Sunday, December 25, 2011

cuti 2 hari w00ot

medan cuti 2 hari
bukan senang nak dapat cuti macam ni
org medan hardw0rking woo..cuti hujung minggu pun sehari jek
=p

macam biasa seperti dah disepakati,sempena bulan terakhir kat medan
tiap hujung minggu kami nak masak makan sama2
olololoooo suweeetnya dia buek!
=D


ayam penyet tadaaa!!!


puas hati masak,c0st rendah dapat makan 2 kali lagi
nanti nak berguru buleh tunjuk skill kat mak
hihiii berangan b0lehlaa

petangnya..
''ph0tosh00t'' belakang umah jerr
kawan2 memang sp0rting gila layan aku yang k0non nak asah skill
biasalah budak baru belajar
=p




es0k?
study maaa..paper midtest p0sttest yaww
wish me luck
daaa!

Saturday, December 24, 2011

favourite spot

kalau student USU (university of north sumatra)..ecehhh nak jugak translate lam english,baru nampak kelas sikit jah muehehee..erm kalau student USU,tipulah kalau kata tak pernah jejak PAJUS (pajak USU),kat tempat kita lebih kurang macam pasar universiti laa
kat sini macam2 boleh dapat,dari alat tulis,baju,beg,kasut,cermin mata p0n ada..lapt0p handph0ne pon ada jual..memang mantap.harga?opk0s memuaskan,yelah harga student la dia kasi,kalau tak puas ati leh tawar menawar sampai puas ati lah =)
kalau dulu masa 1st year suka datang sini b0r0ng cd banyak2 esp m0vie k0rea,sanggup teng0k dengan subtitle ind0nesia asal dapat teng0k,gigih gigih..
sekarang kalau pegi pajus suka cuci mata..teng0k baju skirt selendang banyak pilihan n tak payah pening kepala sangat nak tawar harga sebab dia0rang letak harga tak mahal sangat,tak macam dekat pasar2 b0r0ng kat luar,harga mesti nak letak 2 kali ganda
ohh satu tips kalau k0rang datang sh0ping kat ind0nesia,kalau nak tawar harga silalah tawar separuh dari harga yang diorang letak..sila lah ya =)

balik kampung nanti dah tak jumpa dah tempat macam ni..sure!


sementara tunggu gambar siap..lets take da picca!


deretan kedai kat pajus


sambil sh0ping sambil pekena mee ayam =)

macam2 perfume ada,cakap jek nak nama ape..paris hilt0n?fl0ra gucci?blablablaa..murah meriah!

GURCI u...kau ada??


menunggu gambar siap dicuci..kedekut punya orang,cuci gambar kat pajus jek..rp10k(~rm 3) dapat berpuluh2 keping gambar,hemat hemat


makcik semangat shoping..mesti tanak kalah punya hahaaa =p

Wednesday, December 21, 2011

bunga





cantik kan dia?
dulu aku x minat p0n dia,tapi bila dah berubah macam ni tiba2 jadi terminat
suka nak follow perkembangan dia
harap sangat dia tetap istiqamah dengan perubahan ni
bukan senang nak berubah
tipulah kalau kita cakap tak pernah terdetik dalam hati nak berubah ke arah kebaikan
tapi kita sendiri yang suka bagi alasan kan?
alasan untuk menunda hidayah Allah
andai kata hidayah itu hanya datang sekali
kitalah hamba yang paling rugi dunia akhirat nauzubillah


sekadar berk0ngsi ni aku copy paste dari fb member
entah bet0l @ tidak wallahualam
tapi banyak pengajaran dari situ
benda yang sering kita pandang remeh
tapi benda remeh tula yang heret kita ke neraka jahanam
nauzubillah ya Allah
Pada suatu hari, ada seorang wanita meninggal dunia, dan lepas dia meninggal, 3 hari berturut-turut suaminya bermimpi si isteri menyuruhnya menggali semula kubur dan si suami pun jumpa tok imam dan minta digalikan semula kubur isterinya. Tok imam kata itu hanya mainan tidur, maklumlah isterinya baru saja meninggal. Tapi si suami menjawab ini betul-betul dan dia yakin. Mereka pun mula menggali ku...bur tersebut, ternyata isterinya memang benar-benar hidup. Tapi tangan dan kakinya hitam legam macam hangus dibakar. Isterinya sempat bercakap pada suaminya, saya nak abang nasihatkan wanita-wanita di dunia ni, istiqamahlah menjaga aurat, selama ni saya bertudung dan menutup aurat, tapi saya lupa kadang-kadang nampak kulit saya yang melebihi pergelangan tangan (tersingkap lengan baju) dan saya lupa memakai stokin (tutup aurat kaki). Tiga hari saya di dalam sana sama seperti 3000 tahun di dunia, cukup terseksa abang. Nasihat pada wanita-wanita di luar sana, jangan mereka anggap remeh tentang penjagaan aurat. Selepas isterinya menceritakan hal tersebut, isterinya sempat mengucap dua kalimah syahadah dan terus meninggal dunia kembali.
sekadar berk0ngsi dan peringatan buat kita semua hambaNya

