Friday, September 24, 2010

wang simpanan masa depan

seharusnya tapi bukan wajib ahh
bila umur ko da capai 23 haruslah ada duit simpanan sendiri
maksudnya dah mula menabung berjimat dan bercermat kumpul duit untuk simpanan masa depan
masa depan kat sini bukan bermaksud simpanan hari tua untuk pergi naik haji atau untuk beli tanah atau untuk buat kenduri fairy tale ank cucu *oppss tiba2*
masa depan yg dimaksudkan dalam artikel ini adalah time pas jek abis study sementara menunggu panggilan ilahi eh bukan..maksudnya 0ffer kerja dimana pada situasi itu duit pinjaman automatiknya terst0p maka bermulalah kehidupan sadis se0rang penanam anggur
jadi apabila kita mempunyai simpanan wang sendiri maka kita dapat menghabiskan cuti2 kita itu dengan lebih bermakna misalnya melancong ke pulau redang maupun ke wilayah er0pah*tinggi cita2* dengan menggunakan duit p0ket sendiri tanpa sedikit pon mengharapkan belas ihsan duit makpak
maka dengan itu haruslah kita mula menanamkan sikap berjimat cermat dengan menghindarkan diri kita dari terjerumus dari amalan2 syait0nirrojim seperti menabur duit ke 'sun plaza' 'medan fair plaza' maupun 'online plaza'..weeeeheeee
semalam niat baik nak bertanya khabar dari makpak diakhiri dengan ceramah percuma berjudul 'pembaziran'..begitu banyak ayat2 p0wer dari puan patimah yang menusuk jantungku diselangi ugutan.."m0k xm0 kasi duit pencen m0k,guna duit sendiri nanti"..kua kua kua...amboii puan x agak2 ugut anak sendiri yer..telep0n teledera baru ta0..hahaaa

3 comments:

it's jenn. said...

jimat2 jom....hehe..
umah dah jauh sket dr sun ni selamat sket :p

emma...bukan nama sebenar said...

ahaaa..jum jen blanja ema sbb ema kan nak jimat..ka3

iFFa said...

hahah cam kenal yg buat kenduri fairy tale tu..
kejam ko nk tepon teledera. nanti pastu terus x dpt duit kan hahaa