Thursday, September 30, 2010

eh eh tengoh gerang nih

aku blebe kang kate aku blebe
kate aku mokcik muluk banyok
aku tego molek2 kang mu x reti base plok
aku wat diang kang koho jaddi peranga mu
doh mu nk suruh aku wat nde plok??
nok napo??

macam biasa..exam lagi lagi dan lagi


terima kasih teman aku setadi
jadi setadi sambil berdosa sebab puji dia
jadah haram pompuan ni punyalah yakin diri sanggup wat video camni
haha
tapi salut gak r..memang x c0ver langsung..semp0i2..

minggu depan dah start exam
terus terang department 'kulit dan kelamin' bukan kegemaran aku
study penyakit kulit ni aku rasa macam azab sangat
tiap kali nak start study mesti nak kena lempang diri sendiri dulu
'ikhlas woii ikhlas!nak jadi doctor sume penyakit ko kena pulun'
'jangan balik mesia dengan otak kosong..peliss peliss harus study ini amanah'

susah betol nak buat benda kita x suka kan
doakan jelah aku sempat cerna apa yang aku dah blaja nih


Sunday, September 26, 2010

d3000


aha malu nak citer
nampak macam kolot sangat
tapi takpe..nak cakap jugak..ihiii
dah lama sangat terhingin nak beli dslr..da satu ta0n simpan hajat lam hati
tapi macam biasa la..hidup mgharapkan duit negeri kan..hehee
pinjaman rm800 sebulan cukup2 untuk makan n shopping2 kat cni jek
duit masuk tabung memang tade r..masuk tabung orang len ade r..hiii
impian aku takde r nak yg hebat2 sangat
utk org yg baru nak berjinak2 ngan dunia photographer cukup ah ngan nikon D3000

harga sekarang dah x mahal sangat..lam rm1700 boley dapat
hehe..sempat la kot kumpul b4 ta0n depan
yg pasti raya ta0n depan wajib ade mende alah nih
dengki ta0 tgk masing2 berp0sing ngan dslr
masing2 nak amek gamba pakai dslr sampai malu nak wat kua camera cokia aku..hahaaa
tape2
mau juge mau juge

sape mau sedekah rm1000..bia aku kumpul balance jek..hihii

Friday, September 24, 2010

wang simpanan masa depan

seharusnya tapi bukan wajib ahh
bila umur ko da capai 23 haruslah ada duit simpanan sendiri
maksudnya dah mula menabung berjimat dan bercermat kumpul duit untuk simpanan masa depan
masa depan kat sini bukan bermaksud simpanan hari tua untuk pergi naik haji atau untuk beli tanah atau untuk buat kenduri fairy tale ank cucu *oppss tiba2*
masa depan yg dimaksudkan dalam artikel ini adalah time pas jek abis study sementara menunggu panggilan ilahi eh bukan..maksudnya 0ffer kerja dimana pada situasi itu duit pinjaman automatiknya terst0p maka bermulalah kehidupan sadis se0rang penanam anggur
jadi apabila kita mempunyai simpanan wang sendiri maka kita dapat menghabiskan cuti2 kita itu dengan lebih bermakna misalnya melancong ke pulau redang maupun ke wilayah er0pah*tinggi cita2* dengan menggunakan duit p0ket sendiri tanpa sedikit pon mengharapkan belas ihsan duit makpak
maka dengan itu haruslah kita mula menanamkan sikap berjimat cermat dengan menghindarkan diri kita dari terjerumus dari amalan2 syait0nirrojim seperti menabur duit ke 'sun plaza' 'medan fair plaza' maupun 'online plaza'..weeeeheeee
semalam niat baik nak bertanya khabar dari makpak diakhiri dengan ceramah percuma berjudul 'pembaziran'..begitu banyak ayat2 p0wer dari puan patimah yang menusuk jantungku diselangi ugutan.."m0k xm0 kasi duit pencen m0k,guna duit sendiri nanti"..kua kua kua...amboii puan x agak2 ugut anak sendiri yer..telep0n teledera baru ta0..hahaaa

Monday, September 20, 2010

i'tiraf

malu pada Dia bila sedar diri terlalu mengejar dunia
akhirat dilupakan dijauhkan
tidak sedar 1 hari diakhirat seperti 1000 hari didunia
kenapa masih taksub pada keindahan dunia yg sementara?
terima kasih pada dr.zul yg mengingatkan tadi
'kejarlah akhirat,dunia kau dapatkan'


