Tuesday, August 31, 2010

kurus pahala

asal sikit nak emo asal sikit nak emo
memang jenis xleh bawak berbincang
orang x habis cakap lagi dah buat muka dah kuar suara
ingat kau sorang pandai emo
ema pon pandai emo tao
tapi aku malas nak melatah depan2
kalo aku melatah..aku jadi sama macam kau
jadi aku macam benci diri sendiri
jadi aku nak buat dunno saja
dah lama sangat aku tahan
kau memang macam x reti nak berubah
aku malas nak bebel lanjut2
sebab bulan puasa bulan baik
jadi aku cuma carut dalam hati saja
hari raya nanti kita jumpa aku mintak maaf
okey sudah!

Sunday, August 29, 2010

malam2 terakhir


pejam celik pejam pejam pejam celik*repeat pejam banyak2 sebab kuat tido..ngahaaa*
malam ini dah masuk 10 malam terakhir ramadhan
bumi berputar terlalu pantaskah?
ramadhan kali ni macam kurang 'hawt'

berapa banyak terawih yg t'tinggal
berapa buah juzuk Al-Quran yg x terkejar
brapa banyak sedekah yg x terhulur
brapa banyak pahala yg terkumpul??
x lupa juga..brapa banyak hari kena ganti puasa...aishh

andai ini Ramadhan terakhir
betapa ruginya diri



Monday, August 23, 2010

satisfied??

persoalan yang selalu dalam kepla
'sejauh mana aku puas dengan kehidupan aku?'
dah lama aku cari jawapan tapi aku sendiri x penah puas dengan jawapannya
mungkin aku kurang bersyukur..mungkin ya~~
mengeluh dalam satu hari macam satu kewajipan
dari kecil aku slalu x dapat apa yang aku nak
dari mainan kanak2
sampaila bila aku dah reti erti 'masa depan'..'sekolah impian'
tipulah kalo cakap ko takde..nak jejak kaki skolah SBP
x layak woo..sebab nk jugak skola asrama penuh aku jejak kaki ke KOSPINT
skolah asrama penoh kerajaan negeri..cukupla baii..ada syukur disitu
dapat masuk matrik..aku macam cukup puas sampai aku lupa tanggungjawab aku kat ctu
study kat sana tunggang langgang..hanyut
dapat result final..aku x puas
padahal aku sudah jangka apa hasilnya kalo malam exam ko tido lena smpai pagi
bila masuk u..x dapat apa yang aku pilih
aku x puas lagi padahal aku tao dengan result seciput aku macam mimpi disiang hari untuk dapat course tu
sekarang aku kat cni..dapat course yg sangat hardcore bg org cam aku r
memang sangat mengujakan
dalam bersyukur banyak juga aku mengeluh
walau dengan hal yang sangat remeh temeh
sekarang bila dah kerja..clinical maksud aku
aku dapat kenal macam2 ragam manusia
aku banyak belajar erti kesabaran
nak layan macam2 kerenah manusia
memang xkan pernah puas sepenuh hati dengan manusia2 sekeliling
dari kawan sampai lawan
tapi...
bila hati n akal bersatu
dapat satu kesimpulan

'aku pun x pernah sempurna,x mungkin dapat puaskan hati semua orang jadi jangan mengada harapkan org cukup sempurna pada kita'

selepas ketawa pasti menyusul air mata
selepas nestapa pasti kegembiraan menjelma
selepas Allah berikan kita gelap pasti akan datang terang
Allah berikan terang untuk bersyukur
Allah berikan kita gelap untuk bersabar
kadang-kadang Allah beri kita hujan
kita tanya mana matahari
rupa-rupanya Allah nak bagi kita pelangi
kadang-kadang Allah beri kita malam yang pekat
kita tanya mana bulan
rupa-rupanya Allah nak bagi kita lihat bintang
Allah patahkan hati kita untuk selamatkan jiwa kita
Allah patahkan hati kita untuk kuatkan diri kita





