sementara tunggu oncall malam nih
menggedik la sekejap
bukan selalu kan...

1. How tall should he be?
disebabkan aku nak baiki generasi aku untuk memastikan nanti x keluar stock2 duk barisan depan kalo kat phimpunan ..so of course la he should be taller TALLER than me la..
*disebabkan taller aku taip 2 kali maksudnya perbezaannya 20cm bukan hanya 2cm*..heh2..

2. What hair colour should he have?
hitam suda...x perlu ade warna karat

3. What kind of personality should he have?
1st pasti beriman beragama pastu kelaka n cool habes!

4. Older or younger?
same..heh

5. What film actor should he most be like?
amboiii mengada ahh nak sama ngan actor..x penting sangat bg aku lah

6. What singer should he most be like?
sekali lagi...ohhh tak perlu~~

7. Do they need to cook?
pasti pasti!!sbb aku x brape rajen nak masak so nanti leh wat jadual masak...*sukanyerrr*

8. What is his best body part?
heheh..mandibula

9. What car should he drive?
suka hati dia lah...

10. What one thing that completely turns you on?
saling melengkapi...acececehh..*geli nyahhh*

11. Who was the guy in your mind when you were doing this survey?
heheh...sorang lelaki yang pasti bukan nyah

12. Tag 6 people to do this survey too.
xmaooo..malasss

okaii daa...mau siap2...chow!

Sunday, April 11, 2010

buat baik x semestinya selalu dibalas baik kalau baik x btempat

malu aku nak ceritakan
sebab rasa macam terlalu budus gampang sangat percayakan orang
tapi it's ok lah..sekadar nak kongsi rasa bengang plus nak ingatkan u ols sume supaya jangan jadi bengap macam hakoo
nak dijadikan cerita
satu pagi yang damai dikala hari menyepi
sedang nak2 aku melayan 'bukumuka' tiba2 dapat msg dr sorang 'kawan'
nama xleh mention sebab maybe bukan salah dia
maybe org gunakan account dia
'dia' minta tolong aku belikan topup rp100k
aku dengan baik hatinya..'oh okey2'
katanya nak diganti..aku x berkira sangat sebab kawan dah minta tlg
aku belikan jek...dah hantar topup,terus 'dia' diam sampai sekarang
dalam pikiran tyme tu positive habes...'mayb dia urgent tyme tu,mayb dia busy sampai x ingat nak bayar balik' hape2lah

tapi baru sekarang aku sedar aku ditipu dengan sangat mudah semudah ABC
sebab bila aku jumpa 'kawan' tu muka dia selamba badak jek
malu pula nak bertanya sebab aku dah penah sms 3 kali tapi tak terjawab

DAMN...aku kena kencing baiiiiii

memang nilai duit tu x sebesar mana..*walopon kuciwa gilak babas terbang duit makan aku seminggu*
disini bukan soal nilai yang dibahaskan*muka serius*
tapi bagaimana seharusnya kita menggunakan otak sebelum buat sesuatu keputusan
jangan terlalu gampang percayakan orang
manusia sekarang sungguh LICIK*macam emila..hahah*

Saturday, April 10, 2010

tangkap muat

malam nih nak pegi annual dinner
tapi skit pon x ready pape
pakai baju simple ala2 nak pegi shopping jek
kalau ada anugerah tetamu paling selekeh
konpem aku pemenangnya
kali nih memang tade semangat sangat nak pegi dinner
tak macam taun sebelumnya..semangat gila melaram
sampai akhirnya buat malu diri sendiri..hahah
kali ni mungkin sibuk sangat dengan clinical
sampai tak terpiker nak pakai baju apa,kasut apa,mekap??gelang rantai bagaii..tade2 dalam kepala dah
hentam jek mana yg dalam lemari..

lagi satu jam b4 dinner...tidoo dulu lah,malam nih perlu tenaga nak jadi amuk..yeyehhh!

next time i update cerita dinner k...*x suruh pon!!*