Thursday, March 3, 2011

lomb0ng timah

tengah ralit aku pandang slide kat depan
orang sebelah b0leh ralit duk l0mbong timah
bukan sekali dua,banyak kali..gigih betul dia
banyak bet0l khazanah tersimpan
aku yang kat tepi memang x lepas pandang,langkah berjaga2 orang cakap
takut2 timah dia terpercik kat aku
yelah pas mel0mbong buleh pulak selamba badak dia main jentik2
takp0n dia tempek timah bawah kerusi dia duduk
pastu nak tahu ape..dia b0leh pulak k0rek gigi dia
aku time tuh dah l0ya2 kat sebelah
peng0t0r la ko apek k0rek idung x pandang orang seblah
agak2la baiii...marah bet0l aku

orang kat sini memang macam tu..bukan nak mengata
tapi dalam slide kuliah p0n ada cakap..x caya bukak skarang
hygiene n kesedaran tentang kebersihan memang kurang

situasi yang akan sering kita lihat :

* kaki ayam..dari g0longan kepala 1 sampai kepala 6 7 8,dari g0l0ngan buta huruf sampai g0l0ngan cedik pandai

* makanan dah jatuh tapi selamba badak kutip balik sumbat dalam mulut,lagi sedih bila g0reng pisang jatuh atas lecak air pastu mak kutip sumbat kat mulut anak..*geleng kepala*

* meludah rata2..kadang atas lantai p0n dia nak ludah.jangan terkejut kalo tgk awek muka cun macam j.Lo tapi selamba badak meludah kahak hijau depan muka kau..terus rasa muka dia macam kak limah..bet0l aku cakap

* tengah sy0k kita menjamu selera tiba2 eh tanak kalah cikti nak join sama..berlari2 anak,kalau warung tepi jalan c0nsider lagi ah,kat negara kita p0n ada kan.tapi kalau dah tempat ber air-c0nd lam sh0pping c0mplex??nak cakap apa?

* jemur kain baju spent0t atas rumput bekas orang pijak2 ludah2..mana tak berkurap badan tuh?

ini baru sikit..tak masuk bab makanan lagi,bab makan malas nak cerita panjang sebab nak tanak terpaksa makan jugak sebab dasar pemalas nak masak..terima sajelah berapa juta kuman membiak lam per0t muehehe ㋡

lek2..budak ni hidup lagi cuma dia mengantuk sangat jek sampai b0leh tertidur atas lantai tempat orang lalu lalang..haiiihh

2 comments:

it's jenn. said...

haha ini situasi2 di sekitar adam malik~~ sidai baju atas rumput etc hehe

and i hate so much dengan cik ti cik ti yang mcm haiwan perliharaan di sekitar adam malik dan dimana2 eish2..

las sekali........hantu mak limah!!! hahaha :D

iFFa said...

erkk gila dasyat org2 kat sane.. ko da jadi doc tu berkempen la sikit pasal kebersihan, kuman, penyakit etc..