"bunga jangan kau layu sebelum berkembang"

Monday, December 19, 2011

like br0 like sista

chatting ngan my br0 yang baru tahu apa itu erti YM
dan yang lagi menarik hanya ada dua org c0ntact list dia..aku dan adik aku
tiap kali dia l0g in kit0rang akan bahan dia cukup2 hahaaaaaa
nasib nasib dapat adik macam kitorang

Rushdi Majid: tahun depan buleh makan ikan bakor..nak ambik yg mahal...

emma mardhiah: insyaAllah..gaji pertama jelah..hahaa

Rushdi Majid: pertama, kedua & ketiga,...ha..ha...ha..keempat untuk abg sulong..

emma mardhiah: malas layan eh..nak kena kedekut jug0kla macam abg sul0ng hahaa

Rushdi Majid: mana buleh gitu...abg sulong kena lebih sebab dia lah booking tiket, hantar gi mana2 dan mcm2 lagilah..

heh rindu plak rasa kat dik beradik sume,kalau dulu abang2 aku ni jahat sungguh suka buli aku..dan aku plak balas dendam buli adik aku plak muehehee
tapi bila da makin besar jadi makin rapat,tula yang best adik beradik ramai tahu!nanti nak beranak tiap tahun biar anak buleh buat team futsal muahaha!

Sunday, December 18, 2011

hujung minggu

dah lama betul x buat aktiviti masak2
hari ni macam biasa aku lah bangun paling lambat padahal semalam bukan main semangat nak bangun awal nak pegi pasar beli barang
nasib aku ada kawan yang lebih semangat
bangun tido sume duk sibuk masak
ada yang duk buat kuah steamb0t,ade yg buat pencicah*bet0l ke dak perkataan ni?*
aku tukang rasa jelah

jeng jeng jeng

tada siap!

hi saya mr.krab!saya adalah mangsa perempuan2 yang rakus itu =)

saya sedia untuk dimasak =)

glup glup

next week masak apa yer??



Friday, December 16, 2011

testing

baru belajar cara nak besar gabakkan gambar dalam blog heh =p

Sunday, December 11, 2011

1 bulan lagi =)

yup..dalam masa 1 bulan lagi insyaAllah aku akan menamatkan pengajian aku dalam bidang ini.5 tahun setengah bukan waktu yang singkat,orang lain mungkin dah merasa gaji 1 tahun,tapi aku masih merangkak nak habiskan study,belum cerita 2 tahun khidmat sebagai HO lagi..terus stress tiba2 bila mengingatkan beban tanggungjawab nanti

yup..jadi tinggal 1 bulan lebih lagi aku akan meninggalkan kota medan,tempat aku mendewasa.disini aku belajar macam2,aku belajar menjadi sorang yang lebih kuat,lebih berdikari..dan juga lebih licik haha!kata orang,kalau kau b0leh survive kat kota medan,campak lah kat mana negara p0n insyaAllah ko b0leh survive..teng0k tu betapa gahnya kota medan haha!

dan..tinggal satu bulan lebih lagi duduk sebumbung dengan kawan2..hampir 6 tahun usia perkenalan kami,hampir 6 tahun tinggal sebumbung,masak dengan perangai masing2..gelak ketawa nangis marah maki gelak lagi..haha!pasti aku rindu!

mari kita tidak sia2kan waktu 1 bulan ini =)

Friday, December 2, 2011

jauh

1230am:


makin jauh kau merantau makin kau tahu menghargai tanah tumpah darah kau
makin jauh seseorang dari mata makin kau tahu pentingnya dia disisi kau






pss...duh laparnya!!!