Sunday, July 31, 2011

puasa bersama member

ini adalah tahun ke-6 berpuasa di Medan atau kata lain..Ramadhan terakhir di kota Medan
yuhuuu
dan..Ramadhan terakhir dengan member2 =(
tahun depan kalau panjang umur dah boleh sambut Ramadhan dengan family sendiri
dah boleh masak lauk berbuka untuk mak ayah *haram x penah sepanjang hayat..kah3*

walau jauh dari family,sambutan Ramadhan maintain meriah lebih kurang macam kat rumah sendiri
Ramadhan kali ini kitorang buat shift masak macam biasa,satu orang masak untuk satu hari lauk berbuka dan bersahur,suka hati nak masak lauk apa,syarat utama:no complaint sedap tak sedap wajib telan..hahaaa
bukan setakat shift masak,shift jadi imam terawih pun ada tahu...haahaa
bukan sebab apa..kitorang memang liat sikit nak pergi masjid
mungkin sebab suasana masjid kat sini macam kurang kondusif so kitorang lebih memilih untuk jemaah kat rumah jek
masuk part sahur macam tade masalah sangat
satu yang menariknya kat sini,tiap kali sahur akan ada orang datang kejutkan
''sahur...sahur.......ibu2 bapak2 bangun sahur......''
kalau datang hari semangat siap ada pasang lagu nasyid dekat corong masjid..tuh diaa..kampung kau ada??hahaa
kalau tak boleh puasa plak..pompuan sikit pon x perlu risau nak kena berlapar
x perlu nak malu sangatlah kalau nak bungkus nasi
sebab orang kat sini selamba dek je makan siang2 hari secara terbuka*kononlah dia sorang datang bulan* tapi..kalau rasa faham adat2 puasa,xyah lah contoh perangai ''konpiden'' depa nih ye

okeilah korang puasa lah el0k2
manfaatkan bulan penuh berkah ini dengan sebaik-baiknya
sebab belum tentu tahun depan Ramadhan menyapa kita lagi..kan..


No comments: