Thursday, August 12, 2010

air mata gugur juga...aku x macho lagi


hari ini bukan hari indah
permulaan yang tidak baik
duduk didepan penguji macam org bodoh
betol2 kosong gelabah kelaut
doctor leo cukup baik kasi aku lulus
kalo aku jadi dia..aku gagalkan jek student macam aku
biar dia rasa..berani datang exam dengan otak lubang2 yer..ish
belasah kang~~

bukan hari yang indah lagi..
baru sampai rumah dengan bebanan otak sekilo
harus patah balik ke hospital
motor tertinggal kat sana
balik dari hospital ujan renyai2 pula
tyme tuh rasa cam nak langgar semua lori yg lembab kat depan

bukan hari indah..
keluar dari satu selekoh hampir dilanggar avanza
tapi umur masih panjang
kereta sempat brek
alhamdulillah
kalau tidak..arwah dibulan ramadhan..macam bagus jugak..hahaa..ishh

sebab dah tensen sangat
x sanggup nak tunjuk muka selebek kat org2 rumah
pegi lepak umah ili
rezeki datang berguling-guling
depa ajak buka pose
gila ke ape nak tolak??
alhamdulillah,
rezeki..sambal udang,daging masak kicap,tumis sotong,sayur lemak taugeh,broccoli celup tepung,air bandung,tembikai..melon
indah bukan episode akhir hari ini???
toceiii toceiii!!!



akhir hari ini
aku cuba mempositifkan balik fikiran aku
'kegagalan adalah pelajaran terbaik'

tapi akhirnya otak aku penat
benar..aku bleh jadi motivator yg baik pada org lain tapi tidak pada diri sendiri
hati aku masih merajuk dengan kebodohan tadi

selamat malam


6 comments:

kayna said...

puyooo patutlaa berbuka di luar meninggalkan ak n emi yerhhh ahaha..
dun worry much..u hve try ur best..in d end evrything will b ok,if not..then it's not d end bosh!

anakrusanani said...

aku pon! hari ni exm dengan otak kosong. tak tahu la ape naseb guaaaaa... tapi air mata ku belum lagi jatuh keguguran.

it's jenn. said...

ouh..ending die terbaek..alhmdulillah..dah lulus tu ok la..

jgn sedih2 yer..

nak like comment kayna..

aiichan said...

i feel you babe.
saye dah expert bab nangis2 pas exam ni ^^!

kalau ikut ati nak je putar balik masa bagai.
tp menda dah jadi and buat kata forrest gump, sh!t happens.

in the end, obat semua prasaan2 tak best tu adalah bersyukur, insyaAllah ati rasa much much better =)

emma...bukan nama sebenar said...

yer2 kawan2 time kaseh ats nasihatnya
feel better now~~heheee٩(●̮̮̃•)۶  

amy emyla said...

hahha
sowi emma
pasal juge mu trpkse balik ke hospital
ak brslh xmsg mu or bgtaw mu b4 balik..pasne ak ak bgtaw korg dh balik or pegi..hehehheh
ak pon brlaku ari xbaik
tmbh lg exam stress...tekunci lak dlm blik air 2 jam cam ceitt.xpe ma.
ak pon slalu mengalami hal yg same.
ntah ape2 exam.
xpe la.ujian tuh sgt subjektif kt clinical neh...yg penting ape yg kte dh dapat kt PD neh sgt byk..hrp brmanfaat ms kte jd doctr nnty....ujian tuh hnye nak tntu kan lulus ke x je...yg penting ilmu yg kte dah dapat ms kt PD neh berguna nnty..i like PD ~~!!