Thursday, September 16, 2010

entry pening


banyak nak cerita pasal raya tapi malas sangat mood juga lari sebab hati jiwa raga masih dirumah bersama family dan makanan sedap-sedap kat tanah air selain itu segala perbuatan tindakan jadi serba tak kena jadi macam tiba-tiba tak terbiasa suasana kat sini padahal cuti sekejap jek pon mungkin aku mengada..kan?
sekarang masuk department baru 'kulit dan kelamin' xsaited la tuh belajar pasal kelamin eh eh tak pon aku macam x minat sangat dengan department baru macam bosan walopon doctor sana baik-baik dan cantik-cantik tapi sebab x ada doctor hensem2 maka jadi x menarik juga..hahahaaaa

menanti buka puasa..dah start puasa 6?puasa cepat nanti boleh raya lagi!!




mak oww mak...x puas lagi makan masakan mak kat umah...wuuuu

Wednesday, September 8, 2010

packing beg wooo

mungkin sebab rasa yg berkobar2 nak balik beraya kat kg
eksaited sangat sampai aku boleh lupa hari ini hari malang
tiba2 tukar dr.penguji...dari 'dewa' dapat 'harry potter'..ciss...
dewa awal sangat mintak cuti raya kan sampai x pasal2 aku jadi haru
dahla 'harry potter' nya mo0d x stabil hari nih
x pasal2 kena jerit ngan dia tadi
kecut jantung aku dahla case exam susa
punyalah aku pulun HF,ACS
tuptup dapat VHD..boleh tahan gelabah ah tadi
nyway thankz kat member2 yg banyak tlg tadi
amy,ct,qilah,dija
walopon exam hari ini memang sangat x memuaskan hati
tapi aku redha jekla malas nak piker sangat
sbb dah rasa aku macam dah usaha skit setakat aku mampu
lagipun da nak raya kan...lam kepla hanya ada 'rayer'
lain2 hal tolak tepi dulu

oh0h000 balik kampung!
~selamat hari raya~
maafkan sayer jika ada tersalah bahasa,terlepas laku,termasam muka,term0ody x semena2..
ampun~~~
sayer memang x sempurna

semoga syawal kali ini membawa keberkatan pada kita semua..amin~

slamat berhepi2 bermanja2 bersama family dan org tersayang
selamat melaran..wooot!
slamat kumpul duit rayer banyak banyak banyak!!haha

paling penting
slamat makan banyak banyak banyak!!

Sunday, September 5, 2010

bukan gampang

bukan satu benda yang gampang untuk orang macam aku
bila terpaksa melawan hawa nafsu malas
mengadap buku biru 'pathophysiology of heart disease'
yer..dikala2 orang gumbira ditanah air menanti kedatangan syawal
menghabiskan sisa2 ramadhan bersama lauk pauk mewah dirumah
terawih bergerombolan bersama orang kampung
sadis...m0ment2 indah yang dah lama tak dirasai
paling x best bila kawan2 sedara mara antar sms..'woi aku da kat umah...bestnya!!'
oh memang rasa nk lempang laju2 korang sume
tapi..hati harus kuat
promise myself
doakan aku dan kawan2 lulus dengan cemerlang gemilang dan terbilang untuk kali ini
amin~~


Thursday, September 2, 2010

damai

ada sekitar dua juta orang Indonesia yang bekerja di Malaysia baik di perusahaan, di bidang pertanian, maupun di berbagai lapangan pekerjaan. Ini adalah jumlah tenaga kerja Indonesia yang terbesar di luar negeri. "Tentu saja keberadaan tenaga kerja Indonesia di Malaysia membawa keuntungan bersama bagi Indonesia maupun bagi Malaysia," jelas Presiden

sementara itu, ada sekitar 13.000 pelajar dan mahasiswa asal Indonesia yang belajar di Malaysia dan sekitar 6.000 mahasiswa Malaysia di Indonesia. "Ini merupakan aset bangsa yang harus dibina bersama dan menjadi modal kemitraan," kata Presiden

dipetik dari sumber TERPERCAYA

haa...baca tuh!lagi mau bising kah??

~damai kita damai~