Monday, June 21, 2010

sayangla..org bpelajaran tinggi tapi otak sempit

kau memang sengaja spoil mood aku
hari pertama ktorang da kena babun ngan kau
dahla tengah2 blur
aku tak faham kenapa kau suka ungkit benda2 yang x patut
benda2 yang x perlu jadi isu kat situ
suka nak ungkit pasal negara kau negara aku
suka nak cakap kitorg perangai macam hell
kitorang yg suka babun korg
kiranya..korg insan teraniaya habis
macamtuh?
kalau kau piker panjang skit jek
tambah 1cm jek panjangnya
kau mesti paham
sebenarnya kita sama jek..2x5 5x2 hasilnya 10 bukan 7
sstgh org kau cakap kitorg jahat..suka dera kau suka tipu kau tapi
kau datang jugak negara aku cari rezeki
kita sama2 cari rezeki kat tanah bumi yang sama
pastu ada pulak sesetengah org aku cakap kau sempit kau kuno
tapi ada jugak org aku pergi blaja kat tempat kau kan
kita carik ilmu pon kat tanah bumi yang sama

nampak tak skarang persamaannya??

sudah2la kau merepek yang bukan2 yang x kena tempat x kena masa
kita satu agama,satu bangsa,satu rumpun,satu budaya satu bahasa
warna kulit pun setara jek
dan yang penting
kita punya liver sama busuk sama wanginya jek

jadi janganlah nak salahkan satu pihak jek..ngerti?


dah2...nanti aku merepek sampai pagi pun x habis







sangat sedih atas pemergian arwah khairiah..
salah sorg patient kami..
semoga arwah ditempatkan dikalangan yang beriman
semoga keluarganya tabah menghadapi dugaan ini esp her husband
amin...al-fatihah.....


8 comments:

amir suhaimi said...

chui...aku sokong. bahkan specialist pon gtu...SPECIALIST tuuu... haih. cepat2 la kite habis dari sini oke.

emma...bukan nama sebenar said...

haha choiii ak tao sape yg ko maksudkan
itulah haaa...x paham x paham
tapi layankan ajelah kan
da namanya kita duk tempat org kan
adat la tuhhh
oii ko fofular kat prngadi eh
'amir yg gagah'..acecehhh..hahaha

amir suhaimi said...

oi...ko bio betul aku popular kat pirngadi?? kahkahkah... kenapa amir yg gagah?? ke dorg kutuk aku??? awal2 dulu dorg kutuk aku, dorg kate aku sok sbb aku pakai handscoon pegang patient. agak2 ar, patient HIV berkudis2 kott eeeiiuuwww...

emma...bukan nama sebenar said...

ha'a betolla..
diorg kenal ko
diorg cakap muka ko ngan kenna sama

amir suhaimi said...

dorg kutuk aku ke???

oi, agak2 ar same. hahhaaa

amir suhaimi said...
This comment has been removed by the author.
emma...bukan nama sebenar said...

hahaaa....tade la plak dia kutuk ko dpn ktorg tapi dia puji ko 'gagah' jelah..kembang semangkok la ko yerk!
tulah ktorg pon cam aneh gila bila kata ko iras2 kenna..xpenah plak denga org ckp camtuh..celah mana sm pon tatao..

amir suhaimi said...

yes!!! KEMBANG AKU!....

since dulu sekolah rendah, market tetap maintain hahahahahahhahaha =p
(gile prasan)

errr tak sanggup aku nak menghadapi kombo seterusnya di pirngadi. siot tol lah!