Tuesday, August 17, 2010

jantung

baru jek oncall satu malam dicardio
aku dah demam
si lembik

Friday, August 13, 2010

ramadhan dulu

kelakar bila dengar cerita budak2 puasa
macam2 ragam
tadi sarah bgtao..shamil hampir2 tewas ngan godaan si adik
xtahan dahaga nak buka p0se nak minum air
pastu mak pak tok nenek pak mak sedara duk ugut
kalo buka pose x dapat duit raya
terpaksalah kawan tuh duk tahan tgk si adik duk menunjuk makan depan dia
kesian2..
dulu zaman aku pon macam tuh
start dajah satu aku dah mula pose penoh
tapi pose yang y0k ler..siang2 bukak periuk
aku x buka periuk
aku buka peti
tyme org tido
diam2 buka peti minum air f&n
pastu kantoi sebab ada bekas kat mulut..lidah jadik warna oren..hahaaa
dulu jugak selalu lupa yg diri tuh pose
tyme bkumpul ramai2 ngan sedara-mara,mst ada sepupu sepapak yg x pose
pastu mak2 akan sedia mkn utk budak2 ni
aku yg x sedar aku puasa
turut join skali makan
bila org tanya...'adk ema pose dop?'
'puasa!'...pastu baru sedar
tapi tyme tuh kopok leko dah lekat celah ank tekak
x mungkin nak ludah balik
sempat lagi minum air segelas
pastu smbg puasa balik
tyme berbuka dia paling sibuk
macam dia yg puasa lebih jam dari org
haha..budak2
bila da start waras baru stop keje2 kejiw camtuh
baru tahu erti puasa sebenar
heh



Thursday, August 12, 2010

air mata gugur juga...aku x macho lagi


hari ini bukan hari indah
permulaan yang tidak baik
duduk didepan penguji macam org bodoh
betol2 kosong gelabah kelaut
doctor leo cukup baik kasi aku lulus
kalo aku jadi dia..aku gagalkan jek student macam aku
biar dia rasa..berani datang exam dengan otak lubang2 yer..ish
belasah kang~~

bukan hari yang indah lagi..
baru sampai rumah dengan bebanan otak sekilo
harus patah balik ke hospital
motor tertinggal kat sana
balik dari hospital ujan renyai2 pula
tyme tuh rasa cam nak langgar semua lori yg lembab kat depan

bukan hari indah..
keluar dari satu selekoh hampir dilanggar avanza
tapi umur masih panjang
kereta sempat brek
alhamdulillah
kalau tidak..arwah dibulan ramadhan..macam bagus jugak..hahaa..ishh

sebab dah tensen sangat
x sanggup nak tunjuk muka selebek kat org2 rumah
pegi lepak umah ili
rezeki datang berguling-guling
depa ajak buka pose
gila ke ape nak tolak??
alhamdulillah,
rezeki..sambal udang,daging masak kicap,tumis sotong,sayur lemak taugeh,broccoli celup tepung,air bandung,tembikai..melon
indah bukan episode akhir hari ini???
toceiii toceiii!!!



akhir hari ini
aku cuba mempositifkan balik fikiran aku
'kegagalan adalah pelajaran terbaik'

tapi akhirnya otak aku penat
benar..aku bleh jadi motivator yg baik pada org lain tapi tidak pada diri sendiri
hati aku masih merajuk dengan kebodohan tadi

selamat malam


Tuesday, August 10, 2010

ucapan selamat

perghh...patot la bau mengancam gila
aku ingat bau bangkai cicak mati terkepit celah pintu
dah aku cuci kikis mayat cicak x bsalah tu
masih x hilang2 bau mengancam tersebut
aku selak tilam...perghh gilak ah
patot ah bau macam haram busuknya...kembang kempis hdg aku duk tahan bau
hasil buangan 'anak wawa' rupanya
sekali lagi dia cirit bawah katil aku
aku sodom dia..┌∩┐ (◣◢)┌∩┐

haa..esok mula puasa
jadi macam x terxcited
aku baru jek tanam niat baek punya
konon kalo aku exam hari ni
aku nak masakkan housematee aku' spesel' punya
tadaaa....masak sadin ngan telur mata lembu
spesel kan...kan kan...heheee
tapi disebabkan doctor penguji aku x sudi nak uji aku hari ni
maka exam ditunda esok
jadi malam nih terpaksa gigih lagi mengadap nota2 kaki tersebut
automatik aku terpaksa tarik balik niat suci itu
tunda malam lain sajelah..heh
kita pakat sahur roti sajelah yer 1st day puasa...

okey malam ni jangan lupa terawih okei
start malam ni dah dikira masuk 1 ramadhan
selamat menjalani ibadah PUASA
kita bukan puasa makan minum jek
kita puasa mata,mulut,telinga,hati juga..
moge ibadah puasa kali ni lebih sempurna dari sebelumnya...amin~~